Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a váltott...

Mi a véleményetek a váltott gyermek nevelésről? Egy hét anyával, 1 hét apával. A megszokott otthonukban.

Figyelt kérdés
2023. febr. 18. 09:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
87%

#48! Én sose mondtam, hogy a gyerek érdeke az első. Minden szereplő élete egyformán fontos, mivel mindenkinek 1 van belőle. Azt se látom, miért lenne egy ilyen torz minta a gyerek érdeke. A szülőnek is joga van párkapcsolathoz akkor is, ha egy/ több már kudarcba fulladt. Az pedig ezzel a felállással nem összeegyeztethető. Nehogy mar az legyen a gyerek érdeke, hogy a szülők hetes váltásban tartanak fent párkapcsolatokat és nevelnek gyerekeket 10+ évig, majd miután a többedik kapcsolata ment tönkre mártírkodjon a gyerekének, hogy "feláldoztam érted az életemet, a legszebb éveimet, most meg itthagysz,a mikor mar a kutyának se kellek."

2023. febr. 18. 20:00
 52/62 anonim ***** válasza:
94%

48-50

A gyerek erdeke, hogy a szülő boldog legyen. Ha nem az, akkor nem tudja normalisan nevelni.

Ebbe a párkapcsoalt vagy párkapcsoalti példa is benne van.

Ennyi erôvel maradjanak együtt, mert ez a gyrerek érdeke, de ez oltàri nagy baromság.

A gyerek erdeke egy kiegyensúlyozott szülői pelda, de ez mehet különváltan is.

A felvetésre a 45-ös válaszomat tartom.

2023. febr. 18. 20:58
 53/62 anonim ***** válasza:
15%
52: de ez nem zárja ki a párkapcsolatot sem. Nem jobban, mint bármilyen formában az előző házasságból származó gyerek.
2023. febr. 18. 21:33
 54/62 anonim ***** válasza:
96%

Ha jól látom, komoly beruházást nem igényel a dolog. Próbáljátok ki, hiszen mit vesztetek? Ha nem válik be, más megoldást kerestek. Az albérletkeresést, leszervezést bukod csak el.

Amúgy én hallottam már erről a megoldásról, mikor a szülők váltják egymást. De nem tudom, hol.

2023. febr. 18. 22:46
 55/62 anonim ***** válasza:
87%

"de ez nem zárja ki a párkapcsolatot sem. Nem jobban, mint bármilyen formában az előző házasságból származó gyerek."

Hát hogy a fenébe ne zárná ki? Hetente költözik az ember. Oké, q kapcsolat elején nem élnek együtt, de egy komoly kapcsolatnal azért az ember osszekoltozik q másikkal. Ép ésszel ki az, akinek tetszene, hogy a partnere minden második, héten ott hagyja és megy az exxel közös lakásba.

2023. febr. 19. 06:38
 56/62 anonim ***** válasza:
35%
55: miért mennyivel jobb bekötölzni valaki mellé, akivel ott van nonstop a gyerek? Hány férfi ugrál, hogy szeretné a nő 1-2-3 gyerekét kerülgetni naponta? Inkább egy hét külön, mint nonstop a másik fészekaljával. A férjem műszakos melót től, én simát. Havonta 1-2 hetet így szinte teljesen külön töltünk emiatt. Konkrétan az az énidőm, baromira "megvisel", hogy van egy kis levegőm...
2023. febr. 19. 06:49
 57/62 anonim ***** válasza:
85%

56!

Nem kötelező bekoltozni hozza. El lehet dönteni, hogy akar e valaki olyan partnert, akinek van gyereke, vagy sem. De az nem párkapcsolat, ahol a partner hetente lelép

2023. febr. 19. 06:51
 58/62 anonim ***** válasza:
13%
57: na, ugyanez vonatkozik erre a felállásra :-) szerintem ebből a szempontból még jobban is működhet, mint ha nonstop ott az összes gyerek.
2023. febr. 19. 06:56
 59/62 anonim ***** válasza:
87%

58!

Nem, nem fog működni. De nyilvánvalóan felesleges veled erről beszélgetni, mert nem érted a lényeget. Épeszű ember nem akar egy hetet a párja nélkül lenni. Te nyilván nem ez q kategória vagy, hiszen neked tökéletes az, hogy havi 1-2 hetet külön vagy a parodtol.

2023. febr. 19. 06:59
 60/62 anonim ***** válasza:
35%

Egy párkapcsolat hála az égnek ezer módon működhet. Az ismerősi körömben több ember vállalna havi 1-2 hét távollétet (tekintve hogy a munkánk részben ilyen), mint elvált anyuka gyerekeinek kerülgetését. Nem vagyok annyira ufó, mint amennyire annak tűnik itt a többi kommenthez képest. Máshol ez a felállás egyre népszerűbb.

Nem mondom hogy ennek a felállásnak nincs semmi hátránya, de közel sem annyira a pokol legmélyebb bugyra mint itt mindenki meg akarja magyarázni 50+ kommentem keresztül. Bizonyos szempontból meg éppen előnyös, több időt tölt az apjával, kisebb eséllyel kopik ki az apa az életükből (ami ugye a kéthetente láthatásnak egy típusos következménye), az anya is tehermentesül, stb.

És korábbi kommentemnek megfelelően újra mondom, ha nem jön be, egyszerűen hagyják ezt a felállást és folytatják máshogy.

2023. febr. 19. 07:18
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!