Apa vagyok, pár hónapos a gyerek, de már nem bírom a feleségemmel, mit tennél?
Sziasztok!
Röviden a sztori:
Pár hónapos a gyerek, 5 éve vagyunk együtt, de a feleségem teljesen megváltozott amióta világra hozta a gyermekemet.
Mindennap veszekszünk, semmit nem tudunk megbeszélni!
100x próbáltam, és mindene másnap vagy harmadnap ugyanaz!
Folyamatos féltékenység úgy, hogy saját vállalkozásom van, így otthonról dolgozom, SEHOVA NEM MEGYEK EL!!!
De Ő azt mondja csak a seggemet meresztem, nem dolgozom…
Persze a pénzem jó…
Többet keresek mint az átlag, jóval!
Nem felvágás, csak tény…
Egyszerűen nem bírom már vele a kapcsolatot, nem lehet megbeszélni… De a gyerek miatt nem tudom mi tevő legyek… 🙁
Otthagynám, de így nehéz mert a gyereket nézem, viszont így az Én életem megy tönkre…
Egyszerűen már nem megy, tényleg nem bírom, ez megy hónapok óta. :(
Azt mondta ha szétmegyünk a gyereket elfelejthetem, nem adja és ennyi volt.
Tudja, hogy a gyerek a mindenem…
Én 32, Ő 25 éves.
Mit csinálnátok a helyemben, ha semmilyen beszélgetés nem hozna eredményt? Ha teljesen tönkrement a kapcsolat?
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.
#9: Szintén a női oldalról ismerős. Hosszú hónapokig kibírhatatlan voltam, ezt én is éreztem, de egyszerűen teljesen kivoltam idegileg. A babával próbáltam türelmes, mosolygós lenni, de ezen kívül minden apróságon felhúztam magam. A hormonok (mint egy menstruáció előtti hiszti a köbön), a kialvatlanság, a saját testem, az új helyzet egy eleinte csak sírással kommunikáló csecsemővel, eddig ismeretlen problémák, amire nem tudom a megoldást, a 0-24-es készenlét, amiből nincs kilépés és még lehetne sorolni. Szerencsére ott volt mellettem a férjem, aki elfogadta, hogy ez egy időleges, de akkor végtelennek tűnő állapot (lehet, hogy szakember segítségére is szükségem lett volna?). Nem egy kommunikációs nagyágyú, szóval volt, hogy olajat öntött a tűzre (pl. "De hát nem is sír annyit!" mondta úgy, hogy azon a héten sokat volt bent a munkahelyén, a baba meg épp a szeparációs szorongásnál járt), de rajta volt, hogy segítsen. Sokat beszéltünk róla (na meg még többet vitatkoztunk), de ebből legalább lejött, hogy a helyzetet hasonlóan látjuk, csak a megoldást nem ismerjük. Voltak jobb és rosszabb időszakok, ez nagyban függött attól is, hogy mennyire volt a babának épp sírós vagy rosszul alvós életszakasza.
Ami talán segíthet: könnyű mondani, de a türelem és a tudat, hogy ez egy - remélhetőleg - időleges dolog. Ha nem, vagy nagyon bedurvul, akkor érdemes lehet szakembert keresni, első körben legalább a védőnővel beszélni, remélhetőleg jó fej (nem csak az anyukák beszélhetnek ám vele, a mienk pl. kérésre úgy időzítette az érkezéseit, hogy a férjem is ott tudjon lenni). Emellett jó lenne, ha meg tudnátok oldani, hogy a feleséged el tudjon szabadulni 1-1 órára a gyerektől és a házimunkától. Akár csak úgy, hogy sétál egyet a környéken, hogy kiszellőztesse a fejét. Nálunk ez a kutyasétáltatás volt (már ha nem kellett a babát magammal vinnem).
Kitartást kívánok mindkettőtöknek!
A gyerekvallalas a nonek totalis krizis, nem pedig rozsaszin kodfelho, ahogy sokan beallitjak. Nekem is szules utani depresszionak tunik, ha elotte normalis volt. En is megborultam az elso gyerekunk szuletese utan. Traumatikus szuleselmeny volt, a gyereket ellattam, de 6 honapos koraban kezdtem csak el kotodni hozza, azt is azutan, hogy szakemberhez fordultam 4 honapos koraban. Szoval az sem azonnal tortent. En is kibirhatatlan voltam, ami nem is csoda, mert a hormonalis valtozasra es a traumara jott meg pluszban az allando, 0-24-es szolgalat a gyerek mellett, a nagyon nehezen gyogyulo gatsebem is hosszu ideig gondot okozott, de a legbrutalabb a nemalvas volt. Ahogy vegzett a ferjem a munkaval, nyomtam a kezebe a gyereket minden este, es bezuhantam az agyba. Es nalunk o fozni es takaritani is segitett. Jo, a mi nagyobbik gyerekunk szenzoros gyanus, extraerzekeny volt mindenre, egesz nap hordozni kellett, kulonben sirt.
A ferjem megtett mindent, hogy ezt az idoszakot megkonnyitse mindannyiunk szamara. Iszonyat nehez lehetett neki is, nemcsak nekem, bar ketsegkivul o volt abban az allapotban, hogy tisztan tudjon gondolkozni.
Nekunk azt a tanacsot adtak, hogy a gyerek 3 eves koraig ne hozzunk lehetoleg az egesz eletunkre kihato nagy dontest, mert a gyerek elso harom eve krizishelyzet, abban pedig nem ajanlott.
En ertem, hogy nehezen birod, de talan segit, ha tudod, hogy a depresszio betegseg, nem onkent valasztott dolog, es van belole kiut.
"pár hónapos a gyerek"
Ez mindent elmond. Egy "apa", aki még le se bírja írni a gyerek pontos korát... képzelem, milyen apa lehet.
Egy olyan, aki nem mereszti a seggét, büszkén közli, hogy pontosan mennyi, mert aktívan részt vesz a gyerek életében.
15!
Totál lényegtelen hogy 3 hónapos, 2 hetes és 4 napos a gyerek, vagy 5 hónapos 3 hetes és 2 napos. Nyilván tudja a korát, de a kérdés szempontjából konkrétan lényegtelen.
Ne haragudj, a megbeszélési készséget nem, de a feleséged frusztrációját teljesen megértem. Nem írtad le, mit tettél eddig, hogy neki könnyebb legyen, hogy szellemileg frissebb legyen. Bizonyára főleg idegileg fáradt, de kialvatlan is lehet.
El szoktad vinni a gyereket sétálni, vásárolni vagy valahova, hogy egy kicsit élvezhesse a csöndet? Van valaki, akire rá tudjátok bízni, hogy heti egyszer kettesben lehessetek? Szoktál neki kedveskedni, átvenni a fürdetést, altatást, ha nem cicis baba?
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindent elolvastam.
Van 1-2 ember aki itt, ilyen helyzetben is csak a rosszindulatot árasztja magából, nem lennék az ismerőse..
Tök mindegy, hogy miért megy jól a cégem, ha neked nem megy, valószínűleg Te nem vagy túl okos. (Nem is értem miért kellett ezt leírnod egy ilyen kérdésnél.. Mindenesetre kiragadtad a lényeget.)
A másik pedig, hogy pontosan tudom hány hónapos a gyerekem, de nem fogok konkrétumokat írni, mert ahogy írták is, teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából. Plussz hiába anonim az oldal, inkább nem írok olyat ki, amit megbánok.
Lehet depressziós, de nem mutatja annak a tüneteit, mert a gyerekkel elvan, törődik vele. Bennem is felmerült ez a kérdés és nem vetettem el teljesen mai napig, de csak velem csinálja ezt, velem ilyen.
Amikor meg is beszéljük a dolgokat mint írtam, minden csoda 3 napig tart, már tudom előre mi lesz..
Tényleg 0-24 órában itthon vagyok, Én főzök, a baba cicis, tehát Én nem etetem ebből kifolyólag.
Nem csak a seggem meresztem, mert mindennap, vagy második nap Én főzök itthon. Ha bármi kell neki, akkor megveszi magának, vagy a gyereknek, mert hála az Istennek megengedhetjük magunknak, az anyagi helyzetünk is megfelelő szerencsére, ezzel sem lehet gond.
És ezért mindennap hálát adok, hogy megtudom teremteni egyedül.
Az, hogy 0-24-ben itthon vagyok, nem jelenti azt, hogy semmit nem kell csináljak, mert amikor leülök a gép elé, akkor viszont figyelnem kell, mert egy apró hiba és kezdhetnék szinte elölről mindent, agyban ott kell lenni.
Nyilván elején nehéz volt nekem is gyerek sírás mellett, de már ezt is elengedtem és megtanultam így is.
Felmerül a kérdés bennem, hogy mi lenne akkor, ha reggel 8-tól dolgoznék este 8-ig valahol, akkor meg az lenne a baj?! Akkor tényleg nem tudnék annyit sem segíteni, mint most.
Ebből kifolyólag, szerintem kivételes helyzetben vagyunk, hogy sokkal többet tudok segíteni neki, mint akinek sajnos muszáj 12 órát dolgoznia a megélhetéséért.
Segítek neki amiben tudok, sőt a nagyszülők is elég sűrűn jönnek, plussz elég sűrűn vagyunk ott is.
A saját anyjával is sűrűn jár el itthonról a gyerekkel nélkülem, vásárolgatni.
Úgy érzem néha, hogy könyebb lenne egyedül, de nyilván nem akarom apa nélkül hagyni a gyerekemet.. Nekem is elváltak gyerekkoromban a szüleim, tudom milyen..
Az, hogy nem adja a gyereket úgy érti, hogy lehetne hetente látogatási jogom, de hétköznap semmi. Tulajdonképpen a nevelésében nem vehetek részt.
Erre kérdeztem tőle, hogy szerinte jó-e ez a gyereknek és miért nem érti meg a dolgokat.
Attól, hogy Őt születésétől kezdve más férfi nevelte, mert az anyja lelépett, majd összejött mással, nem ez a normális.
Az igazi apjával jóban van mai napig.
Szóval nem tudom, nyilván a gyerekkel tud engem a legjobban zsarolni, mert amúgy már leléptem volna rég.
Nagyon köszönöm nektek, hogy leírtatok a saját tapasztalataitokat.
Szoktam nemi kedveskedni, igen.
És néha elment a gyerek nélkül is, de inkább szereti magával vinni.
Amikor mennem vásárolgatni, akkor is általában magával viszi.
Valóban nem szoktunk kettesben lenni, max mikor alszik a kicsi pár órát.
Annyit tennék meg hozza hogy a gyerekkel en is szepen viselkedtem, soha nem emeltem a hangom ra, szepen elvoltunk. A férjemen csattant. En meg mindig depresszióra gyanakszom amit kezelnetek kell.
#9 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!