Mi a jó a gyerek szempontjából? Legyen testvére vagy ne?
Én egyke voltam 16 éves koromig. Akkor született öcsém, ő most 15 éves, Németországban él anyámmal, nem sokat tudunk találkozni, de nagyon szeretem őt.
Páromnak 2 bátyja van, egyikkel se beszél.
Egy gyereknek jobban meg lehet adni mindent amit szeretne, az összes figyelem, szeretet az övé.
De ha van testvére, van pajtása, mindig van kivel játszani.
De lehet felnőtt korában ugyse lesz jóba vele...
Ki mit mond?
amikor egy családban nincsenek/nem voltak jóban a testvérek, arról mindig a szülő tehet..!
Én is testvėrpárti vagyok. és lett is két lányom 2,5 év különbségek. Nem állítom hogy soha nem veszekednek de összessėgėben jó testvérek, és azon vagyok hogy igy is maradjon.
Arra mindig figyelek, hogy igazsagosan büntessem vagy dicserjem őket.
Senkit nem helyezek előtėrben, mindegyik egyforman fontos.
Nekem van 2 nővérem és felnőttként is nagyon jó a kapcsolatunk, de a mi lányunknak nem lesz testvére. Férjemnek is van egy nővére, ők is nagyon jóban vannak.
Én mindig is csak egyer akartam, neki megadni mindent. Én csak egy gyerekes típus vagyok, nem tudnék mégegyet bevállalni, ebben pláne megerősített, hogy nem tudtam szülni, még egy csm.-t nem kérek soha.
A gyerek jelleme nem azon múlik, hogy van e vagy nincs testvére.
Amúgy van 5 első unokatesó, mind nagyon szeretik a picinket, meg biztos lesznek barátai is.
Egyedül az zavar ,hogy ha felnőtt lesz lenne rajtunk kívül akire valszeg számíthatna, neki sajnos nem lesz. De ugye ez nem garantált, sokan nincsenek a tesóval jóban.
A gyerek szempontjából az a jó, ha van testvére. Minél kisebb korkülönbséggel, hogy mihamarabb játszópajtásai legyenek egymásnak.
Természetesen a testvér-féltékenységet, rivalizálást kezelni kell tudni. Ez is a gyereknevelés része. És mindegyik gyerekkel kell foglalkozni úgy, hogy csak őrá figyelsz. Ha a kicsi születésekor a nagyot a szülők mindig csak elzavarják, hogy nem tudnak vele foglalkozni, akkor jóvátehetetlen kárt tesznek a lelkében, és megágyaznak a rossz testvéri viszonynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!