Önző az, aki azért nem vállal második gyereket, mert élni akar mellette?
Egy gyerek mellett több idő marad magunkra és a kapcsolatunkra a férjemmel, ha egyikünknek programja van, a másik lazán megoldja a gyerekfelületet, több gyerekkel nehezebb lenne. Segítségünk alig van, de egy évbe 2-3 alkalommal a nagyszülők egy gyereket bevállalnak, többre már nem lenne energiájuk. Egy gyerekkel könnyebb utazni, baráti programokat szervezni, kettővel nem biztos hogy meg tudnánk oldani. Ez pedig végképp rosszul hangzik, de egy gyerek mellett több pénz marad magunkra is. Azon kívül, hogy neki mindent megadunk, mi szeretünk magunkra is költeni. Sokan mondják hogy a gyereknek szívesebben vásárolnak, maguktól sajnálják, mi ezen a téren semmit sem változtunk a szülővé válás után.
Ezek miatt önzőek vagyunk?
Igen. Mert az egészséges személyiségfejlődéshez kell a testvér.
Lesz egy elkényeztetett egykétek, aztán 10 év múlva írhatod ki a kérdést, hogy mit csináljak, nem bírok vele.
Több idő marad... aki nem akar foglalkozni a gyerekkel, az eggyel se fog.
Dehogy vagytok!
Én is egyke vagyok,és sem önző nem vagyok, sem pszichésen beteg. Nekem 2 gyerekem van, én vágytam rá,és nem bántam meg, de utólag úgy gondolom érdemesebb lett volna csak 1 gyereket vállalni, azon okból amit te is mondtál,meg amiatt is, hogy 1nek jobban meg tudsz mindent adni.
Nem önző, ettől függetlenül nem tudtam elképzelni, hogy "megfosszam" a gyerekem a testvértől, csak mert több pénz, idő, stressz.
A nehézségek ellenere azt latom, a gyerekeknek jobb, ha van testvére általában. Az enyemek imádják egymást, ez megéri.
#2-es, az egykék nem feltétlenül elkényeztetettek, ez durva általánosítás tőled.
Az, hogy valaki felméri a saját lehetőségeit és erejét (pszichikai, anyagi, lelki, stb) és annak megfelelően dönt, az nem önzőség, hanem felelős gondolkodás.
Ha a kérdező és a párja 1 gyereket tud/akar felnevelni a legjobb tudása szerint, akkor egyet fog. Ha kettőt, hármat,stb. akkor annyit. És itt jegyzem meg: az sem önzőség, ha valaki nem vállal gyereket, mert úgy érzi: nem alkalmas a nevelésére.
El kellene már engedni végre ezt, hogy belepofázunk mindenki életébe, kérés nélkül. A kérdező és a párja nem önző, egy gyereket szeretnének és kész. Senkinek nem tartoznak elszámolással emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!