Nagycsoportos óvodásnak hány nm-t kell az óvódában biztosítani a törvény szerint?
Ezt találtam, bizony nem megnyugtató:ekkora terem kell
Kedves Maris! A kisfiam egy régi, vidéki oviba jár és most bezsufolják majd őket egy kis szobába, amiben már most nem férnek el altatáskor a gyerekek. Azt szeretném megtudni, mennyi az egy főre eső minimum négyzetméter az ovodákban, már ha egyáltalán van szabályozva. A régi termüket egy nagycsoport kapta meg, mondván, nekik még elég lesz a kisszoba is, ugyis csak minicsoport. Van valami ötlete, hol lehet ezt megtudni? Üdvözlettel Kriszta
221. kérdés:
bkrisztika
2005-06-14 20:25:47
Kedves Kriszta !
Sajnos, még ha lenne is törvény, az adott helyzethez kell igazítani. Azt mindenki tudja, hogy a gyerekeknek tér és levegő kell, mozgási lehetőség, nyugodt délutáni alvás.
Az Önök óvodájában így tudták megoldani, hogy ne kelljen gyereket elküldeni.
Ha meg tudja oldani, vigye haza ebéd után a kisfiát, hirtelen jobb megoldást nem tudok.
Elnézést a késedelmes válaszért. Lehet, hogy azóta megoldódott a helyzet.
Üdvözlettel T. Maris
Én is óvónő vagyok. Tudom, hogy nagyon áldatlan helyzetek vannak az óvodákban. Sajnos ez a mostani rendszer nem a gyerek érdekeit nézi, hanem azt, hogy hol tudnak rajzuk a legtöbbet spórolni.
nevetni fogsz. ezeréves matracokat tesznek le a földre, azon altatjak el majd oket...
arrol, hogy mikent fernek el, az ovonok sem tudtak mit mondani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!