Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa vagyok, pár hónapos a...

Apa vagyok, pár hónapos a gyerek, de már nem bírom a feleségemmel, mit tennél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Röviden a sztori:

Pár hónapos a gyerek, 5 éve vagyunk együtt, de a feleségem teljesen megváltozott amióta világra hozta a gyermekemet.

Mindennap veszekszünk, semmit nem tudunk megbeszélni!

100x próbáltam, és mindene másnap vagy harmadnap ugyanaz!

Folyamatos féltékenység úgy, hogy saját vállalkozásom van, így otthonról dolgozom, SEHOVA NEM MEGYEK EL!!!

De Ő azt mondja csak a seggemet meresztem, nem dolgozom…

Persze a pénzem jó…

Többet keresek mint az átlag, jóval!

Nem felvágás, csak tény…

Egyszerűen nem bírom már vele a kapcsolatot, nem lehet megbeszélni… De a gyerek miatt nem tudom mi tevő legyek… 🙁

Otthagynám, de így nehéz mert a gyereket nézem, viszont így az Én életem megy tönkre…

Egyszerűen már nem megy, tényleg nem bírom, ez megy hónapok óta. :(

Azt mondta ha szétmegyünk a gyereket elfelejthetem, nem adja és ennyi volt.

Tudja, hogy a gyerek a mindenem…

Én 32, Ő 25 éves.

Mit csinálnátok a helyemben, ha semmilyen beszélgetés nem hozna eredményt? Ha teljesen tönkrement a kapcsolat?

Köszönöm a válaszokat.

Üdv.

2022. dec. 16. 21:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
74%
Az a baja,hogy most szült Tombolnak a hormonok,és depressziós.Apuka meg az orra alá dörgöli,hogy ő keres,meg hogy ha nem lenne a gyerek,már rég lelépett volna.Gondoljátok,hogy ha ezt ide leírja, akkor neki nem mondja?Dehogynem.Azért meg nem kellene senkinek összetenni a két kezét,mert a férje hajlandó megfogni a porszívót vagy a fakanalat,hanem alapnak kellene lennie mindenhol.Sajnálatos hogy nem így van.Aki valahol lakik,ott takarít,főz,mos,begyújt.Akkor is ha férfi, akkor is ha nő.Ha egyedül élne akkor is meg kellene csinálnia.Ha ott lakik, akkor ő is koszol,ő is csinál mosatlant,stb.
2022. dec. 17. 19:56
 52/72 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kommenteket.

Külön köszönöm a tanácsokat, és annak aki engem is megért.

Mert úgy gondolom nem csak a Nő lehet az “áldozat”.

Sokkal több dolgot teszek meg mint átlagban(tisztelet a kivételnek) a férfiak többsége.

Ha ez nem elég…

Van anyagi biztonság, foglalkozom a gyerekkel, vásárolok, főzök, normális értékrendem van úgy vélem.

De pl. Amit a 48-as is ír, szerintem már csak kötekedés…

Ugyanis bármit mondhatnék, keresni fogja és találni is fog hibát.

Még véletlen sem vagyok tökéletes, de ki az?

Én is hibázok, Én sem csinálok mindent jól, elismerem.

Azért mert a 48-as ebben a helyzetben (saját helyzetében)sértett, és mert szerinte(ezek szerint) minden férfi bűnös, ám legyen…

Amúgy főzés mellett igen, be is vásárolok.

Ha neked dicsekvés az, hogy leírom mi miért van, amihez hozzátartozik az is, hogy elmondom hogyan stb. akkor legyen az.

Egyébként is büszke vagyok a munkákra és amit elértem vele, tehát dicsekedhetnék is, köszönöm az elismerésed.

2022. dec. 17. 20:00
 53/72 A kérdező kommentje:

Továbbá egy szóval nem mondtam, hogy ne menjen dolgozni.

Alapból Ő mondta, hogy bölcsibe sem akarja rakni a gyereket, aminek tulajdonképpen Én örülök.

Plussz cumisüveg kizárva, a gyerek még cicis. Én nem tudom megetetni…

Nyugodtan elmehet dolgozni, vagy akárhová úgy, ahogyan eddig is tette, Én itthon vagyok.

De persze ahogy itt valaki írta is, el is mehetek 8-12 órára egy irodába ami kibérlek, és haza mégsem mintahogyan sokan mások is.

2022. dec. 17. 20:04
 54/72 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötekedés,és nem vagyok ebben sértett,de igenis dicsekszel a jövedelmeddel,és ha ezt otthon is megteszed, akkor egy értéktelen sz@rdarabnak érezheti a párod melletted magát.Ez a szülés utáni depresszióval vegyítve gyilkos egy kombó.Nem tökéletes senki,így a feleséged sem,most rossz passzban van,de nem azon kéne lenni,hogy rég otthagytam volna,hanem szakemberhez fordulni.Ha már olyan jól megy, akkor ahelyett hogy itt őt állítod be rossznak már régen elmehetek volna párterápiára,vagy egy sima mezei pszchihológushoz,hogy megállapítsa a szülés utáni depressziót,és adjon tanácsot.Értem,hogy neked szar,de te nem érted,hogy neki szarabb.Csak azt hajtós,hogy téged is meg kell érteni Őt közben te nem érted meg.Az,hogy 3 naponta megígérteted vele,hogy jól fogja magát érezni,és az orra alá dörgölöd,hogy neki milyen jó,az nem megoldás
2022. dec. 17. 20:08
 55/72 anonim ***** válasza:
69%
51-es, a kérdező nem azért lépett volna le, mert megunta a házasságot, hanem mert a felesége pokollá teszi a mindennapokat. Tehát egy férfinek az a dolga, hogy teremtsen meg mindent, foglalkozzon a gyerekkel, végezze el a házmunkát, főzzön, és emellett tűrjön el mindent? A feleség 25 éves, tehát valószínűleg kifogott egy "aranyhalat", aki mindent megadott neki, és most úgy érzi a gyerekkel megfogta, innentől ő már nyeregben van. Persze lehet, hogy csak a hormonok, de akkor sem kell mindent eltűrni.
2022. dec. 17. 20:11
 56/72 anonim ***** válasza:
100%

Gyeden lévő nőként nem értem miért van ennyire támadva a kérdező. A leírása alapján ő segít a gyerek körül, és kiveszi a részét a házimunkából is.

Azt meg azért írja le sokszor, hogy többet keres, mert többen tanácsolták itt neki, hogy legyen otthon ő gyeden. Erre írta válasznak, hogy nem reális megoldás, mert a nő fizetéséből nem élnének meg. És megint ő lett a szemét elnyomó, miközben csak mások felvetésére válaszolt. Ugyanígy viccesek, akik azt írják, hogy jobban jár a nő ha elválik, mert semmit nem veszít. Ők ezen a világon élnek amúgy? Hacsak nem az apa kapja a felügyeleti jogot (de erre babáknál kevés esély van), akkor de, rengeteg mindent veszít. Lakhatást, anyagi biztonságot, kényelmet. Adhatja a gyereket bölcsibe, mehet dolgozni, és mellette tök egyedül kéne mindent megoldania amire most ketten vannak. Ja, tényleg sokkal kényelmesebbnek hangzik, szokták is mondani, hogy igazi nyaralás egyedül gyereket nevelni.

Bármit ír, mindig új dolgokkal lesz megvádolva. Most komolyan ilyenekbe kell belekötni, hogy bevásárlás, meg budi pucolás? Basszus, Tesco bármit kivisz bárhova. Mosogatógépet bepakolni 3 perc. A budit meg heti egyszer 10 perc kipucolni. Azért ha a kérdező főz is, meg a gyerekkel is kiveszi a részét, akkor nehogy már tényleg megint ő legyen a rossz. Nem kell mártírkodni és úgy beállítani mintha a takarítás egy átlagos, gépiesített háztartásban akkora meló lenne. Nyilván nem kell mindig mindennek úgy csillogni, mintha az angol királynőt várnák vendégségbe. De a mai világban mikor létezik mosógép, szárítógép, mosogatógép, robotporszívó, stb (és a leírás alapján nekik futná is ilyesmikre), azért ne akarjanak már belehalni az emberek egy átlagos tisztasági szint fenntartásába. Persze, lehet nem élni a lehetőségekkel és megszakadni meg mártírkodni is, csak ne csodálkozzanak ha senki nem vevő erre egy idő után.

Azt meg kereken leírta, hogy a felesége nem adja ki a kezeiből a gyereket, nem akar nélküle programot csinálni, pedig lenne rá lehetősége.

Valószínű ha eddig normális volt, akkor tényleg szülés utáni depressziója van. Ami szomorú, de ha nem hajlandó tenni magáért, nem hajlandó beismerni hogy baj van és terápiára menni, akkor minden férfi türelme a végére ér egyszer, hiszen senki nem fog élete végéig szenvedni egy bántalmazó partner mellett. Márpedig a depressziós emberek sajnos sokszor bántalmazóak a párjuk felé (is). És hiába nem tehetnek róla, attól még fáj ez a másiknak. Ezért fontos, hogy igenis legalább a felismerésig jussanak el. Kicsit olyan már, mintha az otthon lévő nők egy érinthetetlen kaszt lennének, akik bármit csinálnak, soha semmiben nem lehetnek hibásak, mert jön a jolly joker depresszió kártya és pont, innentől akkor viselkedhetnek bárkivel bárhogyan bármeddig. Tényleg kemény, és tényleg rengeteg kizsigerelt szerencsétlen nő van, aki lusta here férjet fogott ki, aki mellett meg kell szakadni. A leírás alapján itt pont nem ez a helyzet, a kérdező kiveszi a részét, a gyereket is lenne lehetőség "lepasszolni", és a kérdező hajlandó lenne időt, energiát, és lóvét áldozni abba, hogy segítsen a felesége mentális betegségén. Itt van az a pont, ahol vagy a nőnek kell mozdulnia és ezzel a segítséggel élnie, vagy ha nem tud, akkor szétesik a családja. Nyilván az sem mindegy, hogy az a pár hónapos gyerek 2 hónapos vagy már majdnem egy éves, mennyi ideje megy ez így. De a végtelenségig senki nem fog egy bunkózó nőt elviselni. És 3 évig sem, ahogy írták az egyik korábbi kommentben, hogy addig van krízis időszak. Hát én sem lennék 3 évig egy szar kalcsolatban, akár depressziós a másik, akár nem.

A kérdésre válaszolva, én leülnék vele egyszer ketten beszélgetni. Elmondanám ezt így, hogy nem bírom tovább a folyamatos feszültséget. Megkérdezném mi a baj, hogy tudok segíteni, mi hiányzik. És megmondanám, hogy szeretnék szakemberhez fordulni, és vele ketten terápiára menni, mert úgy érzem, hogy ezt a problémát szakember nélkül nem fogjuk tudni megoldani. Ha vevő rá, akkor nyilván adnék időt a változásnak.

2022. dec. 17. 20:25
 57/72 A kérdező kommentje:

Köszönöm mégegyszer mindenkinek.

Az utolsónak pedig külön köszönöm főleg úgy, hogy Ő egy Nő aki GYED-en van.

Nagyon jól megfogalmaztál mindent.

Te átlátod a helyzetet úgy, mint még pár ember itt.

Talán jobban és érthetőbben is írtad le, mint ha Én saját magam írtam volna.

Természetesen ha érkezik még válasz, akkor elolvasom és ha úgy van, akkor kommentálni is fogom.

Most viszont szép estét, napot mindenkinek!

Üdv.

2022. dec. 18. 00:02
 58/72 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy nagyon nehéz kérdés és ha az ilyen helyzetbe kerülő, kommunikálni nem tudó párok segítséget kapnának, akkor nagyon sok kapcsolat menekülhetne meg.

A babánk 7 hónapos. Korábban egy független, határozott egyén voltam, megszoktam hogy megyek a fejem után, jól szerveztem az életem még két munkahellyel is és elég jól kerestem. Vágytam az anyaságra, de nehéz volt feldolgozni a váltást. Sírtam hazafelé az utolsó munkanapomon. Aztán traumaként éltem meg a szülést és a kórházi napokat, majd iszonyat nehezen dolgoztam fel, hogy én és az én igényeim teljes egészében megszűntek létezni.

Az én férjem 8 órában dolgozik (nem itthonról), de hogy értsd... Ő a munkahelyén akkor olvas el egy cikket, vagy ül be a budira, amikor akar és akkor eszik, amikor megéhezik. Én meg itthon vagyok egy babával, zéró felnőtt emberi inger ér egésznap, sokszor azt sem tudom mit csinálok, a gyerekem ordít miközben a wc-n ülök és rendszeresen délután 4-kor jut eszembe, hogy én már az atyaúristent is megpároltam és lepürésítettem, majd megetettem a gyerekemmel, de én ma még nem igazán ettem normális étket. Aztán hazaér a férjem és nyilván neki is lennének igényei a gyereken túl, amire én olykor felrobbanok és be is indul a passzív agresszív énem, mert egyszerűen elfáradtam pszichésen. Én tudom, hogy ez rossz és őszintén elgondolkoztam már, hogy lehet pszichológusra lenne szükségem. DE! A tisztább pillanataimban tudok bocsánatot kérni és megtudom fogalmazni, hogy EZ a bajom. Az átalakult életemmel nehezen küzdök meg, ennyi. Ugyanakkor a gyerekemet imádom, ellátom, vigyorgok vele, imádom figyelni, ahogy nyílik az értelme, de akkor is egy 0-24 órás szolgálat, kialvatlan vagyok és a vége mindig az, hogy rájövök, hogy igaza van annak, aki azt mondja egy nő magának szül gyereket. Hiába segít apuka amennyit tud, rám marad a gyerek, amikor ő dolgozik, én szoptatom, így nem tudok órákra elmenni lelkiismeretfurdalás nélkül úgy, hogy ne érezzem, hogy sietnem kell haza. Eleinte egyáltalán nem tudtam elmenni, mert 3 hónapos koráig max egy másfél órát bírt ki cici nélkül.

Nem felvágás, de ha valaki fele olyan tudatos mint én, valószinű nem tudja megfogalmazni mi a baja, csak érzi belülről, hogy frusztrált és mivel te vagy ott, rajtad éli ki. Ha olajat öntesz a tűzre, csak mégrosszabb lesz. Persze, számítanak a te érzéseid is, de első körben az ő lelkében kell rendet tenni, mert érezhetően nem kezel valamit jól és ez nem ellened irányul valószínűleg, csak rajtad csapódik.

Én úgy gondolom, hogy a kérdésedet akár a férjem is megfogalmazhatta volna sajnos, csak mi megtudjuk beszélni. Néha ő is elrúgja a pöttyöst olyan beszólásokkal, ami csak szítja a tüzet, de ha alapvetően ő nem lenne ennyire megértő és türelmes, akkor már nem lennénk együtt. Szóval le a kalappal a nők előtt, akik teljesítik ezt a 0-24-es szolgálatot és le a kalappal a férjek előtt, akik nem csak hogy elviselik a teljesen megváltozott élethelyzetüket és feleségüket, de még segítő kezet is nyújtanak amikor csak tudnak. Tudom, sokan sokkal könnyebben veszik ezeket az akadályokat. Nekem ez így sikerült és nem szégyellem. Ellenben borzasztó büszke vagyok a férjemre, hogy olyan apa amilyen és hogy elviseli a néha hárpia énemet!

2022. dec. 18. 00:47
 59/72 anonim ***** válasza:

Talán tényleg nem ártana kivenned egy irodát.

Az se feltétlen jó, ha állandóan együtt vagytok.

2022. dec. 18. 08:29
 60/72 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanarra gondoltam mint 58.Kevésbé jól már megfogalmazták nem tudom hányadik válaszban.Azt kell megértened kérdező,hogy nem direkt ilyen,és hogy most bármennyire is számítasz te is, elsősorban ő a fontos,hogy jól legyen.Én értem,hogy bármennyire is akarjátok ezt nem tudjátok átérezni apukák ezt a belső vívódást,hogy mennék én világgá,de nem tehetem mert itt egy pici akinek én vagyok a világ.Hogy háttérbe van szorítva évekig a saját szükségletem,és tudom,hogy ez normális,de nem jó érzés.Pont ilyesmit írtam én is,hogy akkor fürdik mikor jólesik, akkor eszik mikor éhes,nem akkor mikor engedik.Nyilván az apák élete is más lesz,de az anyáké teljesen felfordul.Emellé ha viták alkalmával előkerül,hogy én keresem a pénzt,meg hogy te úgyse kapnál annyit,...hát olyankor képzeld magad a másik helyébe.Mennyire éreznéd értéktelennek magad?
2022. dec. 18. 10:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!