Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az apa nem akarja a babát. Mi...

Az apa nem akarja a babát. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Két éve vagyunk együtt, de az utóbbi fél év már elég szenvedős volt. Én gyógyszer mellett teherbe estem. Igaz, az én hibám is, mert egy antibiotikum kúra miatt hasmenésem volt, így tudtam, hogy csökken a hatás. A párom is hibás, hiszen ezt ő is tudta. A lényeg, hogy terhes lettem és én meg akarom tartani. Sajnos a kapcsolatunknak vége, amit nem is bánok, mert egy rossz kapcsolatot úgyis csak tovább rontana egy baba.

Az apa semennyire nem akar része lenni az életünknek. Mi több, már van is valakije (alighanem már régóta). Se apasági nyilatkozatot nem hajlandó tenni, sem anyagilag hozzájárulni a neveléshez.

Ilyenkor mi történik? Milyen nevet kap a baba? Hivatalosan nem lesz senki megnevezve apaként? Az apja soha nem veheti fel vele a kapcsolatot? Nem lesznek jogai? Egyáltalán így kihúzhatja magát valaki az apai kötelességek alól?

2023. febr. 26. 21:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 anonim ***** válasza:
99%
Ha nincs apasàgi nyilatkozat, akkor a nevedre kerül. Anyakönyvezèsnèl bediktàlhatod a nevèt. Gyerektartast kell fizetnie. Ha nem ismeri el a gyereket, akkor dns tesztet rendelhet el a bìròsàg, az apasag megàllapìtàsàra (remèlhetőleg idàig nem juttok)
2023. febr. 26. 21:08
 2/74 anonim ***** válasza:
95%
Nem húzhatja ki magát minden alòl. Gyerektartásra fogják kötelezni, ha bebizonyosodik, hogy ő az apa ès a per költègeit is neki kell állnia, ha elveszti. Azt viszont tudnod kell, ha mègis meggondolja magát, s èl apa jogaibal, a gyereket oda kell majd adnod neki láthatásra, amit a bìròság kiszab. Ha beengeded az èletetekbe, tud majd fúrni tèged a gyerek által, s örökre össze lesztek miatta kötve.
2023. febr. 26. 21:10
 3/74 A kérdező kommentje:

Őszinte leszek, nem szívesen hagynám veszni a gyerektartást. Marha sokáig élősködött rajtam. Eleve azért költözötr hozzám fél év után, hogy ne kelljen albérletet fizetnie. Amikor nem dolgozott én tartottam. Most jó munkája van, röhögve ki tudná fizetni azt a 10-20 ezer forintot, amit hallottam hogy meg szoktak ítélni. De ő biztos nem ismeri el a gyereket sajátjának.

A DNS tesztet nem tagadhatja meg?

2023. febr. 26. 21:13
 4/74 anonim ***** válasza:
93%
Eldöntöd mit akarsz. Az egyik csomagban van apasági per, gyerektartás, láthatás és az, hogy minden beiratkozáshoz, személyi készítéshez, stb. kelljen az ő aláírása. A másik csomagban nincs anyagi támogatás az apától, nincs per, viszont mindenben egyedül dönthetsz a gyerek kapcsán.
2023. febr. 26. 21:16
 5/74 anonim ***** válasza:
21%
De megtagadhatja, de akkor is amyakaba varrhak a gyereket
2023. febr. 26. 21:16
 6/74 anonim ***** válasza:
100%
Nem, amit a bíróság elrendel, azt nem tagadhatja meg. Nyilván.
2023. febr. 26. 21:18
 7/74 anonim ***** válasza:
100%
Bíróság által elrendelt apasági tesztet nem tagadhatja meg, ráadásul a teszt költségét is ki kell fizetnie.
2023. febr. 26. 21:18
 8/74 babyboom567 ***** válasza:
84%

Ne viccelj már,tesómék 5 éve váltak el már akkor 50ezret fizetett a volt sógorom gyerektartásra.

Nem bántás, de ne tartsd meg a babát, örök életedre egy élősködőhöz láncolod magad.És ha megint rosszul fog menni neki, a gyerekre hivatkozva vissza fogja könyörögni magát.Vagy a gyereken keresztül fog érzelmileg terrorizálni.

A dns tesztet a bíróság rendeli el, ha kérvényezed, viszont amíg nincs dns teszt, addig nincsen semmilyen joga a gyerekhez, utána ugyanolyan joga lesz mint neked,mindenbe beleszólhat,abba is hogyha el akarsz költözni.

2023. febr. 26. 21:19
 9/74 A kérdező kommentje:

A babát mindenképp megtartom, ezt már eldöntöttem. Az időből is lassan kifutnék úgyis.

A gyerekkel biztos nem akarná tartani a kapcsolatot, nem is szereti a gyerekeket. Korábban egy már lett volna, azt a babát nem tartottam meg. Pont mert ő annyira nem akarta. Sajnos azt is nehezen dolgoztam fel. Most én örömmel és szeretettel várom a babát.

2023. febr. 26. 21:26
 10/74 anonim ***** válasza:
33%
Èn sem tartanám meg. Ez akarhogy is lesz, csak szìvás lesz. A gyereknek a legnagyobb. Eleve apa nèlkül indulni, egy teljes család nèlkül...A verziò anya mindent egyedül lát el, nem lesz apa a kèpben vègkèpp, de kisiskolás, tii korára biztos ki fog akadni, tele lesz lelkk sebekkel, hogy az apja nem volt rá kìváncsi. Ha meg az apa is beszáll az èletetekbe amiatt lesz szìvás, ha ilyen ingyenèlő alak, csak a bajotok lesz vele, elmaradozik majd a pènzzel, a gyereken fog tèged bántani, csak ezzel az lesz a gond, hogy a gyereketeket fogjátok teljesen gallyra vágni. Ìgy is úgy ia a gyerek szìv. Mèg egy jò, stabil házasságba, kapcsolatban sincs kizárva semmi, de egy gyereknek anya ès apa kell, egy stabil, normális háttèr. Ha apa ès anya elválnának tegyèk azt mèltòsággal, gyerek legyen az első. De nálatok valahogy a normális viszonyra nem sok esèlyt látok, ìgy borìtèkolhatò egy újabb traumatizált gyerekkor. Inkább elvetetnèm, nem ilyen sorsot szánnèk a gyermekemnek.
2023. febr. 26. 21:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!