Titeket nem zavar, hogy a nagyszülők állandóan a második babáról kérdeznek, de az elsővel se sokat foglalkoznak?
Szüleim minden egyes találkozó alkalmával megkérdezik, hogy mikor jön a második unoka, pedig már sokszor elmondtuk, hogy egyelőre biztos nem, de nagy esély van rá, hogy soha. Én nem vonom kétségbe, hogy szeretik az unokájukat, ha itt vannak, tényleg játszanak vele és sokat kérdeznek róla, de 1-2 hetente látják egy fél délutánra (20 percre laknak tőlünk), és ha esetleg dolgunk van, és vigyázni kell rá, akkor minimum egy hónappal előre szólni kell, hogy ráérjenek. Ez max minden második hónapban fordul elő.
Ehhez képest amikor mondom hogy nincs kapacitásunk még egy gyerekre, jön az, hogy majd ők segítenek. Hát mit ne mondjak ilyenkor nehéz csendben maradni.
Másnak is van ilyen családja? Ti hogy reagáltok ezekre?
"Hát mit ne mondjak ilyenkor nehéz csendben maradni."
Akkor ne tedd.
Én a harmadikkal vagyok épp terhes, de már kérdezték többen is, hogy lesz - e negyedik. Mindig is 3 volt a terv, és ezt tudta mindenki az első gyerek előtt. Mondom, nem lesz több, a harmadik után elköttetem magam. Mire anyósom teljesen elhűlt, hogy de és ha meggondolom magam? Hát még olyan fiatalok vagyunk, simán belefér még 1-2. Mondom nem hiszem, hogy meg fogjuk magunkat gondolni, 3 gyerek bőven a mentális kapacitásunk tetejét fogja feszegetni, de ha nagyon akarunk, akkor kifizetjük a lombikot, azzal még lehet. Mire érvelni kezdett, hogy ezt nagyon gondoljam át, mert hogy a lombik így meg úgy milyen egészségtelen, és a legtöbb nő rákos lesz, aki lombikozik. Mondom, nem tervezünk lombikozni, ezt csak az ő megnyugtatására mondtam, hogy nincs minden kiskapu elzárva. Erre nevetve mondja, hogy majd meg fogom gondolni magam, ha kicsit nagyobbak lesznek a gyerekek.
Annyira ideges lettem... Mintha valami nyúl lennék, aki addig gyártja a kölyköket, amíg érik petesejtje. Felnevelni nem kell, majd felnőnek azok maguktól. :D Én is gondolkodtam rajta, őszintén nem értem, hogy miért nem elég 3 gyerek. Minek kell neki több? Vagy miért nem cseszegeti a többi gyerekét, hogy szüljenek azok, miért nekem kell egy személyben megtojnom a következő generációt?
Nekem anyám ugyanez, jaj unoka így, unoka úgy, olyan keveset látja.
Ha pedig kérem, vigyázzon rá 1-2 órát, jön azzal, hogy "jaj kislányom, legjobbkor találod ki te is", vagy később a fejemhez vágja, hogy a segítsége nélkül még egy 1 éves gyereket sem tudok koordinálni és dobjak már én is valamit végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!