Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megoldani az...

Hogyan lehet megoldani az életet egy 1 évessel és 2 kutyával?

Figyelt kérdés

A probléma a következő 😬

A kutyáknak most a konyhában van a lakhelyük. (babaráccsal)

Az 1 éves nem lehet velük egy légtérben, mert az egyiket bántja, a másik pedig őt akarja bántani 😬 (+ meg akarja enni a fekhelyüket)

Így viszont nem tudok se főzni, se mosogatni, semmit csinálni a konyhában, mert a kicsi nem ül meg az etetőszékben.

2 szobás lakásban lakunk, és egyre nehezebb a bébivel így, hogy nem tudok pár percnél tovább kint lenni a konyhában (és már ő is sokszor sír, hogy nincs beengedve).

Nem tudom mit tehetnénk.

Az is eszembe jutott, hogy költözzenek a kutyák az erkélyre (végig redőny van rajta) de hát lehet h az hülyeség...

2023. jan. 17. 14:58
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
31%

Az a kutya, amelyik a gyerekemet bántja, vagy akarná 1 nappal sem maradna tovább.

Elsősorban persze kutyaovi/suli

Ha nem, akkor menne tovább.

Azt is vállalnám, hogy genya vagyok.

Egyébként csak olyan állat mellé válllanék gyereket, akivel együtt tud èlni.

Lakásba kutyát eleve nem, max, ki-be járósként.. de ez pan/ társasházban nem megoldható, oda nem vállalnék.

2023. jan. 17. 15:55
 22/52 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem itt nincs kérdés, a kutyáknak mennie kell. Jó esetben valamelyik családtag, barát befogadja. Rosszabb esetben keresni kell nekik szerető gazdit. Ha a gyerek nincs biztonságban a kutyák mellett, akkor ne akarjunk már megoldást találni lakáson belül! Egy pillanat műve és a kutya kiszabadul és támad, ha támadni akar! Ezzel kísérletezni nem érdemes! Nem mellesleg a kutyiknak is szenvedés az elzárás.
2023. jan. 17. 16:19
 23/52 anonim ***** válasza:
59%
El kell ajándékozni a kutyákat.A gyereket értelem szerűen nem lehet.
2023. jan. 17. 16:20
 24/52 anonim ***** válasza:
44%

Genyaság ide vagy oda

A gyerekem nem tudja magát megvédeni, én sem tudom

Előbb utóbb megvan a baj.

Írtam, hogy előbb a megoldás, kutyasuli/ ovi, ha nem működik, akkor megy.

De érez, emiatt sem maradna.

Az, hogy egy konyhába van zárva sem megoldás..

Nem jó neki se.

Keresnék olyan helyet, ahol normàlisan tud élnoy

És igen a gyerekem 1000* fontosabb, mint egy àllat, de nyilvàn neki sem szeretnék rosszat.

Szerintem ezeknek van előjele.

Emiatt mondtam, hogy bizony, nem vállatam volna gyereket ( ha nem vagyok kèpes erre a lépésre)

2023. jan. 17. 16:20
 25/52 anonim ***** válasza:
65%
Várj!Azt nem is olvastam elsőre,hogy az egyik kutya bántani akarja a gyereket Akkor mi a kérdés pontosan?El kell onnan tüntetni azt a kutyát,ameddig baj nem lesz.Ilyen nincs, semennyire sem elfogadható,hogy a kutya bármelyik családtagot bántani akarja.
2023. jan. 17. 16:26
 26/52 anonim ***** válasza:
68%
Te írtad az erkélyt. Az mennyire járható út? Nekem minden állatom kint volt, de ez kertes ház, nem fáznak ha van egy kis házuk.
2023. jan. 17. 16:29
 27/52 anonim ***** válasza:
92%

Nem olvastam teljesen vegig a valaszokat, de nem ertem annyira a problemat. Amig a konyhaban van dolgod, a gyerek legyen veled, kutyak meg a babaracs masik oldalan, a szobaban, vagy mittudomen hol. Hadd maszkaljon a konyhaban, nem kell etetoszekbe ultetni. A szekrenyek, ahol veszelyes dolgok vannak, gyerekzarral legyenek elzarva, aztan ennyi.

Ez miert nem opcio? Nekem is van egy kisfiam, 1 eves es egy tacskom. Mondjuk a kutya nem bantja a gyereket, viszont nalunk is meg az van, hogy a gyerek huzgalna a kutya fulet; farkat, ha simogatja is, az is inkabb utogetes, tehat meg csiszolni kell a finommotorikan, szoval egy percre se hagyom oket nyilvan kettesben egy legterben. Nalunk is babaracs lett a megoldas illetve a szobakennel. Szobakennelbe mondjuk nekunk a kutya mar 6 eve be lett szoktatva szeparacios szorongas miatt, napkozben, ha dolgoztunk ott volt. Szoval most is sokszor bekuldom oda. De mivel itthon vagyunk 0-24, nyilvan nem akarom, hogy a kutya allandoan kennelben legyen, ezert mi is elvalasztottuk a konyhat es a nappalit babaraccsal es szoktuk cserelgetni a helyeket. Van, hogy mi vagyunk a nappaliban a gyerekkel, kutya a konyhaban es forditva.

Meg van, hogy ugye mindenki egykupacon es gyakoroljuk a kutyazast, egyutt, csaladilag:)

Szoval ez miert nem jo? Takaritani azt kell, igen. De ez miert kifogas 2 benti allat mellett? Nem ertem, bocsi. Es nyugodtan lehetne trener segitseget is kerni, a kutya viselkedesevel kapcsolatban. Ezt a valaszoloknak is uzenem, hogy neha tok jo lenne megprobalni megoldani a problemat, nem azonnal kivagni az allatot, aki mar veled van 6+ eve. De ha nem megy, akkor persze el lehet gondolkozni mas megoldason is, csak annyira utalom, hogy ilyen konnyen szabadulnatok meg az allataitoktol a gyerek miatt... Felfoghatatlan.

2023. jan. 17. 16:44
 28/52 anonim ***** válasza:
28%
A gyerek miatt bármitől megszabadulnék,a kutyától is.Nekem nem lenne opció reszkírozni.A kutya bántani akarja az 1 éves gyereket.Ezen bármilyen kutyatréner próbálna segíteni,én nem bíznék meg az állatban.Nekünk is van kutyánk,meg 4 gyerekünk.Eleve kertes házba hoztunk csak kutyát,és ha bármelyikre csak csúnyán nézne, akkor nem maradna.Lakásba kutya amúgy sem való,ez az ember úri huncutsága,és önző dolog.Én nem akarok a híradóban szerepelni,hogy letépte a kutya a gyerek arcát,pedighát Fifike sose bántott senkit még.A kutya se hülye,lehet,hogy csak addig viselkedne ameddig te látod, aztán elfordult,és annyi volt.
2023. jan. 17. 16:50
 29/52 anonim ***** válasza:
82%

Az se mindegy, mit ertunk bantas alatt. Megmorogja, mert a gyerek meghuzta a fulet? Tok termeszetes reakcio (de persze tilos hagyni, ezen is dolgozni kell).

Vagy a semmibol, azonnal torokra megy?

Van, amin lehet segiteni. De egy idos kutyanak semmi eselye, orokbefogadni senki nem fogja, szoval a kerdezo a biztos halalba kuldi, ha megszabadul tole, mert gyepire kerul, aztan altatjak. Menhelyen most nem igazan tudnak fogadni.

De lehet siman lehet dolgozni a probleman es nem tul bonyolult a megoldas se, csak hat ugye ido es penz. De aki allattartasra adja a fejet, az gondoljon erre is.

2023. jan. 17. 16:58
 30/52 anonim ***** válasza:
35%
Hát nem tudom, de amelyik olyan kutya, hogy már újszülött kora óta elfogadja a gyereket, az olyan is marad. Sajnos fordított esetben is igaz, én nem látok rá esélyt, hogy ez változni fog a későbbiekben. Nem tudhatjuk, milyen elő élete volt a kutyusnak, mit hoz ki belőle egy gyerek. Több ismerősömnek volt előbb kutyája, mint gyereke, mindegyiknél elfogadta a kezdetektől fogva a babát, nincs is gond, tömb lakásában élnek. Én is szeretem az állatokat, volt kutyánk korábban, de azt mondom, így nem maradhat. Sajnálom a kutyust, de ha bántja a gyereket, akkor mennie kell. Ha ne adj isten súlyosabb, látható sérülést okoz, azt a védőnő sem fogja szó nélkül hagyni. Nincs esetleg rokon, ismerős, aki befogadná? Menhelyre tudom, nem igazán lehet vinni, mert mind tele van. És ne foglalkozz avval, mások mit mondanak, ők nem tudják, min mész keresztül, ítélkezni a legkönnyebb. Neked meg, mint édesanyának a legfontosabb a gyermeked testi-lelki épsége. Aki ezt nem érti meg, súlyos gondok vannak nála.
2023. jan. 17. 17:02
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!