Pontosan mikortól iskolaköteles egy gyerek?
Betöltött év, hó... (?)
Az óvodába iratás miatt érdekelne, mivel ott úgy tudom, csoport van (kis, közép, nagy). Ha a kiscsoportot (vagy a nagyot?) 2-szer járja, vagy ebből pár hónapot, az nem baj, de szeretném, ha mindhárom csoportba járna.
Költözés után az új lakóhelyen szeretnénk ha elkezdené az ovit, és nem tudom, mennyire kell "sietnünk" a költözéssel, meddig gyűjthetünk még rá pénzt, több pénzzel jobb ház, emiatt a kérdés.
A tankötelezettség kezdete
A gyermek, ha eléri az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, legkorábban abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésőbb amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik. A gyermek, ha az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérte, abban a naptári évben, amelyben a hatodik életévét május 31. napjáig betölti, megkezdi a tankötelezettség teljesítését. A szülő kérelmére a gyermek megkezdheti a tankötelezettség teljesítését akkor is, ha a hatodik életévét december 31. napjáig tölti be. A tankötelezettség kezdete annál a gyermeknél eshet a nyolcadik életévre, aki augusztus 31. utáni időpontban született. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik.
Az iskola igazgatója dönt a tankötelezettség kezdetéről az óvoda véleménye alapján, illetőleg ha a gyermek nem járt óvodába, vagy az óvoda kezdeményezi a nevelési tanácsadó véleménye alapján; a sajátos nevelési igényű gyermek esetén a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság vagy az országos szakértői és rehabilitációs tevékenységet végző szakértői és rehabilitációs bizottság szakértői véleménye alapján;
Köszönöm! :) 2008 szeptemberi, tehát ha jól értem: 2014. szept-től csak a kérésemre, amúgy 2015 vagy legkésőbb 2016-ban. (?)
Azaz oviba: 2012 szept-től is teljesen rendben, így 2012-től kis-, 2013-tól közép-, és 2014-től nagy csoportos lesz. Gondolom, a nagy csoport nem maradhat ki, ha mégis úgy látszik, hogy már iskolaérett, vagy???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!