Honnan kellene megtudnom, hogy iskolaköteles a gyerek, hogy melyik a körzetes iskolája és hogy mikor van a beiratkozás?
Nem tudom, jogilag hogy megy, de nem tudom elképzelni, hogy egy nagycsoportos gyerek szülőjének szólni kellene, hiszen úgymond benne van a levegőben, az oviban is erről beszélnek, ilyenkor az ember figyelme amúgy is kiszúrja az ehhez tartozó infókat...
Egyébként nálunk ki volt írva a beiratkozás és a körzetek utcalistája az ovi faliújságjára. A gyereked pedig iskolaköteles, ha 2007. szept. 1. előtt született, kivéve, ha papírod van arról, hogy ilyen-olyan okok miatt nem mehet iskolába.
Az én gyerekem sajátos nevelési igényű, nem is a körzeti oviba járt, hanem a világ másik felére. Szakértői bizottsághoz kell mennünk, ők megmondják, hogy szerintük ovi, előkészítő vagy 1. osztály. Ezt mind intézzük, közben ma megjött a tértivevény, hogy nem írattam be a körzeti iskolába és 3 napon belül tegyem meg, vagy feljelent és szabálysértés...
Tényleg az érdekel, hogy honnan kellett volna tudnom, hogy hova tartozunk és hogy egyáltalán mikor van a beiratkozás.. Nem beszélve arról, hogy egyáltalán a suli honnan kapja meg a gyerekek adatait? Na majd rákérdezek.
hát ez nem úgy működik, hogy szólnak: anyuka, tessék már beíratni a gyerekét az iskolába mert tanköteles ;)
de látod, nem írattad be, így szóltak. nem értem akkor a kérdésedet.
van 3 napod, hogy beírasd, tedd meg, aztán majd ha oda nem veszik fel a sni miatt akkor segítenek, hogy melyik iskolához tartozik
Ez zseniális... Látszik, hogy nem vagytok érintettek.:) Az első hozzászóló válaszából nem éreztem csak a kioktatást, szóval így osztottam a kezeket.
Illik tudni... neked fogalmad sincs, hogy egy sni-s gyerek életében mennyi mindent kell intézni és én kérek elnézést, hogy a spec oviban nincs is olyan, hogy nagy csoport. Elmondom, hogy az iskolaérettségi vizsgálat sem egyszerű, egy halom orvoshoz kell menni kontrollpapírokért, konzultálni az óvodai nevelőivel a fejlődési státuszáról kiállított anyaggal kapcsolatban és még sorolhatnám, de felesleges. Illik tudni... Illik tudni, hogy van olyan, hogy sni és minden egészen másképp működik, mint egy ép gyerek esetében.
Sokkal több mindennek járunk mi utána, amiről nektek fogalmatok sincs, nem kényeztet el bennünket a körzetes ovi a faliújságjaival, ugyanis körzetes oviba sem járhat.
Viszont végigjárjuk az sni-s utat, hisz más lehetőségünk nincs is és ez jóval több, mint egy ép gyerek esetében. És mivel hetek, sőt most már mondhatom, hogy hónapok óta az iskolaválasztáson dolgozunk, végképp nem értettem, hogy hogy jön képbe a körzetes iskola a mi esetünkben. Ezért kérdeztem, hogy honnan kellene (egyáltalán) tudnom, melyik a körzetes iskolája, stb.
Beszéltem ma az igazgatóval és MEGKÖSZÖNTE, hogy szóltam az sni-ről, ő kért elnézést a levél miatt, de a törvény az törvény és mikor ők megkapják fentről a gyerekek adatait, azt nem látják, hogy sni-s. Várják türelmesen, hogy megjöjjön a szakértői bizottságunktól az eredmény, hogy hova mehet a gyerek.
6os vagyok
"Beszéltem ma az igazgatóval és MEGKÖSZÖNTE, hogy szóltam az sni-ről, ő kért elnézést a levél miatt, de a törvény az törvény és mikor ők megkapják fentről a gyerekek adatait, azt nem látják, hogy sni-s. Várják türelmesen, hogy megjöjjön a szakértői bizottságunktól az eredmény, hogy hova mehet a gyerek."
ne haragudj, de ugyanezt írtam le, erre jól leoltottál mindenkit mert a te gyereked sajátos nevelésű...
nagyon sajnálom, de azért nem így kéne válaszolnod, amúgy a kérdésed nem is arra vonatkozott, hogy sni-s gyerekednek melyik a körzetes iskolája. na mindegy.
azt meg kérlek ne írd, hogy nem tudjuk milyen a ti helyzetetek mert sajnos sokan tudjuk...
Kedves kérdező! Szerintem ma Magyarországon egy két kivételtől eltekintve minden szulo tisztában van azzal, hogy 6 évesen a gyerek iskola koteles korba lep. SNI, BTMN, egyéb ide vagy oda. Nem tudok olyan óvodát elképzelni, ahol ez nem kerül szóba.
Az iskola valóban nem kapja meg azt az információt, hogy a gyereknek van e valami "extraja" csak a beiratkozaskor. A kedves szulo ugyanis akkor hozza az esetleges problémát igazoló határozatot. Van olyan intézmény, amelyik nem tud SNIs gyereket fogadni fejlesztő pedagógus hiányában.
Hogy az igazgató megköszönte, tobb mint érdekesnek tartom, erre többet nem is reagálnék.
6-os, az a probléma, hogy nem azt olvasod, amit írtam, hanem arra válaszolsz, amit GONDOLSZ, hogy írtam.
Szinte évről évre változnak a jogszabályok, idén iskolaköteles az a gyerek, amelyik ha egy évvel korábban születik, tavaly még nem lett volna az. Én kérek elnézést, hogy nem bújom a jogszabályokat és látom nem jutott el az info: ami a sima oviban benne van a levegőben és napi téma, az egy SZEGREGÁLT intézmény levegőben ilyen formában nincs benne. A kérdésem az volt, hogy HONNAN kellett volna tudnom, és ez nem flegmázó kérdés, egyszerűen a HONNAN szót nem tudom mivel helyettesíteni, hisz EZ volt a kérdés.
Azt veszel oltásnak, amit gondolsz, sajnálom, hogy mindent támadásnak veszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!