Hátrány lehet, ha a 8 évesen kezdi a gyerek az 1.osztályt? Az iskolaérettség szempontjából úgy éreztem, hofy szükség van még egy évre az oviban. Viszont félek, hogy túl érett, túl magas, kilóg majd a sorból a 6 évesek mellett.
Szerintem hátrány..
Nem az ő korosztálya
Annyira nem lehet “iskolaéretlen”, hogy 7 évesen a 6 évesek közé ne mehessen
( zöme inkább 6, mint 7)
Ha 8 évesen kezdi, akkor két év marad ki neki, hiszen 6 évesen kellene alapvetően menni iskolába.
Én biztos nem küldeném 8 évesen elsőbe. Inkább keresnék neki egy olyan iskolát, aki tudja fejleszteni és 7 éves kortól menne.
Rokon fia 8 évesen ment. Múlt héten mérték őket. Ő 50+kg, az osztálytársa meg 16kg sincs..
Szerintem ez nem normális dolog.
Tudom, hogy éretlen volt a kisfiú még 7 évesen is az iskolára, de akkor is...
Nagyon komoly gond lehet, ha 7 évesen még egy év ovit javasol neki szakember. EZ már nem lehet a szülő döntése, mert nem válik a gyerek javára.
Szóval menne 7 évesen, és ha olyan probléma van, még mindig ismételheti gond nélkül az első osztályt. Nálunk volt ilyen, aki így maradt 8 évesen elsőben. De mégis saját korosztállyal kezdte a sulit, és utána könnyebb volt beilleszkednie a kisebbek közé, hiszen az iskolába már ismerős volt.
Az én fiam így kezdte az iskolát, szüksége volt a + évre, javára vált. Most 9.-es, 16 volt októberben. Viszont pont a kora miatt eszünkbe se jutott, hogy ötéves középiskolába menjen.
Viszont én úgy tudtam, már nem lehet ilyen módon késleltetni az iskolakezdést. Biztos vagy benne kérdező, hogy van rá mód?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!