Hátrány lehet, ha a 8 évesen kezdi a gyerek az 1.osztályt? Az iskolaérettség szempontjából úgy éreztem, hofy szükség van még egy évre az oviban. Viszont félek, hogy túl érett, túl magas, kilóg majd a sorból a 6 évesek mellett.
Ha valaki 8 évesen kezdi az elsőt ott iszonyúan komoly gondok vannak.
Az én gyerekeim mind 7 évesen kezdték sulit,legkisebb most 4 osztályos,mikor ő volt elsős jóformán mindenki 7 évesen kezdte a sulit 2 gyerek volt csak 6 éves az osztályában.egy 7 évesnek már nem elég az óvoda .unatkoznak ott.
Ide csak normál vagy zseni gyerekek szülei írnak?
Az én 2009. áprilisi születésű lányom 2016-ban kezdte az elsőt 7 évesen, de betöltötte a 8-at még elsőben. Mint ahogy az egész osztály!!!! Igen, ez egy integrált suli, ahová értelmileg ép, tehát nem fogyatékos gyerekek járnak. Viszont vannak enyhe fokú autisták, beszédfogyatékosok, SNI-sek a normál gyerekek mellett.
Aki itt a súlyra és magasságra kitért, szerintem nincs gyereke.
Egész egyszerűen nincs jelentőség. A gyerek osztályában is óriási a szórás. Van 30 kg-os vékonyka kisfiú, ő a legalacsonyabb is, de van 60 kg-os kisfiú, de ő már majdnem olyan magas, mint én, 160-170 cm.
#17!
akkor a te gyereked 7 évesen (betöltött év számít) kezdte az iskolát. Gondolj bele, ha még egy évet oviban kellett volna maradnia! Már így is ráhúzott plusz egyet (ami egy tavaszi/nyári gyereknél még elfogadható, érthető is komolyabb indok nélkül is)
#19!
Simán maradhatott volna, annyit küszködtünk, talán mostanra behozta a lemaradást. De túl nagy ára volt, kellett volna még egy év. Abban igazad van, hogy nem az oviban. De nem is az iskolában. Valamiféle átmeneti, iskolaelőkészítő kár, hogy nincs kis hazánkban az éretlen, de elég idős gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!