Kis gyerekes anyukák ti a párotok mellett elvártok segítséget a gyerek körül rokonoktól, barátnőktől? Megsértődtök ha visszautasítják?
Nem, nem várok el. Eddig még mindent meg tudtunk oldani enélkül is.
De ha szükséges lenne se nagyon tudnék kitől segítséget kérni. Barátnőim szintén többgyerekesek, max. haláleset vagy hasonló esetében tudnám ugrasztani őket.
"Nincs kifogásom a kisgyerek ellen, de számomra az üresbe ment idő ha a gyerekre kellene vigyáznom,az idő alatt sok mást is tudnék csinálni, ..."
Általában a segítség nyújtás üresbe ment idő és mást is lehetne helyette csinálni. A segítség ritkán hoz hasznot. De nem is amiatt segít az ember.
4 éves a gyerekem és eddig csak akkor kellett segíteni, amikor költöztünk és amikor a tesó született.
Nem várok el ilyesfajta segítséget a barátaimtól, max. ha minden kötél szakadna és sehogy nem tudnám megoldani a felügyeletüket és tényleg halaszthatatlan dolgunk van. Anyu, anyósom és sógornőm akikre fenntartás nélkül rábízom a gyerekeinket. Anyu és anyósom szoktak rajuk vigyázni szünetekben is vagy elmegyünk moziba ide-oda, sógornőmre csak azért nem bízom rá őket hosszabb időre, mert neki is kisgyereke van. Három gyerekre vigyázni egyszerre baromi idegölő.
A barátaink többségében gyerekesek szintén. Olyat szoktunk, hogy egy-egy délutánra elviszzük a lányokat vagy az ő gyerekük jön hozzánk és simán eljátszanak egymással. Barátra csak azért nem bíznám hogy lepasszoljam őket.
2-es: én is azt érzem nem fekszik a dolog.Bár nyíltan nem mondta de nem teteszett neki,hogy nem akarok vigyázni a gyerekre.Én se kérek olyat tőlük vagy másoktól ami meghaladná az erejüket pl.hogy írják meg a szemináriumi dolgozatomat, vagy diploma munkámat.
3-as: igen,üresbe ment idő,de pl.ha megkell főzni, vasalni vagy kicsit takarítani azt szívesen megteszem.A gyerek vigyázást viszont nem.Nem vagyok az a típus.Ha vannak ott mások nem zavar a kisygerek,de ha egyedül nekem kell érte felelősséget vállalnom,egyfolytában figyelni rá,az lemerítene.
Én se várom el, de abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a család imádja a lányunkat, mindkét oldalról első unoka, a férjemnek is meg nekem is egy húgunk van, ők is odavannak érte. Így ha nagy ritkán adódik olyan helyzet, hogy mi valamiért nem érünk rá, vagy csak szimplán kényelmesebb lenne gyerek nélkül bevásárolni (pl. tegnap a karácsonyi bevásárlást így intéztük), mindig van, aki szívesen vállalja. Sőt, igazából elkérni szokták a gyereket néha fél-1 napra, hogy hadd menjen hozzájuk. Ő kicsit nagyobb már amúgy, 3,5 éves, szívesen megy, én meg nyilván engedem, miért ne tenném?
Barátnőt viszont nem feltétlen kérnék meg, max ha nem lenne más megoldás. Soha nem kértem egyébként egyiküket sem, hogy vigyázzanak a lányomra, a családot is igazából csak azért, mert önként ajánlkoznak. De szerintem el nem várható senkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!