Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki azt állítja gyerek mellett...

Aki azt állítja gyerek mellett nincs semmire idő tényleg így is éli meg?

Figyelt kérdés

Vagy csak jóleső panaszkodás?

Mindig ezt olvasom itt annyi embertől, de én valahogy nem tapasztalom, hogy annyira szörnyű lenne.

2.5 éves a lányom, már visszamentem dolgozni, napi 8 óra, munka után megyek érte, 2 naponta este főzök addig a férjem játszik a lányunkkal vagy elmennek sétálni esetleg boltba,de van hogy ott vannak velem a nappaéili konyha ugye egyben és együtt kotyvasztunk, péntek este meg a takarítós nap, a férjemmel együtt pár óra alatt megcsináljuk, pedig 110 nm a házunk, de legalább a kert kicsi, sokat nem kell vele foglalkozni :)

Én heti 2* sportolok (azon a 2 napon, amikor nem főzős nap van), 18-19.30ig van edzés.

Hétvégén meg fixen mindig 3an együtt tudunk lenni, nincs házimunka meg ilyenek, szervezünk programokat, elutazunk valahova stb.

Nagyszülő csak egyik oldalról van és ő is messze, de pár havonta nála van a lányunk pár napot, olyankor kettesben is el tudunk menni valahova a férjemmel, ugye a nyári nyaralás persze fixen gyerkőccel van :)

És olvasok is sokat pl este, mikor a kicsi már alszik, férjem általában meccset néz én meg olvasok mellette.

Én nem érzem úgy, hogy káosz lenne az életem a gyerek óta vagy hogy annyira hulla lennék, pedig sok helyen ezt adják elő.

Van barátnőm, aki szintén kisgyerekes, és mindig elmondja, hogy neki semmire nincs ideje, rácsodálkozik a lakkozott körmömre, hogy neked ilyenre is van időd?

Ti hogy osztjátok be az időtök?

2018. nov. 4. 10:45
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon régen válaszoltam már ilyen jellegű kérdésre :)

Én nagyon szeretek itthon lenni, utáltam a régi munkahelyemet és vissza sem megyek oda, mert elvégeztem egy okj-t nemrég. Most már nem tanulok, elég volt. Itthon csinálom a dolgom, rájöttem, mit szeretnék csinálni és azt fejlesztem, csinálom. Ha tavasszal minden sül, nem is megyek rendes munkahelyre. Nálunk nincs segítség, ketten vagyunk a férjemmel. 6-kor kelünk, kap kakaót és peluscsere, mesenézés van. Én nem ellenzem a mesét, mert ilyenkor végzem a házimunkát. El van vele tízóraiig máshogy nem is tudnám megoldani. Kint megkávézunk, férjem mos-tereget, én beágyazok, mosogatok végül ő felseper, felmos. Délelőtt a kertben vagyunk, nekünk 120m2 a veteményes része 3 parcellával, és van még egy rész ahol eladásra termelünk. (1800m2 az egész egyébként.) Ma befejeztem az egyik parcellának az ásását, a férjem addig a régi konyhaszekrényt vette ki és kifestett, mert jön az új holnap. A lányunk pedig sertepertélt körülöttem, nagyon szeret kint lenni. Közben ment egész nap a mosógép, sajnos főzésre nem jutott idő azt nemsokára pótlom. Én azt vettem észre, hogy akkor nincs időm semmire, ha a telefonomat nyomkodom, mert azzal elmegy az idő pedig még egyedül is mesenézés alatt megvagyok a takarítással és közben a főzést is felrakom csak néha sokkal érdekesebb a net meg egyéb elfoglaltságok :D Holnap belekezdünk a nagytakarításba (1800 m2-en ez mindig érdekes :D) és megpróbálunk hamar végezni, de sajnos még a kertben is van munka. Én már decemberben csak a házdíszítéssel, sütisütéssel, ajándékvásárlással akarok foglalkozni és a főzéssel. Sajnos én nagyon ritkán tudok eljárni itthonról mert a férjem sokat dolgozik és, ha el tud menni túlórázni a rendőrségnél akkor inkább megy, minthogy mondjuk én elmenjek egy szépségszalonba mert ő 10-12ezret megkeres egy nap így a fél órámmal bukná. (Nem jár mindig persze, de szeret dolgozni ahogy én is itthonról és kell a pénz mert építkezni akarunk.) Úgyhogy én megoldom itthonról: nekünk van egy dézsafürdőnk amibe télen-nyáron lehet fürdeni, ez pótolja, hogy a kád nem fér be a fürdőbe úgyhogy kb havonta egyszer mikor alszik a lányunk és a férjem nincs itthon ejtőzöm egy nagyot egy jó könyvvel és utána megcsinálom a zuhanyzóban a borotválkozást. A szemöldökömet megtanultam szedni és festeni, a mesterséges kencéket sosem szerettem így saját házi bőrradírt és arcpakolást használok. A hajamat is kimosom ilyenkor, majd befonom mert másnap szép göndör lesz kiengedve. Géllakozok, közben megy valami romantikus film (múltkor a Vissza hozzád) és természetesen belebújok az előző nap frissen húzott ágyneműbe (nemrég vettem egy szatén lepedőt is :D ) és alszom egy nagyot. Online vásárlok, gls házhoz hozza. Tornázni nem tornázom külön, szerintem egy 120m2-es veteményesben akad elég munka ami minden testrészemet kellőképpen formázza. :D Esténként nem mindig van KEDVEM (kedvem és nem időm) olvasni, valahogy már nem fog úgy az agyam, nehezebben bírok koncentrálni inkább a netes portálokat bújom. Most pl esténként a tavaszi veteményes elrendezését csinálom gépen egy program segítségével. A lányunk nélkül nem tudok eljárni sehova viszont én ezt nem bánom, hiszen azért szültem, hogy vele legyek és olyan jó érzés tudni, hogy őneki én vagyok a legfontosabb :) Minden évszakban elmegyünk bababarát wellnessbe és 1x nyaralni. Nem járunk babaklubba ilyesmibe, de sokszor megyünk barátokhoz, vagy éppen csavarogni valamerre. Néha hiányzik, hogy kettesben legyünk valahol, de nagyszülők dolgoznak, a babysitter meg mondjuk 12000 forintért vigyázna rá 8 órát. Tudom, tegnap megnéztem, mert támadt a fejemben egy olyan gondolat, hogy elmennék bulizni a férjemmel. No de akkor az még 10-20ezer forint akkor inkább nem.. így is azon vagyunk, hogy házi wellnesst építsünk magunknak, hogy meglegyen a kényelmünk. Esténként szoktunk kiülni beszélgetni. Hétvégén néha megiszunk egy-egy pohár bort. De ennyi. Ez van. Mint láthatod, nem nagy durranás megoldani, ha nincs olyan, ami elveszi az időd pl mobiltelefon. Ja és a lányom nagyon szereti a képeskönyveket, szoktam is neki olvasni, mondókázik, az új polca tele van játékokkal de leginkább kint szeret szaladgálni az, hogy mesét néz reggelente abszolút nincs hátrányára. :)

Viszont van, aki nem tudja megoldani mert másmilyen a gyereke pl a védőnőm megmondta, hogy van olyan gyerek, mint az enyém, aki jó alvó és jó evő és van akié sosem alszik, többször kel és fáradtan nincs ereje az embernek semmihez ráadásul mindenki máshogy éli át az otthonlétet, van aki nem szeret a 4 fal között lenni ezt is meg lehet érteni így légy szíves legközelebb mellőzd a kérdésedből a dicsekvést, hogy én ezt meg tudom tenni míg ti nem (haha) mert nem mindenki egyforma. Én még sosem írtam ki ilyen miatt kérdést nem is értem.. De válaszoltam rá, hogy lásd, nem nagy durranás az amiről írsz, nem különlegesség!

2018. nov. 4. 20:00
 42/47 anonim ***** válasza:
Ja bocsánat túlóra alatt a dupláját keresi :)
2018. nov. 4. 20:02
 43/47 anonim ***** válasza:
50%

39

Nekem az a furi, ha valaki csodálkozik azon, hogy egy anya x idővel kevesebbet van a gyerekével, de azon nem, hogy az apa van ugyanígy, vagy "lepasszolásnak" hívja azt, ha a gyerek a saját szülőjével van együtt.

2018. nov. 4. 20:11
 44/47 anonim ***** válasza:
68%
Hát igen. Van akinek azért nincs ideje semmire, mert a telefonját nyomkodja, van akinek meg azért, mert egész nap dolgozik. Felkelek reggel 6-kor, összekaparom magam, elhúzok a munkahelyemre. Közvetlenül munka után felveszem a gyereket az oviban, viszem edzésre. Ha szerencsém van fél 7-re hazaérünk. Utána kezdődik a családi élet/házimunka.
2018. nov. 4. 20:12
 45/47 anonim ***** válasza:
17%
6# te vallaltad nem? De azért valljuk be ez nem általános...
2018. nov. 4. 20:33
 46/47 anonim ***** válasza:
35%
Nem panaszkodok, pedig sokszor érzek magam körül káoszt! Az én férjem hétköznap 8 órában dolgozik, oda-vissza 1-1 óra az út. Hétvégén is többnyire dolgozik 12 órában. A gyerekkel szinte mindig én vagyok. 2 hetente töltünk 1-1 napot a nagyszülőknél. 8 órában dolgozok, minden nap főzök. Jut idő a gyerekemre, a férjemre. Középszintű, német nyelvvizsgát tettem, hetente 2szer "sportolok", itthon tornázok. Havonta egyszer megyek fodraszhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz. Ez egy napot vesz igénybe, ilyenkor a férjem vagy a nagyszülők vannak a kisfiammal. Sokat olvasok, többnyire klasszikus regényeket. Nekem, hogy mindez beleférjen az alvással töltött időből veszek el. Fél egy körül fekszek le éjszaka és hatkor kelek. Nekem/nekünk ez így jó, de nem mindenkinek jönnek be, mivel nem vagyunk egyformák! Mindenki magának tudja, hogy jó vagy sem, ezért nem is értem a kérdésed! Egyébként fél éve életem sem volt, mivel a másfél évesem nappal aludt, éjszaka meg fent volt. Úgy gondold el, hogy mi 18 óra körül keltünk és reggel 4-8 körül aludt el. Nem tudtam mit tenni, sok mindent kipróbáltam, orvoshoz vittem, idővel rendeződött a helyzet. Idegileg jól viseltem, mert aludtam én is napközben, na de éjjel-nappal a pizsiket váltottam, nemhogy körmöt fessek. Azt tanácsolom,hogy ne ítélkezz, ne csodálkozz, mert nem egyformák a körülmények. Örülj a saját boldogságodnak, harmonikus életednek!
2018. nov. 4. 21:24
 47/47 anonim ***** válasza:
#45 Pedig azért nem is ritkaság, ha valaki gyerek mellett (is) tanul. Nekem anyám is, apám is akkor szerzett második, harmadik diplomát, amikor mi már megvoltunk. A munkatársaim közül sokan gyerek mellett állnak neki phd-nek, szakvizsgának (ami amúgy is törvényi előírás nálunk). Én kimondottan gyakorinak látom, hogy a szülők a gyerekeik születése után is képzik magukat.
2018. nov. 5. 17:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!