Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki azt állítja gyerek mellett...

Aki azt állítja gyerek mellett nincs semmire idő tényleg így is éli meg?

Figyelt kérdés

Vagy csak jóleső panaszkodás?

Mindig ezt olvasom itt annyi embertől, de én valahogy nem tapasztalom, hogy annyira szörnyű lenne.

2.5 éves a lányom, már visszamentem dolgozni, napi 8 óra, munka után megyek érte, 2 naponta este főzök addig a férjem játszik a lányunkkal vagy elmennek sétálni esetleg boltba,de van hogy ott vannak velem a nappaéili konyha ugye egyben és együtt kotyvasztunk, péntek este meg a takarítós nap, a férjemmel együtt pár óra alatt megcsináljuk, pedig 110 nm a házunk, de legalább a kert kicsi, sokat nem kell vele foglalkozni :)

Én heti 2* sportolok (azon a 2 napon, amikor nem főzős nap van), 18-19.30ig van edzés.

Hétvégén meg fixen mindig 3an együtt tudunk lenni, nincs házimunka meg ilyenek, szervezünk programokat, elutazunk valahova stb.

Nagyszülő csak egyik oldalról van és ő is messze, de pár havonta nála van a lányunk pár napot, olyankor kettesben is el tudunk menni valahova a férjemmel, ugye a nyári nyaralás persze fixen gyerkőccel van :)

És olvasok is sokat pl este, mikor a kicsi már alszik, férjem általában meccset néz én meg olvasok mellette.

Én nem érzem úgy, hogy káosz lenne az életem a gyerek óta vagy hogy annyira hulla lennék, pedig sok helyen ezt adják elő.

Van barátnőm, aki szintén kisgyerekes, és mindig elmondja, hogy neki semmire nincs ideje, rácsodálkozik a lakkozott körmömre, hogy neked ilyenre is van időd?

Ti hogy osztjátok be az időtök?

2018. nov. 4. 10:45
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

Persze, hogy hiányzik, kinek nem? :)

Hétvégén ezért van, hogy nem vagyok hajlandó mosni főzni stb, ne ezzel menjen a hétvége.

De nekem a munkahelyem is hiányzott, nem akartam otthon maradni még 1 évet és bedepizni.

Nagyon szereti a lányom a bölcsit.

Reggel én viszem, délután én hozom (szerencsére a főnökeimmel baráti a viszonyom szó szerint, összejárunk munkán kívül is az ő családjaikkal, nincs belőle gond hogy kések előbb megyek mindig picit) Hazafelé még mindig megállunk picit a játszó téren.

Aztán otthon is együtt vagyunk azért mint írtam, sokszor együtt főzünk, érdekli a lányomat a konyhai dolgok, vagy attól, hogy főzök még pl beszégülgetünk, stb ha nem mennek el a férjemmel valahova.

Este meg még minden nap marad egy kis idő alvás előtt, közös fürdésre, mesézésre, stb.

Lehet, hogy hanyagolhatnék más dolgokat jobban az együtt töltött időért, de sajnos olyankor nem érezném magam kiegyensúlyozottnak. Nem tudom az jobb lenne e bárkinek is.

2018. nov. 4. 11:58
 22/47 anonim ***** válasza:
80%

Legtöbbször a monotonitás az, ami beszűkíti az időt. Amikor elfogy a lendület, mert minden nap egyforma és nincs ami feldobja a napot. Olyankor van az, hogy csak 5 percre kéne kiszállni a mókuskerékből.

Mondjuk a leírásból nem látom, hogy a férjednek mikor van ideje a hobbijára vagy magára vagy esetleg neked a gyerekre. A délután beosztása kb olyan, mintha nem is lenne gyereked, mert kb csak a férjed van vele.

Oké, számodra jó ez a remdszer, viszomt ha pl a férjed este hétig dolgozna ez az egész megborulna. Nemcsak rajtad múlik.

2018. nov. 4. 12:00
 23/47 anonim ***** válasza:
71%

18 a kérdezőnek lánya van, valószínűleg náluk is megvan a klasszikus apa-lánya viszony, ami ilyenkor már nagyon szoros tud lenni. Márpedig ha ez egy jó apa mellett (a leírtak alapján biztosan az) ki tud alakulni, akkor anyuka a térképről is lemehet pár órára, az sem tűnik fel.

2 évesen már én is úgy lógtam apámon, mint a karácsonyfadísz

2018. nov. 4. 12:03
 24/47 anonim ***** válasza:
57%
Kezdjük azzal, hogy szinte otthon se vagytok, így a takarítás is könnyebb. Étkezést is megoldjátok szinte házon kívül.Heti 4 napon a gyereket a férjed veszi át szinte. Igen, így nem nehéz. Van, akinek több gyereke van, a férjének más a munkabeosztása stb., így nekik lehet nehezebb.
2018. nov. 4. 12:15
 25/47 anonim ***** válasza:
73%

De amúgy a válaszokat olvasva. Mindenki azzal jön, hogy mert a férjed.

Hát de alapvetően ez a normális nem?

A gyereknek 2 szülője van.

Az, ha egyesek olyannak szülnek, aki semmivel nem foglalkozik, a gyerekkel sem, az egyéni probléma nem?

Miért ne lehetne a gyerek este az apjával is?

Miért csak az anya kell hogy létezzen?

Az én férjem 28 éves koráig anya pici fia volt, vasalt alsó nadrág a szekrényben, szendvics a táskában, leves kiszedve elé és társai. 28 évig így élt.

Mikor összeköltöztünk elmondtam neki világosan, hogy ennek itt vége, én is dolgozok, ideje hogy önálló legyen. Csodák csodája minden további szó nélkül az elmúlt 7 évben mindent megcsinál, és mintaapja a gyerekeknek, és igenis sokat van velük, mikor nekem programjaim vannak. Cserébe persze ő is megy, ahova akar.

Ahol nincs ez, ott azért a nő is hibás nem?

Nem kell beleszokni a mártírszerepbe.

2018. nov. 4. 12:17
 26/47 anonim ***** válasza:
53%

Nem kifejezetten így élem meg.

Van párom, reggel 8-ra elmegy dolgozni.Napközben megfőzök,mosok és nem abban az időben mikor alszik a gyerek, mert kb 30-45 perc az egész napos alvása.Tehát nem,nem ülök le és lazulok, hanem hajtok ,hogy bele férjen az időbe legalább a kaja feltétele anélkül, hogy folyamatosan nézzem mit csinál a csajom.

Aztán kb 2-3 órát kint töltünk a szabadba sétálunk, játszunk ezt speciel én is élvezem, szeretem nem csak ő.

Este kb 7 fele ér haza, akkor gyorsan neki esek a háznak,porszívózás,rendrakás és fél 9-kor fektetjük a gyerkőcöt.Ha megvan akkor van kb 30 perc egymásra és kezdődik az éjszakai ,,műsor" első felvonása felébred a gyerek, visszaaltatom 20-30 perc alatt.Utána van újabb 30-60 percünk elvileg amikor együtt lehetnénk, csak párom már fáradt ezért általában fekszünk.Én még azért gyorsan felmosok.:D Aztán éjszaka kb 5-6 alkalommal még felkelünk a csajjal, csak mert már megszoktuk és hiányozna.

Szóval ez van.A sport nem fér bele hacsak nem kötöm ki a gyerkőcöt a diófához.

Ez egy másfajta napirend.De amúgy nem szörnyű.

2018. nov. 4. 12:20
 27/47 anonim ***** válasza:
71%

25.

Mi közösen csinálunk egy vállalkozást, de szinte felváltva megyünk el miatta. Amikor én dolgozom a párom vigyázz rájuk, főz, takarít stb., vagy épp fordítva, ő csinálja az ő dolgát és én vagyok a gyerekekkel. Nem mártírkodnak, nem a férjük nem segít, hanem a munkabeosztásuk lehet más.

2018. nov. 4. 12:20
 28/47 A kérdező kommentje:
22. A férjemnek természetközeli hobbija van, május-szeptemberre korlátozódik, olyankor aztán megy, kevesebbet látjuk, van hogy néha megyünk vele mi is, van hogy haverokkal megy. Néha eljár focizni is, de ritkán jön össze a csapat, én nem bánnám ha menne többet, de nehéz nekik összehozni. De neki ez így elég is.
2018. nov. 4. 12:24
 29/47 anonim ***** válasza:
46%
Mondjuk egy lakkozott körömre rácsodálkozni vicces.
2018. nov. 4. 12:27
 30/47 anonim ***** válasza:
30%

Nekem sok mindenre nincs időm, amire pedig szeretném, hogy legyen. De nagyon sok mindenre meg szakítok időt, mert azokra még jobban szeretném, hogy legyen :D De be kell látni, hogy mindenre nem jut, hacsak nincs az embernek nagyon sok segítsége.

Nekünk két gyerekünk van, egy 2.5 éves és egy 11 éves. A kicsi nagyon igényli a közös játékot, ez tetézve van nála a dackorszak általam eddig nem ismert, brutális fokozatával, úgyhogy jelenleg nem egyszerű vele a élet. A nagy meg igényli, hogy sokat beszélgessünk, társasozzunk, elmenjünk néha ide-oda. Ja, meg persze tanulni sem árt vele, mert amellett, hogy baromi okos, értelmes gyerek, sajnos dög lusta, noszogatni sajnos muszáj.

Hát nem sok mindenre van úgy idő, hogy hétköznap a kicsivel 5 körül érünk haza a bölcsiből, a férjem inkább 6 felé, itthon is van tennivaló, boltba is kell menni (autónk nincs, viszont annyira "klassz" helyen lakunk, hogy itt minden van, csak normális boltok nincsenek a közelben - sétálóutcás, éttermes, történelmi belvárosos részen lakunk), úgyhogy elég sok idő elmegy a kötelező körökre. A kicsi újabban megint nagyon hülyén alszik, bíztam benne, hogy ő még kitart egy ideig a délutáni alvás mellett, de nincs szerencsém, olyan, mint a bátyja volt ennyi idősen, meg amúgy én is, egyre többször fordul elő, hogy nem alszik délután. Ettől viszont 5-6 körül már extra hisztis, aztán 8-9 között elalszik, viszont sokszor felriad éjjel. Amíg aludt délután, addig nehezen aludt el este, sokszor két óra elment rá lefektetés után, hogy tényleg aludjon is, viszont akkor legalább mélyen aludt reggelig.

Ha a kicsi már alszik este, akkor jön a nagy, hogy játszunk valamit, társasozni például az öccse mellett nem igazán lehet, mert mindig bele akar nyúlni, ő még nem tud velünk játszani ilyeneket, de minket se hagy, szóval csak akkor lehet, ha alszik.

Ha már mindkettő alszik, olyan 10 óra után, akkor jutok el addig, hogy gyors zuhany, aztán ha szerencsém van, éjfélig még tudok olvasni, vagy a férjemmel megnézni egy filmet. Kb. ebben a kétórás sávban tudok azzal foglalkozni, amivel szeretnék. Ebbe sok minden belefér, de sok minden meg nem.

Nyilván a férjemmel megosztjuk a tennivalókat, de akkor sem jut mindkettőnknek mindenre ideje, amire szeretnénk.

Majd könnyebb lesz pár év múlva, de egyelőre ez most elég nehéz. Nem kell furcsállni, ha egy ennyi idős kisgyerek, plusz munka mellett valakinek kevés ideje van saját magára.

2018. nov. 4. 12:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!