Ált. Mennyi idős korig alszik a gyerek délután?
Általában addig, amíg iskolába nem mennek, tehát 5-6 éves korig.
Az én lányom 2,5 éves, ő is csinálta ezt egy ideig, hogy nem akart aludni, de nem hagytam. Mondtam neki, hogy feküdjön le, nem kell aludni, csak pihenni. Ettől megnyugodott. De persze elaludt. :D Ez tartott egy hétig, utána megint ugyanúgy elaludt rögtön, mint előtte.
Ne hagyd, hogy ne aludjon, mert egy ekkora kisgyerek (általában) igényli a délutáni alvást (ha nem igénylené, akkor nem lenne álmos).
igen valóban az lehet, hogy ha nem igényelné, akkor nem lenne álmos. azt nem írtam, hogy éppen most költöztünk új lakásba és lehet, hogy ez kavar be neki egy kicsit.
köszi!
Költözés kavar be valószínű, tényleg, ilyen nekünk is volt. Nem szabad feladni a próbálkozást, tudja, hogy mindig lesz pihi idő, akkor is ha nem alszik el, érdemes nem hagyni játszani, hanem pl vele befeküdni az ágyba kicsit, csendben. Pár nap múlva valószínű visszaáll a rendszer.
Nekem kisfiam ovisan 4 évesen hagyta abba a délutáni alvásokat egyébként. Kislányom 2 éves, és napi 2-3 órát alszik ebéd után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!