Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megoldani az...

Hogyan lehet megoldani az életet egy 1 évessel és 2 kutyával?

Figyelt kérdés

A probléma a következő 😬

A kutyáknak most a konyhában van a lakhelyük. (babaráccsal)

Az 1 éves nem lehet velük egy légtérben, mert az egyiket bántja, a másik pedig őt akarja bántani 😬 (+ meg akarja enni a fekhelyüket)

Így viszont nem tudok se főzni, se mosogatni, semmit csinálni a konyhában, mert a kicsi nem ül meg az etetőszékben.

2 szobás lakásban lakunk, és egyre nehezebb a bébivel így, hogy nem tudok pár percnél tovább kint lenni a konyhában (és már ő is sokszor sír, hogy nincs beengedve).

Nem tudom mit tehetnénk.

Az is eszembe jutott, hogy költözzenek a kutyák az erkélyre (végig redőny van rajta) de hát lehet h az hülyeség...

2023. jan. 17. 14:58
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
#9 sajnos egy kutya miatt felvenni óriási hiteleket és új helyre menni valahova (itt a kicsinek oltári jó lesz, fantasztikus környék) nem megoldható :(
2023. jan. 17. 15:20
 12/52 A kérdező kommentje:

De hát igen, látom én is h bukó az egész...

csak iszonyú frusztráló

egyébként full igazatok van mindenben.

2023. jan. 17. 15:21
 13/52 anonim ***** válasza:
32%

Oké, hogy 7-8 éve nem gondoltál erre, de gyerekvállalás előtt?

Alapból az, hogy egy kutya bántani akarja a gyereket, tűrhetetlen. Nekünk is van háziállatunk (macskánk), imádjuk és családtag, de ha bántani akarná a gyereket, akkor ha sírva is, de mennie kellene. Benne akarsz lenni a híradóban fél év múlva, mert egy óvatlan pillanatban letépi a kicsi száját?

A gyerekvállalás előtt kellett volna gondolnotok erre.

2023. jan. 17. 15:24
 14/52 anonim ***** válasza:
46%

Ha te el tudod engedni a kutyákat, akkor szerintem az lenne a legjobb. Beszélj a férjeddel, ha neki nehezebben megy. Valaki úgy fogja őket szeretni, mint ti 7-8 éve.

Nekem 6 nyuszim van, azok is 7 évesek, és van nekik hely, egyáltalán nem zavarják a hétköznapjainkat, de borzasztó sok munka van velük, ami gyerek mellett pont az utolsó csöpp energiámat szívja ki. De túlságosan imádom őket ahhoz, hogy eladjam. Viszont ha nem lenne hely miattuk a babának, akkor könnyes szemmel keresnék nekik egy új, szerető gazdit.

Másokkal meg ne foglalkozz. Azon is beszélnek, ha gyerek mellett 2 kutya van, azon is, ha galád módon eladtátok a kutyát. Akkor legalább magatok miatt válasszatok.

2023. jan. 17. 15:26
 15/52 anonim ***** válasza:
59%

Ne haragudj de nagyon fura a stílusod.

Ti vállaltatok gyereket egy kicsi lakásba 2 kutya mellé, a költözés szándéka és lehetősége nélkül. Persze hogy ti vagytok a ganék, ki más lenne? Nem 7-8 évvel ezelőtt kellett volna előre gondolkozni, hanem 2 éve amikor gyereket vállaltatok. Kénytelenek lesztek viselni a döntéseitek következményét. A legjobb amit tehettek hogy egy olyan helyet kerestek a kutyáknak ahol szeretni fogják őket és jó helyük lesz. Azon meg ha ganénak tartanak titeket majd túlteszitek magatokat.

2023. jan. 17. 15:27
 16/52 anonim ***** válasza:
22%

Öszintén mondom, nem bántásként.

Sosem fogom tufni megérteni azt, aki panelba kutyát macskát tart.

Nem az állat ellen vagyok, nagyon imádom őket, nekünk is van, de családiban lakunk.

Kínzásnak tartom mikor egy állat akinek van mozgástere egy pici lakásban reked, meg van szabva mikor mehet sétálni, pisilni..

Egyáltalán nem higiénikus lakásban állatot tartani.

Azt sem tartom fairnek, mikor gyerekvállaláskor valaki dobja az állatot. Mert nem az.

Egy öreg kutya pedig nehezebben alkalmazkodik már egy kisgyerekhez.

A gyereknek alapesetben jót tesz a háziállat, minden téren, csak nem így.

Az egyetlen megoldás, ha találtok nagyobb helyet, ami 2 kutyával + gyerekkel kb lehetetlen.

2023. jan. 17. 15:31
 17/52 A kérdező kommentje:

Mondom h gondoltam rá.

De egy kutyát hogyan dobsz ki és hova?

Nem olyan egyszerű, plusz ott vannak az érzelmi dolgok is.

Egy menhelyre sem lehet csak úgy odavinni egy kutyát, hogy neked -akármilyen okból- nem kell.

A menhelyek kapujába szokták éjszaka odakötözni a kutyát és lelépni.

De ma már azt sem lehet, mert mindben ott a chip.

Feladni mindent, kifizetni irdatlan pénzeket pláne baba előtt, azért mert a kutyák ott vannak, nem opció mindenkinek.

Mindenki akkora lakásban lakik, amekkorában tud, higyjétek el, mennék én nagyobba ha tudnék 😥

De egy kutya miatt felvállalni azt ami azzal jár...

Nem tudom mi lesz, de ahogy így beszélgetünk valószínüleg az, hogy kínlódunk tovább..

(férjem esküdözött h nem lesz gond a kutyákkal, és a kisebbik is megszereti a babát, még most is ezt mondja...)

2023. jan. 17. 15:33
 18/52 A kérdező kommentje:

#15 hidd el, egyetértek veled.

De a kutyák már megvoltak, mi meg már elértük azt a kort, hogy nem kellene húzni a gyermekvállalást.

Nem nagyon volt mit tenni.

Most meg itt vagyunk a gondban.

2023. jan. 17. 15:37
 19/52 anonim ***** válasza:
45%
Értem a dilemmádat (bár én panelbe sosem tartanék kutyát), de úgy néz ki, valakitől el kell köszönni. Világos, hogy nem akartok genyók lenni a kutyákkal, de gondolom, a gyereked azért többet számít, és rá nézve ez nem oké.
2023. jan. 17. 15:41
 20/52 anonim ***** válasza:
82%
És ha este főznél, amikor a férjed otthon van? Akkor ő addig le tudná foglalni a gyereketeket. Én legalábbis többnyire este készítettem el a másnapi ebédet. Nyilván nem olyan, mint frissen, de átmenetileg megoldás volt.
2023. jan. 17. 15:52
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!