Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire nincs segítség a...

Ennyire nincs segítség a gyerek mellett? Még valaki?

Figyelt kérdés

Szögezzük le, tudom hogy mindenki magának szül..

De egyszerűen ismerősök közt is úgy látom, csak nekünk nincs ennyire segítségünk

28 éves vagyok egy 4.5 éves ovissal, 2.5 éve már dolgozok is újra, de egyszerűen senki nem segít semmiben soha. Ha beteg is a gyerek mindig nekem, nekünk kell megoldani.

Anyósom meghalt pár éve, mikor terhes voltam, az én anyám dolgozik, de őt se lehet fél évente egy napra se megkérni, próbáltam már egy egy napra mikor fontos tárgyalásom lett volna és muszáj bemenni dolgozni, de akkor se, értem hogy dolgozik, de neki is van szabadsága, szabadnapja, néha tudna cserélni, de állítólag náluk nem lehet.... (Lidlben dolgozik) mindig azt mondja, hogy ott úgy kell menni, ahogy csinálják a beosztást... 4 és fél év alatt egyszer sem volt jó neki egy napra sem

Apám nyugdíjas, de rá egy hangyát se hagynék (alkesz), nem hogy gyereket

Apósom szintén nyugdíjas, rá azt hittem jobban lehet számítani, mert józan életet él és mos főz takarít stb , házias, de pár hete bebizonyosodott hogy rá sem lehet, mert ott hagytuk neki a gyereket 30 percre amíg elmentünk az okmányirodába a szomszéd utcába, arra mentünk haza, hogy a nagykapu tárva nyitva, mert ő majd ment el délután valahova gondolta kinyitja a kaput, a gyerek maga homokozgat ott, főút mellett, a kedves papa meg bent a nappaliban meccset néz..gondolta elvan a gyerek kint maaga is..ezek után hogy hagyjuk rá is

Keresztszülők, nagynénik se nagyon tolonganak érte, bár maguk is kisgyerekesek, szóval azt mondjuk megértem..

Másnak is ennyire nincs senki?

Én már néha kezdek kikészülni

2023. jan. 22. 14:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
68%
Hát nekem senki nem tud segíteni mert mindenki dolgozik. Mégsem zavar, mert nem nekik szültem és sajnos ez benne van a pakliban.
2023. jan. 22. 23:13
 42/65 anonim ***** válasza:
88%

A mai világ arról szól, hogy egyedül kell boldogulnod.

Örülj, ha legalább a párod ott van veled.

Hacsak valahogy magad meg nem szervezed, hogy más is legyen.

2023. jan. 22. 23:17
 43/65 anonim ***** válasza:
85%

Igen, valahogy ezt látom, hogy a mai világban ilyenek az emberek. Eszébe nem jut segíteni a másiknak.

Egyébként amit az oviról írtok az igaz. Egyszerűen én sem értem, hogy amikor 4-re megyek a gyerekért az enyém az utolsó, és ferdén néznek rám az óvónők. Mégis hogy a fenébe tudják megoldani az emberek, hogy már 3 előtt elviszik a gyereket?

2023. jan. 22. 23:34
 44/65 anonim ***** válasza:
71%

"Hát nekem senki nem tud segíteni mert mindenki dolgozik. Mégsem zavar, mert nem nekik szültem és sajnos ez benne van a pakliban."

Nyilván nem várom el, hogy anyám miattam hiányozzon a munkából. De amikor nyugdíjas lett, akkor sem jutott eszébe vigyázni a gyerekre egy napig sem, hogy nekem megkönnyítse a dolgom. Mindig azzal jött, hogy neki sem segített senki, ilyenkor fel tudnék röhögni, mert azért én emlékszem, hogy hányszor voltunk a nagymamánál több héten át.

Mindegy, megoldom egyébként, csak furának tartom. Aztán meg nem érti, hogy az unoka miért nem ragaszkodik hozzá. Hát, amikor 3 havonta fél órára találkoznak, nem tudom milyen kötődést várt.

2023. jan. 22. 23:38
 45/65 anonim ***** válasza:
100%

Ovi téma. Lehet hogy van otthon kistesó sokaknál, így tudnak előbb menni az oviba a gyerekért.

Nálunk ez nem jellemző jelenség. Ahol dolgoznak a szülők, ott később mennek a gyerekért, ahol anyuka otthon van kistesóval, ott általában hazaviszi korábban. Felénk több a dolgozó szülő, aki éppen beesik zárórára. Ez viszont végtelenül szomorú szerintem.

2023. jan. 22. 23:45
 46/65 anonim ***** válasza:
23%

#40: Ja, hogy mert máshol ezt láttad, akkor neked is jár alanyi jogon? Esetleg abba belegondoltál, hogy miért lehet az, hogy neked senki nem akar segíteni, ha amúgy másnak igen?

Ismét nem bántásból, csak kérdezem, de attól még pontozd le ezt is.

2023. jan. 23. 07:06
 47/65 A kérdező kommentje:

Na, miért??

Miért ugyan szerinted mégis???

Mondj rá valami okot mi lehet az??

Pl hogy anyám miert nem kepes? Azert mert nem mer szólni a sz*ros munkahelyén egy kolleganőjenek se, hogy bocs már csereljunk egy napot, mert dolgom van....4 év alatt egyszer se. Mert szerinte ilyet nem lehet meg illik... Mindig ezt mondja. De én hiányozzak hetekig munkából, arra meg azt mondja jaj csak nem szólnak ezert. Pl ezert nem segít nekem. Most erre mit mondjak??

Apám miert nem segit?? Mert alkoholista...

Anyósom miert nem segít? Mert halott...

A többi meg szimplán elfelejtette azt, hogy én 8-10 eve igenis rengeteget segítettem a gyerekek körül, mert már mindig azzal jönnek, hogy ők is megoldották mikor kicsik voltak a gyerekek... Aha meg, pl velem... Ha meg ezt mondom akkor ők arra nem emlékeznek, meg biztos nem sok ilyen volt.

Na mi az oka??? Bogozd ki ebből akkor, ha olyan okos vagy.

2023. jan. 23. 07:13
 48/65 A kérdező kommentje:
A legjobb baratnom anyja is dolgozik, megis vesz ki szabit, vagy cserél beosztást ha az unoka beteg. Mit tehetek én rola, ha az en anyám nem kepes erre?????
2023. jan. 23. 07:15
 49/65 A kérdező kommentje:

7 ember pontozott le amúgy, nem én, csak szólok, talán lehet más se ért egyet az agymenéseddel, mi szerint a nagyszülőknek se kell az unokákkal lenni

Mondjuk nekem nem tudom minek kellett nyáron 5-6 hetet mamámnál lenni akkor, pláne hogy utáltunk ott lenni, mert nem egy kedves mama volt hanem olyan, aki már egy 6- 7 éves gyereknek is azt fújta, hogy azonnal álljunk neki takarítani,nem pihenni jöttünk, meg tv-t se lehetett nézni, semmihez nem lehetett nyúlni, hűtőhöz se nyúlhattam, nem vitt sehova max templomba, nem is játszott velem soha, és még lopással is gyanusított, hogy a csipketerítőit elloptam, meg arról kérdezgetett hogy a 16 éves nővérem szexel e már, mégis oda voltam téve fél nyarakra, igaz, en miert is várnám el, hogy a saját anyám 2 évben egyszer 1 napot legyen az unokájával, hogy ne kellett volna lemondanom egy fontos pénteki megbeszélést és lassan kockáztatnom a munkahelyem 👌👌👌

2023. jan. 23. 07:25
 50/65 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, nyugi, szerintem igazad van, de sajnos ezt el kell fogadni. Megjegyzem, ha az én anyám ennyire lesz*rná az unokáját, én se keresném a társaságát. Majd ha öreg lesz, és segítség kell, mondanám, hogy én is egyedül oldottam még mindent és sajna nem tudok menni, mert dolgozok.
2023. jan. 23. 07:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!