Miért érdemes egy évvel később megkezdeni az általános iskolát?
Az én gyerekem júniusban született emiatt két lehetőségem volt. Vagy beadom egy olyan osztályba ahol ő lesz a legfiatalabb (egy osztályba kerül azokkal akik pl az előző év szeptemberében születtek), akkor nyilván ő lesz a legkisebb minden szempontból. Ehelyett inkább csúsztattuk egy évet, így ő a legidősebb az osztályban és előnye van (agyi / testi) fejlettségben az osztálytársaihoz képest, ennek megfelelően sokkal jobban is szerepel.
Szerintem ez így sokkal jobb a gyereknek, sokkal könnyebben veszi az akadályokat.
En majus legvegen szulettem 3.legfiatalabb vtam az osztályban. Kicsi is voltam termetre, de nem remlik, hogy hatranyom lett volna. Sokan azzal indokoltak, hogy regen nem volt ekkora a tananyag es nem volt ekkora terheles a gyerekeken. (en amugy kozel 30eve jartam iskolaba, szoval azota mar biztos sokminden valtozott)
Lassan aktualis lesz nalunk. Az ikreim szeptemberben toltik a hatot. A lanyom mar most utal az oviba lenni (egy évet persze mindenkeppen maradnak még) a fiam viszont sajtkukac, el sem tudom kepzelni hogy fog megülni 30 percet a feneken... viszont ha meg plusz egy evet varunk, mar 8 evesek lesznek majdnem mire kezdenek.
Júniusi gyerek vagyok, anyám annó visszatartott az oviban, mert úgy gondolta, csak előnyöm lehet belőle. Mire mentem suliba, tudtam olvasni, és egyáltalán nem unatkoztam, hanem élveztem, hogy ilyen okos vagyok. ;)
A fiam is júniusi. Amellett, hogy szerintem is jó dolog az évvesztesség, ráadásul a 2 nővére kora őszi, és szerintem kitolás lenne pont a köztudomásúan később érő fiúnak egy évvel korábban ugyanazt tanulnia, ráadásul nem tud rajzolni, és akadnak még szövegértési problémái. Szóval egyértelmű volt, hogy nem megy még iskolába idén.
Marmint ha hamarabb szulettem vna akkor en mar ugye 7evesen kezdtem vna. Ez azert a nyolcvanas evek vegen nem nagyon volt jellemzo. De tenyleg nem vitarkozni akarok, sztem gyereke valogatja. Tenyleg azert kerdezem, mert van egy A es egy B tipusu gyerekem. Es fogggaaalmmmammm sincs mitévő legyek.
Azert gondolom, hogy nekem nem artott meg ez a 6evesen iskola mert jo tanulo voltam, jo sportolo, normalis eletem lett, hamar önálló lettem, 18eves voltam eppen mikor érettségiztem, 24 mire diplomaztam de egy evet csusztam mert kinn tanultam kulfoldon, kozvetlen utana férjhez mentem, 3 evre ra jottek a sracok. Nem panaszkodhatok. Tesóm egy evet pluszba maradt oviba. O is hasonloan eredmenyes az eleteben. Lehet tenyleg ennyire mas lenne az altalanos iskola manapsag?
Én áprilisi vagyok és én is egyből mentem iskolába amint lehetett. Én is tudtam számolni és olvasni már középső csoportban mert a tesóm akkor volt elsős és folyton elvettem tőle a könyveket. (Mondjuk le is szídták anyumékat, hogy miért tanítottak meg de hát magamtól tanultam). Se előnyöm se hátrányom nem volt ebből, volt még 2 fiatalabb osztalytársam egyébként és pont mindháran jó tanulók voltunk, szóval szerintem ilyen összefüggés nem nagyon van.
Én mindíg örültem neki, hogy nem vagyok évvesztes. Van olyan barátnőm, aki 1évvel tovább maradt oviban, nyelvi előkészítős gimibe járt, 20 évesen érettségizett aztán elkezdett egy egyetemet de nem jött be neki és most épp halaszt egy évet. Most mindketten 22 évesek vagyunk ő most felvételizik én pedig most végzek a 3.évemmel, pedig én is kihagytam egy évet egyetem előtt.
Oké, hogy egy év nem a világvége mert tényleg semmit számít, de az említett barátnőm pl azért nem jelentkezett végül orvosira, mert 26 évesen diplomázott volna ha nem csúszik és akkor még jön a rezidenskedés, szakvizsga, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!