Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa vagyok, pár hónapos a...

Apa vagyok, pár hónapos a gyerek, de már nem bírom a feleségemmel, mit tennél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Röviden a sztori:

Pár hónapos a gyerek, 5 éve vagyunk együtt, de a feleségem teljesen megváltozott amióta világra hozta a gyermekemet.

Mindennap veszekszünk, semmit nem tudunk megbeszélni!

100x próbáltam, és mindene másnap vagy harmadnap ugyanaz!

Folyamatos féltékenység úgy, hogy saját vállalkozásom van, így otthonról dolgozom, SEHOVA NEM MEGYEK EL!!!

De Ő azt mondja csak a seggemet meresztem, nem dolgozom…

Persze a pénzem jó…

Többet keresek mint az átlag, jóval!

Nem felvágás, csak tény…

Egyszerűen nem bírom már vele a kapcsolatot, nem lehet megbeszélni… De a gyerek miatt nem tudom mi tevő legyek… 🙁

Otthagynám, de így nehéz mert a gyereket nézem, viszont így az Én életem megy tönkre…

Egyszerűen már nem megy, tényleg nem bírom, ez megy hónapok óta. :(

Azt mondta ha szétmegyünk a gyereket elfelejthetem, nem adja és ennyi volt.

Tudja, hogy a gyerek a mindenem…

Én 32, Ő 25 éves.

Mit csinálnátok a helyemben, ha semmilyen beszélgetés nem hozna eredményt? Ha teljesen tönkrement a kapcsolat?

Köszönöm a válaszokat.

Üdv.

2022. dec. 16. 21:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
100%
Min vitatkoztatok legutoljára?
2022. dec. 18. 11:36
 62/72 anonim ***** válasza:
100%

58-as vagyok. Még kiegészíteném azzal, hogy a feleséged megborult pillanataiban valószínű fel sem fogja, hogy valóban szétszakadhat a család, csak bántva érzi magát és ezért ő is bánt (elveszi tőled a gyereket, ha szétmentek).

Sokan vagyunk sokfélék, mindenki máshogy éli meg az új helyzetet. Valaki erre született, én és még nagyon sokan nem. Ez szerintem nem szégyellni való, nem vagyunk ettől sz*r anyák, csak mások. Ilyenkor mutatkozik meg igazán egy kapcsolat milyensége, mennyire tudják túlélni a nehézségeket, csapatként játszani, segíteni egymást, stb. A feleségednek biztos vagyok benne, hogy segítségre van szüksége, csak úgy vélem nem tudja megfogalmazni miért és hogyan is tudnál/tudnátok segíteni neki, hiszen nekünk anyáknak kell megküzdenünk azzal, hogy MINDEN megváltozott az életünkben. Ezen egy gyors gyerekmentes bevásárlás nem segít. Nekem legalábbis nem.

Én azt szoktam mondani, hogy az én életem 100%-ban megváltozott, lásd feljebb. A férjemé maximum 30-ban. Megváltoztak az esti órái, amiket eddig kettesben töltöttünk és a hétvégéi, minden más maradt a régi. Ebben ő is igazat ad nekem mindig. Próbálj kicsit simulékony lenni, ha menteni szeretnéd a helyzetet, a bizalmába férkőzni újra és újra, dícsérni, hogy milyen jó anya, milyen ügyesen megnyugtatta, elaltatta, stb. a gyereket. Amikor ki van borulva kérdezd meg tőle hogyan tudnál neki segíteni. Szeretne-e pihenni 1-2 órát? És ahogy más is mondta, ha 2-3 év múlva sem változik a helyzet, amikor már picit anyuka is kezdi visszanyerni az énjét, akkor érdemes komolyan elgondolkozni azon, hogy ezt be kell fejezni, hiszen a gyerek érdeke is az, ha nem ebben nő fel. Persze ehhez neked is nagyokat kell nyelni és téged is 100%-ban igényel, ha partner akarsz ebben lenni, vagyis át akarod őt segíteni ezen a helyzeten. Én nem győzöm elégszer hangsúlyozni mennyire büszke vagyok a férjemre, ahogy kezel engem/minket, akkor is amikor éppen elviselhetetlen vagyok. Tudom, hogy őt is nagyon elfárasztja, hogy türelmes legyen.

2022. dec. 18. 11:42
 63/72 anonim ***** válasza:
100%
58-as jókat ír szerintem. Ajánlom a Tűzbiztos házasság című filmet, szerintem tök hasznos tippek vannak brnne arról, hogy hogyan lehet egy kapcsolatot megmenteni.
2022. dec. 18. 12:57
 64/72 anonim ***** válasza:
10%
Tehát a kérdezőnek most 2-3 évig el kellene tűrnie a napi balhékat, azt hogy a felesége úgy bánik vele, mint egy kutya, és pokollá teszi a család életét? Emellett tartsa el a családot, vásároljon, főzzön, takarítson és foglalkozzon a gyerekkel, hogy anyukának minden jó legyen? Ez a férjek, apák sorsa? Nem csoda, ha annyi házasság tönkremegy, ha a nők többsége így gondolkodik. Szültem egy gyereket, innentől a férfinek kuss a neve évekig. A pár hónapos nehézség érthető, de 2-3 évig? Ha valaki évekig így bánik veled, abban már akkorát csalódsz, hogy sosem lesz jó a kapcsolat.
2022. dec. 18. 15:39
 65/72 anonim ***** válasza:
87%

Sarkosan gondolkozol. Ha apuka is beleteszi a magáét és anyuka elkezdi jobban érezni magát a bőrében, akkor eljön a várva várt változás. Én erre próbáltam rávilágítani és arra, hogyha esélyt akar ennek adni, akkor 2-3 évig érdemes próbálkozni, tovább nem.

De ha sarkítunk, akkor mondhatjuk azt is, hogy a gyerekvállalással anyukának is kuss lesz a neve. Akkor apukának miért lenne más a helyzete? Tegyük ezt félre...

A 2-3 évet azért hoztam példának, mert ha biztosan a kisbabás/gyermekes nehézség okozza a gondot, akkor az addigra sokat fog javulni. Ha nem, akkor csak egyre rosszabb lesz. Ha egy pár tud csapatként gondolkozni, akkor nem konstans sz*r a helyzet és ha sz*r is éppen, letudják kommunikálni, vagyis átsegítik egymást a gyerekkel járó első évek nehézségén, kézenfogva. De ehhez először közel kell férkőzni valahogy az anyuka agyához, hogy elfogadja, hogy rá is szükség van a változáshoz. Nevezhetjük ezt "becsicskulásnak", szerintem viszont tudatos mentőakció, ha számít a házasságom és egyben akarom tartani a családom. Márpedig itt most apuka tud tiszta aggyal gondolkozni, vagyis ahelyett, hogy kisétál az ajtón, ő tud mentő akciót indítani. Én ezt így látom.

2022. dec. 18. 16:55
 66/72 anonim ***** válasza:
86%
Ki írt olyat, hogy tűrnie kell 2-3 évig, és hogy ne tehetne semmit? Az, hogy a gyerek első 3 éve krízishelyzet korántsemjelenti azt, hogy ölbe tett kézzel kell várni, hogy majd magától elmúlik. Ha depresszió, akkor jó eséllyel nem is fog. Csak érdemes tudni, hogy ebben az időszakban meghozott olyan nagy döntéseknél, mint a válás elhomályosulhat a megfelelő ítélőképesség mindkét fél részéről. Szerintem egy korábban jól működő kapcsolatért, ahol szerették egymást, és gyerek is van minden létezőt érdemes megtenni. És ez nem a mindrnáron tűrést jelenti, hanem megtanulni azokat a készségeket, amivel ki tudnak jönni együtt a válságból, megtanulni, hogy ez lehetséges, és hogy hogyan kell kijönni belőle, hogy nem a kapcsolat kukázása a megoldás.
2022. dec. 18. 17:02
 67/72 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon jól mondod 65.Másik oldalról viszont anyának kell hogy kuss legyen a neve örökre,mert neki csak a gyerek a dolga,mert kevesebbet tudna keresni?Parancsra jól kell éreznie magát?Ez nagyon nem így működik.Ha a házastársam bajban van, akkor segítenem kell neki,nem menekülni és belerúgni.Ez a lényeg.Amúgy meg mindent meg kell osztani,a háztartást,a munkát, a gyereket,így tudnak egyenrangú partnerekként élni.Mint már mondtam,annak alapnak kellene lenni,hogy mindkét fél takarít pl,hiszen mindketten használják az otthonukat.Ez nem csicskaság,ez alapvető inteligencia.Ez az el kell tartani is olyan,hogy nyilván ha jobban keres akkor többet tesz a közösbe,de vannak olyan családok is,ahol még a nő keres többet,ott érdekesmódon ez nem kérdés.A nő is dolgozhat,fejlődhet,mert attól hogy feleség meg anya,nem biztos hogy teljes lesz az élete.Ha ezt az orra alá is dörgölik,hogy eltartják,az depresszió nélkül is sündisznóvá változtathatja.
2022. dec. 18. 17:08
 68/72 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további kommenteket, elgondolkodtató.

A legutóbbi veszekedésünk este volt.

Arról szólt, hogy javasoltam neki, miszerint a gyereket ne 5 percig büfiztesse, hanem tovább, mert mindig felkel utána, sír és böfög, majd alszik tovább.

Továbbá evés után szerintem ne adjunk cumit a szájába, mert ha visszajön, ne fulladjon meg. Cumi nélkül is elalszik étkezés után.

A reakció, hogy csak okoskodok, nem tudok Én semmi, csak b@sztatom stb.

Mondtam neki, hogy nem, csak jót szeretnék, javaslatokat teszek.

De minden javaslatomat támadásnak vesz, így nehéz segítenem.

Ha átveszem, akkor meg látom a sértődést.

Úgy érzem, hogy teljesen kizár a gyermek gondozásából ilyen téren, mert Ő jobban tudja.

Egyébként nincsen felnőtt ember hiánya, hisz majdnem mindennap elmegy a gyerekkel az anyjához, onnan meg mennek ide-oda néha, igaz gyerekkel.

A pedikűröshöz is viszi, lényegében mindenhova.

Most körmöshöz akarta vinni, természetesen oda nem nagyon tudja, mert a keze foglalt, tehát Én lennék vele.

Bár nem tudom, hogy menni fog-e.

2022. dec. 18. 17:14
 69/72 anonim ***** válasza:
100%
De,van emberhiánya.A gyerekkel elmenni nem olyan,mint nélküle,és nélküle meg most nem érzi jól magát.Anyai ösztönnek hívják.Baromi fárasztó.Hiába akarod,nem tudod otthonhagyni,mert akkor még bűntudatod van.Akkor is,ha tudod,hogy jó helyen van.Igazi felüdülés volt 2 év után dolgozni menni,és ezt őszintén mondom.A cumitól nem fog megfulladni,és a büfi sem biztos hogy kijön 10 perc alatt sem.Ettől függetlenül elhiszem,hogy segíteni akartál,de lehet hogy okoskodásnak tűnt,mert érzékenyebb,vagy esetleg mindenki más is jobban akarja tudni nála.Mondjuk az anyja esetleg,aki szintén segíteni akar,csak máshogy jön ki.
2022. dec. 18. 17:28
 70/72 anonim ***** válasza:
100%

A nagyobbik gyerekünk 2,5 eves koraig gondoltam ugy, hogy en jobban tudom mindenkinel, mi a jo a gyereknek, hiszrn en vagyok az anyja. Az apjanal is jobban. Aztan raeszmeltem, hogy ezzel a gondolattal mekkora szakadekot teremtettem kozem es a ferjem koze, es a gyerek es ferjem koze is. Vegre tisztabban tudtam gondolkodni. Atirtam a fejemben levo gondolatot arra, hogy az apja eppolyan jol tudhatja, mint en, pont olyan teljeserteku szulo, mint en. Ez pont arra az idoszakra esett, mikor a gyerekunk meg extrabban anyas lett, es mar szoban is kifejezte az orditas mellett. Mindent velem akart csinalni, az apjaval semmit. Azota tudom persze, hogy ez eletkori sajatossag, de sokat lehet rajta tompitani a megfelelo hozzaallassal. Azota lett meg egy gyerekunk, nala mar nem akart az en gyereknevelesi hozzaallasom miatt a ferjem kifutni gondolatban a vilagbol is minden masnap (csak mondjuk hetente egyszer :D).

A feleseged is ugy latom, hogy keresztulmegy egy olyan idoszakon, amikor minden korabbi elkepzeleset (pl. azt is, hogy majd egyutt fogtok a gyerekkrl kapcsolatban donteni) felulirtak a hormonok, meg az anyasaggal jaro sokk.

Mi sokat beszelgettunk, es en szerencsere rajottem, mennyire rossz hatasa volt annak, amit csinaltam, es azota is igyekszem tanulni uj dolgokat, es idorol idore beszelgetni a ferjemmel a gyereknevelesi kerdesekrol. Sok mindent el is engedtem. Tenyleg nagyon jo a Tuzbiztos hazassag c. film. En kiprobalnam a helyedben a benne levo tippeket, es megneznem, hogy hat.

2022. dec. 18. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!