Önző az, aki azért nem vállal második gyereket, mert élni akar mellette?
Egy gyerek mellett több idő marad magunkra és a kapcsolatunkra a férjemmel, ha egyikünknek programja van, a másik lazán megoldja a gyerekfelületet, több gyerekkel nehezebb lenne. Segítségünk alig van, de egy évbe 2-3 alkalommal a nagyszülők egy gyereket bevállalnak, többre már nem lenne energiájuk. Egy gyerekkel könnyebb utazni, baráti programokat szervezni, kettővel nem biztos hogy meg tudnánk oldani. Ez pedig végképp rosszul hangzik, de egy gyerek mellett több pénz marad magunkra is. Azon kívül, hogy neki mindent megadunk, mi szeretünk magunkra is költeni. Sokan mondják hogy a gyereknek szívesebben vásárolnak, maguktól sajnálják, mi ezen a téren semmit sem változtunk a szülővé válás után.
Ezek miatt önzőek vagyunk?
Dehogy, mégis miért lennétek.
És lepontoznak, amikor leírom, hogy végtelenül gáz a társadalom ebben a témában. Önző mással szemben lehetsz, aki nincs, azzal szemben nem vagy önző. Ennyi. A többi már csak ennek a ragozása
Ha te így érzed okénak, akkor így oké, de én is azt gondolom, hogy a pénzt leszámítva erősen ferde, vagyis leginkább nagyon szubjektív feltételezéseid vannak.
Nálunk pl. egyáltalán nincs nagyszülői segítség, a bébiszitter tekintetében tök mindegy, hogy két gyerekre vigyáz, vagy egyre, így is úgy is ki kell fizetni (nem kér többet a két gyerek miatt, mintha egy lenne).
Programot pont ugyanannyira nehéz szervezni egy gyerekkel szerintem, mint többel és énidő is mondhatni több jut, amióta ketten vannak és picit nagyobbak, mert lefoglalják egymást. Igen, néha benne van, hogy gyilkolják egymást, de én ilyen szempontból könnyebbnek tartom, mintha egyedül lenne a nagy és mindenhez minket igényelne.
Szóval összességében abban teljesen egyetértek, hogyha ti nem akartok többet, akkor nem kell vállalni és felesleges emiatt önzőnek titulálni bárkit is, mert a ti felelősségetek, nektek kell ebben döntenetek. DE szerintem magyarázkodni is teljesen felesleges a saját szubjektív igazságotokról, mert ahogy látod másnak más a saját szubjektív igazsága. :)
És mégegy. Én is szívesebben vásárolok a gyerekeimnek, amióta vannak, mint magamnak. De ez nálam abszolút nem pénz kérdés, inkább belső indíttatás és ezt a kijelentést nagyonsokan értjük így, nem úgy, ahogy te értelmezed.
Mi is megállunk egy gyereknél hasonló okok miatt. Nem érezzük magunkat kompatibilisnek arra hogy több gyermeket neveljünk, ráadásul akkor költözni is kellene mert a mostani lakásba 1 gyerek fér el kényelmesen. Nekünk nem ér annyit a második gyerek, elvagyunk így.
Én is egyke vagyok és nem vagyok sem önző, és nem érzem semmi hátrányát és soha nem is éreztem. Ellenben a férjem borzasztó viszonyban van a testvérével nem is beszélnek soha, szóval ez semmit se jelent szerintem.
Mindent annyi gyereket szüljön amennyit mentálisan, anyagilag minden hogy tisztességesen fel tud nevelni.
Az intelligens jolika megnyilvánulása, privátban, mert máshogy nem meri:
Joli34
.
ma 17:32
Az üzenet szövege:
Ritka ostoba, korlátolt egy ringyó vagy. Nem hiába lettél lepontozva ennyire
Szia! Nekem 3 gyönyörű szép gyermekem van. Tehát én mint nagycsaládos ember írom azt ,hogy nem vagy önző!
Mindenki annyit vállaljon amennyit biztonsággal ( anyagi,és mentális, fizikai ) tud vállalni.
Ha nektek így tökéletes akkor ideje bedobni egy lexarom tablettát mikor jönnek a rokonok,családok, a nagy megmondók.😃 A te életedet te eléd, nem mások. Az igényeink pedig különbözőek. Sose hagyd, hogy elbizonytalanítsanak. Hiszen nem másoknak kell a mindennapokban megbírkózni a te problémáiddal, hanem neked. És ha nem fér bele második gyermek. Akkor ezt kutya kötelessége mindenkinek elfogadni,és tiszteletben tartani. Aki nem így tesz,az én tőlem elmehet jó messzire. 😉
13-assal egyetértve en is azt gondolom amugy, hogy pont két gyerekkel könnyebb egy idő után, főeg, ha kicsi a korkülönbség.
Az eleje persze kutyanehéz, de nálunk pl. 2 éves a kicsi, 4 a nagy, most már egeszen jól eljátszanak, lefoglalják egymást. Sokkal több "enidőm" van, mint amikor csak egy volt vagy a kicsi még csecsemő volt, és a nagy folyton, egész nap rajtunk logott, hogy menjünk jàtszani. Nyilvan most is hív, megyünk, de legalább vannak szünetek, mikor ketten is tök jól elvannak.
Ugyanez a program, nyaralás, szerintem rosszabb/unalmasabb egy gyereknek egyedül menni, mint másik gyerekkel. Ott is jobban lekötik egymást.
Anyagilag nyilvan kevesebbet tudunk megadni, igen, de ahogy kettőnek, úgy egynek se tudnánk komplett lakást venni, mire megnő, mert a 0ról indulva még a sajátunkat is fizetjük 20 évig. Márrészt már nost teszünk felre mindkettőnek, máshol ezt egykének se teszik meg.
Ettől függetlenül persze nem önzőség szerintem rgy gyereket vállalni, de most azért, mert vannak rossz testverek (ami főleg szülői hiba, kivételezés, diszfunkcionális légkör), attól még ahogy mondják, a testver a legjobb dolog, amit adhatsz, ha normálisan, szeretetben vannak nevelve.
Az a legjobb, mikor nem második gyereket vállalnak a szülők, hanem "kistesót". A gyerekek között pedig szörnyű lesz a viszony, 30 év múlva már nem is beszélnek egymással.
Ismerősi körben is több az olyan testvéri kapcsolat, ahol csak karácsonykor/szülinapkor beszélnek, kb. muszájból, mint az, ahol számíthatnak egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!