Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megoldani az...

Hogyan lehet megoldani az életet egy 1 évessel és 2 kutyával?

Figyelt kérdés

A probléma a következő 😬

A kutyáknak most a konyhában van a lakhelyük. (babaráccsal)

Az 1 éves nem lehet velük egy légtérben, mert az egyiket bántja, a másik pedig őt akarja bántani 😬 (+ meg akarja enni a fekhelyüket)

Így viszont nem tudok se főzni, se mosogatni, semmit csinálni a konyhában, mert a kicsi nem ül meg az etetőszékben.

2 szobás lakásban lakunk, és egyre nehezebb a bébivel így, hogy nem tudok pár percnél tovább kint lenni a konyhában (és már ő is sokszor sír, hogy nincs beengedve).

Nem tudom mit tehetnénk.

Az is eszembe jutott, hogy költözzenek a kutyák az erkélyre (végig redőny van rajta) de hát lehet h az hülyeség...

2023. jan. 17. 14:58
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
61%
A kutya,mint olvashatták,idős,befogadott állatt.Meglévő szokásokkal,amik között van rossz is.Idős ,elrontott nevelésű,vagy valamikor,valamivel traumatizált állat nem fog megváltozni,legalábbis nem lehet benne megbízni.A kutya is érző lény persze,de mégiscsak a gyerekeknek kell fontosabbnak lennie Itt nem arról vitázunk,hogy megunta,vagy nem.Egy időzített bombán ülnek,reális veszélye van annak,hogy a gyerek megsérül,vagy akár tragédia történik. Én sem azt mondtam,hogy tegye az utcára,hanem,hogy keressen gazdát,vagy altassa el.Lakásban egyszerűen nem kivitelezhető,hogy folyamatosan el legyenek szeparálva biztonságosan,költözni meg nem tudnak.Gondolom ha a kutya majd leharpja az arcát a gyereknek, akkor is annyit mondok,hogy hát a kutya is érző lény,nem tudtam mit csinálni.Eleve felelőtlenség volt kicsi lakásba rögtön 2 kutya,de még gyereket is így vállalni,hogy nem is opció a nagyobba költözés.Amúgy meg,ha veszélyt jelentenék a családomra, akkor bizony engem is eltávolítanának,vagy a diliházba,vagy ha már tettem olyat, akkor a böribe,szóval rossz példa volt.Senki normális ember nem várj ölbe tett kézzel,hogy leszúrkálja a dilis családtagja,vagy hogy elharapja a torkát egy idős,rosszul nevelt kutya.
2023. jan. 18. 06:08
 42/52 anonim ***** válasza:
53%

40

De bizzony az idős, agresszív rokon is menne, nem lenne biztonságban a gyerek.

A legjobb megoldást keresném ott is nyilván.

Itt is írtam, hogy mindent megtennék, hogy maradhassanak, hisz vállalltam, de ebben a formában nem.

1,5 volt mind2 gyereekem amikor ki tudta nyitni, kèsőbb pedig át tudtak mászni a rácson..

Szóval tutttti nem.

És meget a lepontozás

2023. jan. 18. 06:20
 43/52 anonim ***** válasza:
64%

"Normális ember NEM dobja el azt az élőlényt akit befogadott, hónapokig, évekig nevelt, akit a kutya/ macska/ akárki megszeretett. Nekik ti vagytok a családja, nincs senki más."

De normális ember nem is vállal ilyen körülmények közé gyereket.

2023. jan. 18. 07:17
 44/52 anonim ***** válasza:
24%
Mindenki szerint a kutyáknak kell menniük. Szerintem meg inkabb a gyereknek kéne új helyet találni. A kutyák voltak ott előbb, nehogymár egy gyerek miatt kelljen tőlük megszabadulni...
2023. jan. 18. 09:51
 45/52 anonim ***** válasza:
33%
És a 44-es válaszra van két helyeslő.Gratulálok!Ti tényleg tartsatok inkább kutyát,gyereket ne vállaljatok.
2023. jan. 18. 13:27
 46/52 anonim ***** válasza:
6%

45# 3😉

Amúgy én nem is engedném azt, hogyha gyerek van, akkor lehessen az embernek állata. Úgyis az állat szívja meg, és ő is ugyanúgy szereti a gazdáját, sőt talán még jobban, mint ahogy a kölyök fogja az anyját /apját. De persze ő csak egy állat, ki a f*szt érdekel. Na ezért is nem akarok soha gyereket, és rühellem őket.

2023. jan. 18. 15:36
 47/52 anonim ***** válasza:
70%

Nem olvastam végig, bocs, ha volt már: szobakennel.

Nekünk 2 nagytestű (35kg+) van a házban a gyerekkel, 2 szoba, kb 55nm. Igaz, nekünk kertes, de bent vannak a kutyák is.

Van az a pár év a gyermek életében, amikor bizony szeparálni kell a kutyáktól, legyenek azok bármilyen jól neveltek. Egyszerűen mert belemászik az itatótálba, vagy fájdalmat okoz nekik, és a kutya sem köteles mindent elviselni egy gyerektől (akkor sem, ha "olyan fajta"!).

Vagy vegyetek nekik fém boxot, ezek összecsukhatók, vagy készíthettek (készítethettek valakivel) bútornak álcázott szobakennelt. Nagyon esztétikusra meg lehet ezeket csinálni, passzolhat a szoba dizájnjával, és jó tv alá, vagy komód helyett, szóval fölé még akármit tudsz tenni. Bent meg kényelmes, nyugis helye lesz a kutyáknak. Ha nem ismerik a boxot, akkor lesz pár hét munka a beszoktatással, de hosszú távon abszolut megéri!

2023. jan. 18. 16:05
 48/52 anonim ***** válasza:
100%
47,és nonstop a szobakenelben lesz a kutya?Vagy ezt hogy gondolod? Szerintem ez az igazi állatkínzás.Már eleve a lakásban tartás is,de ez a szobakennel valami iszonyat.Meg egy 9+éves kutyát akarsz szobakennelre szoktatni,meg valaki más trenírozni?Hát mintha öreganyámnak magyaráznám el hogy kell most élni.Le se fogja sz@rni az a kutya hogy mit akartok tőle.
2023. jan. 18. 16:12
 49/52 anonim ***** válasza:
22%

42. Aha és ha a kérdezőék majd kistestvért akarnak a gyereknek, de a nagy féltékeny lesz a kicsire, agresszív stb, majd a nagyobb gyereket is lepasszolják?

Ez a mentalitás, hogy kiszakítunk valakit a családból akiért felelősséget vállaltunk, normális embernek nem opció, és undorító. Akár kisállatról van szó, akár emberről.

2023. jan. 18. 16:34
 50/52 anonim ***** válasza:
68%
Ne keverd már össze a gyereket az állattal könyörgöm!Ha féltékeny is lesz egyáltalán a nagyobb a kisebbre,(ha egyáltalán akarnak testvért neki,jelzem már most,hogy ebbe a lakásba szintén badarság lenne,a költözés meg nem opció náluk)az átmeneti,hiszen nől,okosodik,stb. és azért nem fogja letépni az arcát,vagy elharapni a torkát a testvérének,a kutyával ellentétben.Nálunk amúgy egyáltalán nem volt féltékenység a gyerekek között,mert eleve készítettük az érkezésre,és tudatosan figyeltünk mindenre,hogy ne érezze elhanyagolva magát.De mégegyszer mondom,nem kellene emberhez hasonlítani egy állatot sem.Akinek az állat ugyanott,vagy magasabb helyen van mint a saját utódja,annak baj van a toronyban.A kutya soha nem szabadna,hogy ugyanazon a szinten legyen,ahol az emberi családod van.Vagy ha tűz van akkor is Fifit viszed ki először, aztán mész anyádért,meg a gyerekért?Mondjuk belőled ezek alapján ezt is kinézem.
2023. jan. 18. 16:57
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!