Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki azt állítja gyerek mellett...

Aki azt állítja gyerek mellett nincs semmire idő tényleg így is éli meg?

Figyelt kérdés

Vagy csak jóleső panaszkodás?

Mindig ezt olvasom itt annyi embertől, de én valahogy nem tapasztalom, hogy annyira szörnyű lenne.

2.5 éves a lányom, már visszamentem dolgozni, napi 8 óra, munka után megyek érte, 2 naponta este főzök addig a férjem játszik a lányunkkal vagy elmennek sétálni esetleg boltba,de van hogy ott vannak velem a nappaéili konyha ugye egyben és együtt kotyvasztunk, péntek este meg a takarítós nap, a férjemmel együtt pár óra alatt megcsináljuk, pedig 110 nm a házunk, de legalább a kert kicsi, sokat nem kell vele foglalkozni :)

Én heti 2* sportolok (azon a 2 napon, amikor nem főzős nap van), 18-19.30ig van edzés.

Hétvégén meg fixen mindig 3an együtt tudunk lenni, nincs házimunka meg ilyenek, szervezünk programokat, elutazunk valahova stb.

Nagyszülő csak egyik oldalról van és ő is messze, de pár havonta nála van a lányunk pár napot, olyankor kettesben is el tudunk menni valahova a férjemmel, ugye a nyári nyaralás persze fixen gyerkőccel van :)

És olvasok is sokat pl este, mikor a kicsi már alszik, férjem általában meccset néz én meg olvasok mellette.

Én nem érzem úgy, hogy káosz lenne az életem a gyerek óta vagy hogy annyira hulla lennék, pedig sok helyen ezt adják elő.

Van barátnőm, aki szintén kisgyerekes, és mindig elmondja, hogy neki semmire nincs ideje, rácsodálkozik a lakkozott körmömre, hogy neked ilyenre is van időd?

Ti hogy osztjátok be az időtök?

2018. nov. 4. 10:45
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
60%
Ha nektek így jó, akkor egészségedre. Mondjuk én hiányolnám a gyerekkel töltött időt hétköznapokon is, de nem egyformák az igényeink.
2018. nov. 4. 11:07
 12/47 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, én a panaszkodó anyuka ismerőseimnél azt látom hogy elfolyik a napjuk.

Felkelnek, mosogatnak, leülnek a tv elé mert megy a Babavilág. Aztán leszedik az előző napi ruhát de baaaromi laassaaan. Aztán egy kis gyakorizás a tea mellé hogy kifújják magukat. Na ott ragadnak mert receptkeresés ebédre, meg kis mami vlog nézés ("tényleg csak egy 5 perces vidi"), aztán hopp 11 óra. Főzni kell.

(persze a gyerek is jön-megy közben)

Aztán ebéd 1 órán át mert a baba falatkázik. Du. altatáskor felmosás meg ruhák a mosógepbe, csak egy kis pihi utána és hopp 4 óra. Szóval soknak tűnik a teendő mert megszakítja az ember kénytelen-kelletlen vagy épp a gép előtt ragad. EZUTÓBBI tökéletes példa, baromi sok anyuka lebzsel napi több órát itt.....ez mi, ha nem én-idő? Csak a netezés valamiért senkinek nem tűnik annak...

De ha összeadja az ember ezeket a házimunkákat akkor másfél óra (se). Van aki képes 40 percen át teregetni..

De pl. van cigis ismerősöm aki 40 percenként rágyújt 8-10 percre, ezért egy 2 órás takarítás nála 9-18-ig tart. Legalábbis szerinte, de nem veszi észre hogy azért mert állandóan megszakítja.

2018. nov. 4. 11:08
 13/47 anonim ***** válasza:
39%

#6: más fordítva csinálja és egyetem után szül gyereket.

Amúgy kérdező, én se értem, de itt úgyis csak a leoltás jár ezért..

Nekem 2 van, igen nekem is a férjem hasonló, megcsinál szinte bármit, szülőnek is teljes értékű. Filmnézésre is jut este idő, az meg csak nem 10 perc..

Bár tény, hogy nincs 8-10 órás alvásigényem :D

2018. nov. 4. 11:09
 14/47 anonim ***** válasza:
51%
12 vagyok, igen kihagytam: senki nem néz tv-t meg nem netezik mégis naponta 3-4 kérdés van, hogy "mi a vélemenyetek erről a cikkről/Dobó Ági vlogjáról/erről a posztról/erről a videóról?"
2018. nov. 4. 11:15
 15/47 anonim ***** válasza:
64%

Értem a kérdésed és az igazi érdeklődést is. Nekem van egy barátnőm, aki gyerek mellett mindent megcsinál, minőségi időt tölt a párjával, naponta(!) főz, olvas, sportol, művelődik, társasági életet él és segítsége sincs, a párja dolgozik, a szüleikre nem támaszkodhat. Csillog a háza a tisztaságtól, nem őrült bele, nem rokkant bele, egyszerűen megtanulta jól beosztani az idejét. És akkor ott van a nővérem, akinek a gyerek mellett nincs ideje semmire, pedig a férje sokat segít neki és ott vannak a nagyszülők is. Az egyik anyuka tudja ezt, a másik nem. Ez van. Örülök, ha neked sikerült, csak így tovább!

És igen, aki a panaszkodós fajta, az így is éli meg, nem csak előadja. Van, aki meg lazábban tudja venni.

2018. nov. 4. 11:18
 16/47 A kérdező kommentje:

Nem dörgölöm más orra alá, egy anonim oldalon mi értelme lenne?

Pont ez az, hogy nekem dörgöli pl a barátnőm is az orrom alá, hogy neked erre is van időd? Mintha nem csinálnék semmit amúgy vagy nem tudom mire szánja :D

2018. nov. 4. 11:32
 17/47 anonim ***** válasza:
43%

Anyukám három gyereket nevelt fel maga, úgy hogy apukám külföldön volt évekig, nagyszülőnk meg egy se foglalkozott velünk.

Mégis mindig megvolt minden. Anya dolgozott, főzött, takarított.

Nem panaszkodott soha.

Valahogy mi is ezt örököltük.

Mind a hármunknak vannak már gyerekek, dolgozunk fő állásban, van kertes ház, mindig tisztaság van mindenkinél, főzünk, járunk moziba színházba, tesóm zumbázik másik korcsolyázik (már a gyerekeket is viszik) én boxolok. De sosem hallom tesómékat panaszkodni és én sem szoktam.

Van barátnőm nekem is, gyerekkori, akiknél világ életükben csúnyán szólva kosz, kupi volt, pedig az anyja csak fél állásban dolgozott, és most hogy saját háztartást vezet bár sokkal másabb (tisztább) mint régen voltak a szüleivel, de folyton idő hiányban van, panaszkodik, sehova nem megy, mindig el van maradva mindennel, már főzni sem főz hanem menüt járat, de így se halad állítólag. Nővére ugyanez..

Én úgy gondolom ez is lehet akár otthonról hozott dolog is talán.

2018. nov. 4. 11:44
 18/47 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező és neked nem hiányzik a 2,5 évesed, hogy egész nap nem vagy vele és még délután sem? Mikor 2,5 éves volt a fiam még 24 órában együtt voltunk.
2018. nov. 4. 11:46
 19/47 anonim ***** válasza:
56%

Más nem áll meg egy adott szinten, hanem tovább képzi magát, hogy ne épüljön le agyilag.

2018. nov. 4. 11:55
 20/47 anonim ***** válasza:
41%

Nem biztos, hogy kívülről ítélkezőnek kéne lenned. Pl rengeteg anyuka nem 8 órában dolgozik, hanem több. És ha emellé, mondjuk utazik 1,5 órát oda, meg ugyanennyit vissza... akkor már rögtön nem fog tudni este 6-kor tornázgatni.

De tételezzük fel, hogy közel dolgozik, 8 órában, akkor is lehet, hogy pl sokat segít az idősebb szintén közelben lakó szüleinek, amit te nem látsz. Vagy a férje nem túl segítőkész a házimunkában, vagy esetleg az, csak anyukának vannak magas elvárásai a rendet, tisztaságot illetően és inkább ő maga csinálja, mert akkor nyugodt a lelke. És még vagy ötezer példát lehetne írni, amiért valakinek nincs már ideje, vagy szükséglete kilakkozni a körmét. Hiszen arról még nem is beszéltünk, hogy mondjuk valahol több gyerek van, vagy az az egy is problémás, nehezen alvó, sok figyelmet igénylő.

Szóval örülj a szerencsédnek, és ne törj mások feje felett pálcát, mert egyedül a saját körülményeidet tudod hajszálpontosan, senki másét. Eleve mindenkinek más az energiaszükséglete, az alvásigénye stb. Én pl ha alhatok 4 órát azzal már elvagyok, 5 óra alvás nekem bőven elég is. Másoknak viszont szüksége van 6-7-8 óra alvásra is, ahhoz, hogy kipihentek legyenek. Ettől még nem lusták, csak másra vannak kalibrálva. Nem vagyunk egyformák.

Van egy nagyon kedves barátnőm, akinek szintén mindenre volt/van ideje a lánya mellett. A különbség kettőtök között az, hogy ő nem a saját vállát veregeti, hanem belátja, hogy milyen áldott jó természet a lánya.

2018. nov. 4. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!