A gyerek szempontjából melyik pár alkalmasabb a felnevelésére? Egy azonos nemű pár, vagy egy férfi-nő tagú pár?
Szerintem fontos, hogy lásson anya-apa (férfi-nő) mintát a gyerek, ne csak apa-apát, mert nem ez a kiindulási alap. Tehát valamennyire biztosan alkalmas egy azonos nemű pár is a felnevelésére, de kevésbé, mint egy férfi-nő tagú pár - és nem azért, mert bénábbak lennének a gyereknevelésben vagy kevésbé szeretnék a kölköt, hanem szimplán nem képesek mindkét mintát szállítani.
Ki mit gondol erről?
"De jó kérdés egyébként, hogy miért gondolják a melegek azt, hogy egy azonos nemű pár majd kevesebb eséllyel veri meg a gyereket, mint egy férfi-nő tagú."
Azért a melegeknél sokkal nagyobb rákészülést igényel a gyerekvállalás, mint a heteró pároknál, ahol elég egyszer nem védekezni szex közben. Előbbinél tényleg annak lesz szinte csak gyereke, akik nagyon akarják.
A tudományos kutatások egyébként azt mutatják, hogy nincs számottevő különbség a meleg és heteró párok gyerekei között semmilyen téren.
Kimaradt a "nem tudom" és a "mindegy melyik".
Én még nem láttam olyan tanulmányt, ami értelmesen körbejárta volna a témát, és valamelyik nézőpontot igazoló konklúzióra jutott volna.
Én azt gondolom, hogy a körülmények miatt egy azonosnemű pár nagyobb eséllyel nevel tervezetten és felelősségtudattal gyereket. Ugye az adoptálás, megtermékenyítés feltételei nehezítettek.
Ugyanakkor kizártnak tartom, hogy jobban megtanítanák a férfi-női viszonyokra a gyereket. Más kvalitásokban lehetnek jobbak. Kérdés, hogy mi mennyire szükséges a gyerek jól funkcionáló életéhez.
Források nélkül nem látom értelmét erről beszélni, és én nem ismerek hiteles forrást.
Azt gondolom, hogy kisarkított és végletekbe kényszerítő válaszopció nem fedi a teljes lehetőséget szokás szerint...
Amit még gondolok, nem gyereket követelek magamnak,csak az egyenlő sorban állás lehetőségét szeretném egy örökbefogadói listán, ha úgy döntenék. Nem az örökbefogadás rendszere fogja ellátni az összes "kvázi meddő" meleg párt gyerekkel. Nem is kötelessége. Abszurd is a gondolat.
Ez nem olyan kérdés, hogy akkor a világ összes szülőjét kötelezően le kellene-e cserélni azonos nemű párokra. Szintén abszurd és demagóg. Itt senki nem (?) akarja jobbnak gondolni magát, hanem pont ugyan olyan jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!