Aki azt állítja gyerek mellett nincs semmire idő tényleg így is éli meg?
Vagy csak jóleső panaszkodás?
Mindig ezt olvasom itt annyi embertől, de én valahogy nem tapasztalom, hogy annyira szörnyű lenne.
2.5 éves a lányom, már visszamentem dolgozni, napi 8 óra, munka után megyek érte, 2 naponta este főzök addig a férjem játszik a lányunkkal vagy elmennek sétálni esetleg boltba,de van hogy ott vannak velem a nappaéili konyha ugye egyben és együtt kotyvasztunk, péntek este meg a takarítós nap, a férjemmel együtt pár óra alatt megcsináljuk, pedig 110 nm a házunk, de legalább a kert kicsi, sokat nem kell vele foglalkozni :)
Én heti 2* sportolok (azon a 2 napon, amikor nem főzős nap van), 18-19.30ig van edzés.
Hétvégén meg fixen mindig 3an együtt tudunk lenni, nincs házimunka meg ilyenek, szervezünk programokat, elutazunk valahova stb.
Nagyszülő csak egyik oldalról van és ő is messze, de pár havonta nála van a lányunk pár napot, olyankor kettesben is el tudunk menni valahova a férjemmel, ugye a nyári nyaralás persze fixen gyerkőccel van :)
És olvasok is sokat pl este, mikor a kicsi már alszik, férjem általában meccset néz én meg olvasok mellette.
Én nem érzem úgy, hogy káosz lenne az életem a gyerek óta vagy hogy annyira hulla lennék, pedig sok helyen ezt adják elő.
Van barátnőm, aki szintén kisgyerekes, és mindig elmondja, hogy neki semmire nincs ideje, rácsodálkozik a lakkozott körmömre, hogy neked ilyenre is van időd?
Ti hogy osztjátok be az időtök?
32
Nem, nem itt kezdődik a "szánalmas".
Pszichológiai TÉNY, hogy az egy éveskorától nem a szülőkkel otthon lévő gyerekek SEMMIBEN NEM szenvednek hátrányt azokkal szemben, akik otthon vannak.
És azt pedig egyéb kutatások igazolják, hogy egy gyereknek kitelejsedett, önazonos KÉT SZÜLŐ kell a boldogsághoz és kiegyensúlyozottsághoz. Ami NEM egyenlő az, hogy anya legyen vele ÉS legyen mindenképpen csak azzal foglalkozó és kiteljesedett.
Szóval nem: a szánalams ott kezdődik, hogy ezt írod, amit írtál.
Kérdező: egy gyereked van ÖSSZESEN, alig vesz el időt a munkád, és a férjed is így van ezzel.
Másoknál lehet több gyerek, hosszabb munkaidő, ingázás, más típusú gyerek/gyerekek, egyedül neveltek esetleg, távol dolgozó házastárs, esetle rosszabb szervezőkészség, vagy boldogtalanság, esetleg depresszió, esetleg egyéb kényszerek. Nem tudhatod.
33, "Pszichológiai TÉNY, hogy az egy éveskorától nem a szülőkkel otthon lévő gyerekek SEMMIBEN NEM szenvednek hátrányt"
Linkelj már legalább egy tanulmányt, ami erre jutott!
Már csak azért se lehet tény (!), mert a gyerekek fejlődési üteme valamit habitusa más-más.
Még 2 évesen sincs szüksége minden gyereknek családnál nagyobb közösségben való szocializációra. Akkor hogy lehetne egyévesekről ilyet állítani, akik jellemzően épp szeparációs szorongás közepén vannak. Többségük még kúszik, mászik, nem jár.. stb.
34
Nem linkelek, minden tanulmény erre jutott, az összes, amit nem Magyarországon készítettek, olvashatod akármelyiket a világ bármely nyelvén.
A gyereknekotthonahelyehároméveskoráig a nők bújtatott munkanélküliségének igazolására alkotott téveszme, mely a huszadik század másodi felének mellékterméke. EZt is olvashatod, akárhol, ha érdekel.
35
Nyilvánvalóan veled ellentétben, engem nem tudsz ostoba köpködésekkel elbizonytalanítani, mert attól a tények még azok maradnak, s aki tud olvasni, el is képes olvasni azokat.
Az meg az ostoba háziszárnyasok ismérve, hogy "nem vagy képes rá", illetve "rossz anya vagy, bibbíííííí" köpködésekkel próbálják a másik embert lehúzni.
Peched van, mert nálam nem használ.
38.
Azért 2 és fél évesen még pici az a kislány, így is 8 és fél, 9 órát intézményben tölt el, anyuka pedig heti 4 napban le is passzolja apukának, ami nem gond, mert nálunk is a párom egyenrangú, de itt az a furi, hogy anyukának nincs igénye a pici lányával több időt eltölteni.
Azért megkérdezném azt a több gyerekes anyukát, aki egyedülálló szülő, 3 műszakban dolgozik, alvás helyett csinálja a házimunkát, szedett-vedett bútorokkal van teli a lakás, kuporgatja az apró pénzeket is, hogy hónap végén legyen zsíros kenyér, hogy vajon jár e kondizgatni és csecse e a körmöcskéje...
Én jogászként segítek szegény családokkal foglalkozó alapítványnak. Kedves kérdező puszilgasd meg este a férjedet és a gyerekedet aztán adj hálát az égnek, hogy te ilyen szerencsés vagy. Persze szerinted ez nem szerencse, hanem te ilyen ügyes vagy... Az ember élete 1 pillanat alatt darabokra hullhat egy baleset miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!