A gyerek szempontjából mi a jobb? Ha bölcsis lesz, vagy ha nem?
A munkahelyem olyan jellegű,hogy 2 éves korában is mehetek dolgozni,de az ovit is megvárhatjuk.
Sokszor hallom,hogy az ovi szükséges rosdz, más részt viszont meg azt,hogy ovira önállóak,ügyesek,talpraeaettek lesznek. Szerintetek?
Szia! Ajánlom ezt a szakértői cikket elolvasásra (kicsit hosszú, de nagyon érdemes), majd' mindenre kitér ebben a kérdésben. Engem meggyőzött.
Persze a Gyakorinal jobb, bar sokszor a tapasztalatok tobbet ernek.
Meg annyira egyedi minden gyerek, es ez egy no velemenye, aki irta a cikket.
Egeszsegugyes vagyok, tanultam a foiskolan pszicholgiat, fejlodeslelektant ket even at, ugyhogy nem vagyok laikus.
Csak ne egy cikk alapjan hozz meg egy fontos dontest, amit egy ember irt.
Mert lehet a masik pszichologus meg total mast ir.
Csalad es gyerekfuggo.
Vannak olyan csaladok, ahol anyuka reggel felbontja az energiatalt, a 2 eves kezebe nyomja a tabletet, aztan este elveszi tole.
Na ennel ezerszer jobb helye lenne a bolcsodeben.
Es sok ilyen van, mint irtam szakmabeli vagyok, elkepednel, hogy hany gyerek no igy fel.
Na meg az sem jobb mikor van egy kisteso, aki az anya mellen log 0-24 ben, a szerencsetlen ket eves meg csinaljon amit akar, de ugye anyuka elmondja, hogy hat otthon van jo helyen. Van a fenet...
Oké, értem, én is 6 évet tanultam pedagógiát, ilyen szempontból én is szakmabelinek számítok, és abban teljesen igazad van, hogy minden család egyedi. Abban is egyetértek, hogy rossz körülmények, elhanyagolás, kevés figyelem, túlfáradt, kisgyerekes anya esetén életmentő a bölcsi, sőt, vannak olyan gyerekek, akiknek az első szocializációs közege lesz (sajnos). De ha elolvasod a cikket, ami igen, 1 db pszichológus véleménye a témában, ő sem mondja,hogy a bölcsi ördögtől való. Épp csak azt tévképzetet próbálja eloszlatni, hogy a bölcsi KELL a gyerekeknek, mert szocializálódniuk kell, meg unatkoznak otthon, meg nehéz lesz az ovis beszokás, stb.-stb. Nem, az elsődleges szocializációs közeg a család, ideális esetben ez elég 3 éves korig megfelelő mértékű gyermektársaság biztosítása mellett. A gyerekek ilyen korban még nem együtt, egymás mellett játszanak, a konfliktuskezelésük 0, ami sok feszültséghez vezethez, ami aztán otthon regresszív vagy agresszív viselkedésben nyilvánul meg. De erről mind szó van a cikkben, ami nyilván nem szentírás, de jó iránymutató a nyereség/kockázat szempontjából.
Ha a kérdezőt semmi sem sürgeti (sem anyagiak, sem más), én nem adnám bölcsibe, egész napra semmiképp.
Peace&love!
Szerintem gyerektől és bölcsitől is függ.
A rossz bölcsi senkinek sem jó..
Egy jó bölcsi is lehet rossz egy “anyu fenekében jó csak” típusú gyereknek, de velük az oviban sem lesz könnyű, de azért sokkal okosabbak akkor màr, jobban megértik, hogy mi miért van.
Az én lányomnak szuper lett volna, de nem vették be a kicsi miatt.
Az ovit az első naptól imádja.
Sosem volt gond bevinni.
A fiam is szeretné a bölcsit. De it hamarabb beveszik oviba.
2,5 évesen megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!