Aki azt állítja gyerek mellett nincs semmire idő tényleg így is éli meg?
Vagy csak jóleső panaszkodás?
Mindig ezt olvasom itt annyi embertől, de én valahogy nem tapasztalom, hogy annyira szörnyű lenne.
2.5 éves a lányom, már visszamentem dolgozni, napi 8 óra, munka után megyek érte, 2 naponta este főzök addig a férjem játszik a lányunkkal vagy elmennek sétálni esetleg boltba,de van hogy ott vannak velem a nappaéili konyha ugye egyben és együtt kotyvasztunk, péntek este meg a takarítós nap, a férjemmel együtt pár óra alatt megcsináljuk, pedig 110 nm a házunk, de legalább a kert kicsi, sokat nem kell vele foglalkozni :)
Én heti 2* sportolok (azon a 2 napon, amikor nem főzős nap van), 18-19.30ig van edzés.
Hétvégén meg fixen mindig 3an együtt tudunk lenni, nincs házimunka meg ilyenek, szervezünk programokat, elutazunk valahova stb.
Nagyszülő csak egyik oldalról van és ő is messze, de pár havonta nála van a lányunk pár napot, olyankor kettesben is el tudunk menni valahova a férjemmel, ugye a nyári nyaralás persze fixen gyerkőccel van :)
És olvasok is sokat pl este, mikor a kicsi már alszik, férjem általában meccset néz én meg olvasok mellette.
Én nem érzem úgy, hogy káosz lenne az életem a gyerek óta vagy hogy annyira hulla lennék, pedig sok helyen ezt adják elő.
Van barátnőm, aki szintén kisgyerekes, és mindig elmondja, hogy neki semmire nincs ideje, rácsodálkozik a lakkozott körmömre, hogy neked ilyenre is van időd?
Ti hogy osztjátok be az időtök?
"de pár havonta nála van a lányunk pár napot"
Na például nálunk ez nincs. Egyáltalán, soha.
Így rögtön más.
Közös "mi időnk", csak ha elaludt. "Én idő" pedig ha az egyikőnk vigyáz rá. Ilyen persze van. Pl: most elmentek biciklizni az apjával, én meg fekszek (veszélyeztetett terhesen).
Azt nem szoktam hangoztatni, hogy semmire nincs időm, mert az nem igaz, illetve volt olyan időszak is, amikor kisbaba volt.
De az tény, ugyanakkor nem panasz, hogy nincs annyi időm, mint gyerek előtt. Ha nem tudnék ezzel a helyzettel élni, nem várnánk a másodikat.
Nem értem a kérdést most valami érmet vársz ?
Minden ember más, minden család más , miért kell összehasonlítgatni?
Én pl. Londonban laktam, 1,5 órát vonatoztam , metróztam a munkahelyre oda , ugyanez vissza. A férjem reggel hétkor ment , és este nyolckor ért haza. Akkor itt ugye máris mindkét részről 3-4 hosszával kevesebb van , mint nálatok. De ettől még nem leszünk rosszabbak , csak mások a körülmények, ennyi.
Én is megoldottam, de eszembe se jutott más orra alá dörgölni.
Lehet, hogy beosztod az időt, de bunkó vagy.
Én ugyan nem szoktam panaszkodni, de nekem pl a te időrended nem kéne. Sokkal több igényünk van egymásra a kisfiammal. Ha vagy főzök, vagy sportolok minden hétköznap, akkor lőttek a nyugodt, tartalmas délutánoknak a gyerekkel. Megoldom egyébként, mert hét közben nem főzök, csak alkalmanként, tehát nem sírni-ríni akarok, csak vedd észre, mindenkinél mások a szempontok, igények.
Régen hobbi szinten festettem, a fiam születése óta beszáradtak a festékek, ez pl az a hobbi, amit nem tudtam folytatni. Még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!