Mi a véleményetek a váltott gyermek nevelésről? Egy hét anyával, 1 hét apával. A megszokott otthonukban.
Ő is ezt támogatja mert nem akar hétvégi apuka lenni.
Csak azt nem tudjuk hogy gyakorlatba milyen lesz.
A gyerekek még nem tudják.
Szerintem működhet. Miért jobb elmarni (általában) az apától, aki kéthetente látja? Óhatatlanul tönkremegy a ritkábban látott szülővel a kapcsolat. Miért jó rángatni őket ide vagy oda? Maradhatnak a megszokott otthonban, az iskolában. Ha a közelben maradnak a szülők, még jobb is lehet, hiszen az anya sem rokkan bele a nulla segítségbe. És nyilván feltételezi a szülők közti normális viszonyt is.
Max ha nem működik, még mindig lehet váltani a klasszikus kéthetente láthatásra.
Nekem tetszik az ötlet.
Általában azért sem így szokott lenni mert nem tudnak még fejenként 1-1 lakást/házat venni a felek és még fenntartani a közöset is. De ha nálatok ez a része megoldott, közel is vagytok viszonylag, én nem látok benne akadályt.
Sőt így ha a nagyobbnak van kedve tud menni a másik szülőhöz is, de a többieknek nincs bolygatva a közvetlen környezete.
Szerintem a gyerekek szempontjából ez jobb, csak ritkán megoldható, ezért ők szoktak vándorolni össze-vissza.
A későbbi új párkapcsolatokig működni fog szerintem, de utána új felállás fog kelleni.
Hallottam, hogy külföldön valahol ez bevett gyakorlat, csak nem emlékszem, hogy hol.
Szerintem borzalmas, el se tudom képzelni. Ok., hogy a gyerek érdekei az elsők, de azért a felnőtteké se legyen már lényegtelen. Amennyit a gyerekek esetleg nyernek ezen, annál sokkal többet buknak a felnőttek. 2 lakást fenntartani anyagilag is megterhelő, állandóan egyeztetni mindenről. Többet kéne egyezkedni, mintha el se váltatok volna. Akkor még az új párokról szó se esett. Esélytelen így. "Addig még nőni fognak a gyerekek." Mennyit? Én azt látom, nagyon max.2éven belül legalább az egyik félnek lesz új kapcsolata. Az autista, akinek a legfontosabb lenne az állandóság, 2 év múlva is autista lesz. Ugyanúgy zavarni fogja a változás, csak így legalább 2x.
Én nulla előnyét látom, meg csomó hátrányát, de igen, nekem is úgy tűnik, hogy a kérdés csak költői. Ti ezt már eldöntöttétek, jó lesz, akkor hajrá!
Mondjuk azt se értem, hogy van az, hogy miközben ez nagyon szoros együttműködést igényel, azt se tudod biztosan, hol fog lakni az exed. Jó sokat kommunikálhattok. Közben meg azt írtad, valószínűleg a közelben. Akkor meg miért kéne 2 hetente látnia a gyerekeket, ha te maradnál a lakásban? Annyit lehetne velük, amennyiben megegyeztek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!