Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerek szempontjából melyik...

A gyerek szempontjából melyik pár alkalmasabb a felnevelésére? Egy azonos nemű pár, vagy egy férfi-nő tagú pár?

Figyelt kérdés

Szerintem fontos, hogy lásson anya-apa (férfi-nő) mintát a gyerek, ne csak apa-apát, mert nem ez a kiindulási alap. Tehát valamennyire biztosan alkalmas egy azonos nemű pár is a felnevelésére, de kevésbé, mint egy férfi-nő tagú pár - és nem azért, mert bénábbak lennének a gyereknevelésben vagy kevésbé szeretnék a kölköt, hanem szimplán nem képesek mindkét mintát szállítani.

Ki mit gondol erről?

2022. nov. 6. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
87%
Amelyik pár jobb a gyereknevelés terén, ez független a pár tagjainak nemi preferenciájától (mivel annak a gyerekneveléshez nem sok köze van). Az állatvilágban sok fajnál az egyik vagy másik nem önmagában neveli az utódokat és ettől azok még normális egyedek lesznek.
2022. nov. 6. 19:25
 22/74 anonim válasza:
98%

Kb minden 4. válasz provokatív és talán ugyanaz írja...

Meleg vagyok, de nem gondolnám, hogy el kéne venni a heteróktól a gyerekeket és a melegeknek felnevelni.

Rengeteg csodás heteró szülő van. Mégis miért lenne jobb az egyik a másiknál?

Ugyanúgy vannak csodálatos azonos nemű szülők.

És ugyanúgy vannak mindkettőből rosszak.

Az meg, hogy valaki talál egy linket youtube-on és azzal érvel, elegge nevetséges.

Amit előttem is megírtak: én sem tartom helyesnek az olyan viselkedést. (És mégis hetero szülei vannak.)

És ha már a férfi-női szerepeknél tartunk...

Az egyedüli szülőknél ugyanúgy felmerül a probléma, sőt!

A mai világban meg egyáltalán nem magától értetődő, hogy a nő otthon takarít, amíg a férfi dolgozik. (Megjegyzem helyes, hogy nem így van)

Tehát egy ilyen "normális" felállásban a gyerek csak este látja az apját, a "férfi" példát, vagy egyáltalán nem is találkozik vele hétköznap, mert mire hazáér a gyerek már alszik.

Vagy ha mondjuk mindkét szülő napestig dolgozik, akkor senki sincs otthon főzni meg takarítani... akkor meg a "normális női" példa hiányzik.

Azt viszont nagyon fontosnak tartom, hogy egy gyerek életében igenis szerepeljenek felnőtt nők és férfiak, de ezek lehetnék nagyszülők, szülők testvérei, barátai, keresztszülők, bárkik, akikben meg tud bízni és számíthat az adott gyerek.

Fontos, hogy lássák, hogy egy nő is be tud ütni egy szeget és egy férfi is tud finom ebédet főzni.

Talán a lányoknál még fontos megjegyezni, hogy a menstruációs problémákat igenis jobban meg tudja beszélni egy nővel, de annyi egyedüli apuka van, aki képest ezt id megoldani és helyén kezelni, hogy ez sem lehet akadály.

Tehát összességében azt gondolom, nincs különbség a gyerek szempontjából hogy azaonos, vagy különböző nemű szülők nevelik-e, ahogy abban sincsen, hogy egy szülő neveli, vagy akár a szülők és a nagyszülők egyszerre.

Az én nagypapámat is 2 nő nevelte (anyukája és nagymamája), mégis rendes ember lett belőle.

Miért lenne ez másképpen, ha két azonos nemű szerelmes pár nevelné a gyereket?

Szerintem azt fontos megérteni, hogy attól még mert az azonos nemű párok is nevelnek gyereket, azzal nem veszik el a jogot a hetero pároktól. Nekik is "marad" még gyerek és öröm a nevelésükben

2022. nov. 6. 19:28
 23/74 anonim ***** válasza:
0%

#20: "Itt senki nem (?) akarja jobbnak gondolni magát, hanem pont ugyan olyan jónak."

Pedig nem ugyanolyan jók.

2022. nov. 6. 19:36
 24/74 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Ideális esetben az anya-apa páros a jobb. Feltételezve, hogy egyik szülő sem bántalmazó, a család együtt marad, mindkét szülő partner a szülőségben. De számtalan olyan eset van, amikor a gyereket nem azonos nemű pár neveli, mégsem lát apa vagy anya mintát, vagy lát, de jobb lenne, ha nem látna.
2022. nov. 6. 19:45
 25/74 anonim ***** válasza:
6%

#24: "Ideális esetben az anya-apa páros a jobb."

Ezt magyarázd az itteni homoszexuálisoknak, akik szerint egyformán jó a kettő, és legyen joguk mások által megcsinált gyereket felnevelni.

2022. nov. 6. 19:47
 26/74 anonim ***** válasza:
12%
Egyértelműen a férfi-női. Cska az árva gyerekeknél úgy vannak a semminél a valami is jobb.
2022. nov. 6. 19:52
 27/74 steven95 ***** válasza:
87%
Értem. Tehát valaki leírta, hogy jobb és ezzel minden bizonyított. Szerintem A LEGJOBB ha nem kerülne a gyerek olyan helyzetbe hogy örökbe kelljen fogadni, de ti tudjátok. Mi van azzal aki magának csinál gyereket báranyán keresztül? Ja hogy csak azt is buz*knak tiltani. (Tudom itthon tilos mindekinek) És a mesterséges megtermékenyítés? Ja, hogy az leszbikus párnak tilos. Tehát nem csak más gyerekét nem engeditek, de azt a gyereket sem ami csak rajtuk múlni. Legalább legyünk ennyire korrektek.
2022. nov. 6. 19:54
 28/74 A kérdező kommentje:
#27 akkor miért nem azért lobbiztok, hogy engedélyezzék a mesterséges megtermékenyítést és miért az örökbefogadás miatt?
2022. nov. 6. 21:05
 29/74 anonim ***** válasza:
98%

28

[link]

Van ilyen is

"kéri a tagállamokat, hogy biztosítsák, hogy minden reproduktív korú személy

hozzáférjen a termékenységi kezelésekhez, függetlenül társadalmi-gazdasági

státuszuktól és családi állapotuktól, nemi identitásuktól vagy szexuális irányultságuktól;

hangsúlyozza az EU-n belüli termékenység közegészségügyi kérdésként való alapos

vizsgálatának fontosságát, valamint a meddőség és a csökkent nemzőképesség

elterjedtségének vizsgálatát, amely számos család és személy számára nehéz és

fájdalmas valóság; felhívja a tagállamokat, hogy holisztikus, jogokon alapuló, inkluzív

és megkülönböztetésmentes megközelítést alkalmazzanak a termékenységgel

kapcsolatban, beleértve a meddőség megelőzését és a szolgáltatásokhoz való egyenlő

hozzáférés biztosítását valamennyi reproduktív korú személy számára, és tegyék

elérhetővé és hozzáférhetővé az orvosilag segített megtermékenyítést Európában;"

2022. nov. 6. 21:35
 30/74 anonim ***** válasza:
86%
A gyereknek az a jobb, ha szerető családban nő fel. Ezerszámra nőnek fel egészséges, boldog gyerekek azonos nemű szülőkkel is. Annyi ilyen gyerek felnőtt már, hogy egyszerűen nem értem, hogy miért kérdés még mindig, hogy mi lenne ha. Kedves, törődő szülőkkel jó lesz a gyereknek, mindegy milyen neműek. Idiótákkal meg nem lesz jó nekik, mindegy milyen neműek. Az meg hogy nem lát női és férfi mintát is hülyeség. Egy gyerek nem csak a szüleivel találkozik, vannak rokonai, jár közösségbe. Semmivel nem lát kevesebb mintát a másik nemből, mint mondjuk egy egyedülálló szülő által nevelt gyerek. Durván 60%-os válási arány mellett azért nem kevés ilyen van. Vagy az olyan gyerekek, akik egész nap anyával vannak, apát meg néha látják este. Hány kérdés van itt is szinte napi szinten, hogy jajj mit csináljon anya, mert apa este hazaér, bevágódik a tv elé és pont szarik a kiscsaládra.
2022. nov. 7. 09:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!