A gyerek szempontjából melyik pár alkalmasabb a felnevelésére? Egy azonos nemű pár, vagy egy férfi-nő tagú pár?
Szerintem fontos, hogy lásson anya-apa (férfi-nő) mintát a gyerek, ne csak apa-apát, mert nem ez a kiindulási alap. Tehát valamennyire biztosan alkalmas egy azonos nemű pár is a felnevelésére, de kevésbé, mint egy férfi-nő tagú pár - és nem azért, mert bénábbak lennének a gyereknevelésben vagy kevésbé szeretnék a kölköt, hanem szimplán nem képesek mindkét mintát szállítani.
Ki mit gondol erről?
"elvileg kell egy apa vagy anya szerep a gyermek eletebe, ami csakis egy erzesen alapulo velemeny"
Nem kedves, ez a 60 millió éves emberi evolócióra alapuló "vélemény". De látszik egyébként, hogy titeket rohadtul nem a gyerek sorsa érdekel, csakis az önös és önző egyenlőségérzetetek.
"Nem kedves, ez a 60 millió éves emberi evolócióra alapuló "vélemény". De látszik egyébként, hogy titeket rohadtul nem a gyerek sorsa érdekel, csakis az önös és önző egyenlőségérzetetek."
Az emberi történelem során a gyerekek nagyrészt többgenerációs közösségekben nevelkedtek. Ez az "apa-anya-gyerekek" egy 60-as évekbeli amerikai kertvárosi konzervatív propaganda, ami nem egyezik a történelmi valósággal.
A konzervesek imadjak atirni az emberiseg tortenelmet hogy a sajat narrativajukhoz igazodjon.
"látszik egyébként, hogy titeket rohadtul nem a gyerek sorsa érdekel, csakis az önös és önző egyenlőségérzetetek."
Igen mert az arvahazak meg a hanyag szulok jobbak mint egy atvizsgalt, stabil jovedelemmel rendelkezo csalad.
"Az emberi történelem során a gyerekek nagyrészt többgenerációs közösségekben nevelkedtek."
Így van, de soha nem a meleg pár maradt otthon gyereket nevelni, hanem a nők, a férfiak pedig elhúztak vadászni vagy háborúzni. Tudom, hogy jó lenne felülírni mindent, ami természettől való, de a valóság nem fog a mindössze néhány éve feltalált beteg ideológiátokhoz hajlani.
"Igen mert az arvahazak meg a hanyag szulok jobbak mint egy atvizsgalt, stabil jovedelemmel rendelkezo csalad."
Valóban nem jobb, ezért én támogatom a meleg párok örökbefogadását. De soha nem a férfi-nő tagú párokkal egy szinten, csakis utánuk.
"Így van, de soha nem a meleg pár maradt otthon gyereket nevelni, hanem a nők, a férfiak pedig elhúztak vadászni vagy háborúzni."
"... de a valóság nem fog a mindössze néhány éve feltalált beteg ideológiátokhoz hajlani."
Úgy látszik neked az első az ideális és a második csak" beteg ideológiai". Tök jó hogy így sem vállal az apa túl sok szülői szerepet. Pedig eddig azt mondtad hogy apa is meg anya is kell egy normális családba.
"én támogatom a meleg párok örökbefogadását."
Akkor minek ez a vita? Elég sok gyerek vár örökbefogadásra.
"Tök jó hogy így sem vállal az apa túl sok szülői szerepet."
Forrás? Adatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!