Ennyire nincs segítség a gyerek mellett? Még valaki?
Szögezzük le, tudom hogy mindenki magának szül..
De egyszerűen ismerősök közt is úgy látom, csak nekünk nincs ennyire segítségünk
28 éves vagyok egy 4.5 éves ovissal, 2.5 éve már dolgozok is újra, de egyszerűen senki nem segít semmiben soha. Ha beteg is a gyerek mindig nekem, nekünk kell megoldani.
Anyósom meghalt pár éve, mikor terhes voltam, az én anyám dolgozik, de őt se lehet fél évente egy napra se megkérni, próbáltam már egy egy napra mikor fontos tárgyalásom lett volna és muszáj bemenni dolgozni, de akkor se, értem hogy dolgozik, de neki is van szabadsága, szabadnapja, néha tudna cserélni, de állítólag náluk nem lehet.... (Lidlben dolgozik) mindig azt mondja, hogy ott úgy kell menni, ahogy csinálják a beosztást... 4 és fél év alatt egyszer sem volt jó neki egy napra sem
Apám nyugdíjas, de rá egy hangyát se hagynék (alkesz), nem hogy gyereket
Apósom szintén nyugdíjas, rá azt hittem jobban lehet számítani, mert józan életet él és mos főz takarít stb , házias, de pár hete bebizonyosodott hogy rá sem lehet, mert ott hagytuk neki a gyereket 30 percre amíg elmentünk az okmányirodába a szomszéd utcába, arra mentünk haza, hogy a nagykapu tárva nyitva, mert ő majd ment el délután valahova gondolta kinyitja a kaput, a gyerek maga homokozgat ott, főút mellett, a kedves papa meg bent a nappaliban meccset néz..gondolta elvan a gyerek kint maaga is..ezek után hogy hagyjuk rá is
Keresztszülők, nagynénik se nagyon tolonganak érte, bár maguk is kisgyerekesek, szóval azt mondjuk megértem..
Másnak is ennyire nincs senki?
Én már néha kezdek kikészülni
Kérdező, engedd el, én szerintem is igazad van és nincs szükség magyarázkodni. Változik a világ, szétesnek a családok sajnos...
Nekem az ilyen jellegű kommentektől mindig erősen a dögöljön meg a szomszéd tehene utánérzésem van. Szerintem mindenkinek járna a segítség és néha egy kis nyugalom...
Az rendben van, hogy magának szül az ember, de attól még rosszul eshet neki, hogy a saját szülője nem foglalkozik az unokával vagy semmiféle segítséget fel sem ajánl, annyira nem érdekli hogy kicsit könnyítsen a gyereke életén.
Nekem, aki szereti a gyerekeit és szeretni fogja az unokáit is, ha lesznek, ez nem csak a kérdező oldaláról érthetetlen, hanem a másik oldalról is.
Szerintem ne foglalkozz ezzel a kedves kommentelővel, direkt jár ide bosszantani, trollkodni, mint sok más kérdéshez is. :)
Aki nem nevel ténylegesen segítség nélkül gyerekeket, avagy totál mártír típus és az empátia teljes hiányában szenved, az lehet nem érti meg a problémádat, de én csak egy dolgot jegyeznék meg. Te tótágast is állhatsz, a helyzet akkor sem fog változni. Felhántorgatni a múltat, hogy kinek mikor miben segítettél, semmi értelme. Ha agyvérzést kapsz sem lesz több segítséged családi-baráti berkekben, csak elmarod magad mellől azt a keveset is, aki még megmaradt.
Ezért én azt mondom, hogy tartsd meg a méltóságodat és oldd meg az életedet, ahogy mindenki megoldja valahogyan. Ha kell, fizetett segítséggel, ugyanis nagyon sok év van még, amíg nem hagyhatod otthon a beteg gyereket egyedül, lesznek szünetek, stb.
Nincs segítségünk, így pontosan értem a problémát és mi össze is fogtunk szünetekben a gyerekek barátainak szüleivel, hogy legalább néhány napot húzzuk ki egymást a kakiból, ha úgy van. Szívesen vigyázok a gyerekeim barátaira, ha éppen úgy van, de nem számolom mikor kinél hány órát vannak és nagyon sértene, ha valaki elém állna egy kockás lappal, hogy "na, akkor én ekkor és ekkor és ekkor segítettem és most leszel szíves te is részt vállalni". Mást sem hoznék ilyen helyzetbe. Igyekszem a lehetőségeimhez képest és én azt látom, hogy más is nagyon igyekszik a lehetőyégeihez képest. Ha én totál kiborulok, azzal nem jutunk előrébb, csak magamat idegesítem. Keress egy megbízható, nyugdíjas korú bébiszittert/pótnagyit, aki az ilyen sürgős alkalmakat bevállalja és kész. Ez segít, az hogy ideggörcsöt kapsz, az nem.
#43 #45
Én írtam azt a választ, és direkt kifejtettem, hogy a lányom bölcsis, nem ovis. Ami azért fontos különbség, mert állami bölcsibe munkáltatói igazolás nélkül fel sem veszik a gyereket, tehát kistesóval otthon gyeden/cseden/gyesen lévő anyuka gyereke nem járhat bölcsibe. Az ovi már más, az napi (minimum) 4 órában kötelező.
Nekem anyám nem segített soha, de én megfogadtam, hogyha a lányomnak lesz gyereke, én mindenképpen segítek. Persze lehet, hogy soha nem fog belőle kérni.
Szerintem ez ilyen, akinek segítettek, az alapnak veszi, hogy ő a világ közepe, és nem segítenek neki. Az ő gyereke meg látja milyen rossz, ha egyedül van, ezért majd segíteni fog az unokán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!