Szerintetek a gyerek szempontjából melyik lenne a jobb?
??? Apa megcsinálta a gyereket ès utána le van szrva???
A másik esetben meg az anyja is leszrja őket??
Minek kell így gyereket vállalni? Gyerek szempontjából egyik sem jó, mert itt sehol sem a gyerek èrdekei az elsők. Talán az első esetben, de ott is az anyukán múlik mikor adja be a kulcsot... Vèkony jèg!
Egyik sem.
Az első esetben anyuka szépen adja be a válást, így a veszekedés végére pontot tehet. Szabályozott láthatást is nyer vele, nem kell összevissza kerülgetnie a link apukát. A gyerekeknek is jobb, ha nem látják az apa által hozott mintát.
Második eset értelmezhetetlen.
A gyerekeknek csonka családban is jobb (ha a velük maradó szülő szereti őket), mint mindkét szülőtől távol, a nagyszülőknél. Ez utóbbi csak akkor lehet jobb, ha egyik szülőjük se nevezhető szülőnek.
(Apuka pedig nem teljes értékű szülő évi 1-2 hónap bohóckodással. Kár áltatnia magát.)
Ezt az emberek válással szokták megoldani. Apukának fel se tűnne a változás, a gyerekek viszont normálisabb körülmények között nevelkednének mert megszűnne a veszekedés hiszen nem fognak elvárni egymástól már semmit a szülők. Illetve az anya találhat új párt, aki méltó nevelő apának is és pozitív férfipélda lehet a gyerekek számára.
Van elvált szülőkkel rendelkező barátnőm aki sokkal egészségesebb személyiség lett, mint én az alkoholista és folyton egymást maró szüleim árnyékában. Úgyhogy én a válást nem tartom ördögtől valónak. Persze azt se lehet ész nélkül, mint semmit a világon.
Egyik sem.
Több út is van, ami járható lenne, és a gyerekek szempontjából ideális, de nem ezek. Bár nem írtad, milyen idősek a gyerekek, és nem igazán értem, hogy egy rossz apa, hogyan lenne hirtelen 1,5 hónapra teljes értékű, hogy anyukától miért kellene teljesen elszakítani a gyerekeket (ebbe szerintem mindannyian belerokkanának), hogy miért nem jönnek most néha segíteni a nagyszülők, de az ötleteim...
pl. Anyuka dobja ki apukát, a nyári szünet fele az övé, így 1 hónapra "teljes értékű apa" lehet.
vagy pl. A nagyszülők (ha már annyira ideálisak), vigyék el 2-3 hétre a gyerekeket nyaralni magukhoz (persze csak ha nem kisbabáról beszélünk), addig próbálják megjavítani a házasságukat a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!