A gyerek szempontjából melyik pár alkalmasabb a felnevelésére? Egy azonos nemű pár, vagy egy férfi-nő tagú pár?
Szerintem fontos, hogy lásson anya-apa (férfi-nő) mintát a gyerek, ne csak apa-apát, mert nem ez a kiindulási alap. Tehát valamennyire biztosan alkalmas egy azonos nemű pár is a felnevelésére, de kevésbé, mint egy férfi-nő tagú pár - és nem azért, mert bénábbak lennének a gyereknevelésben vagy kevésbé szeretnék a kölköt, hanem szimplán nem képesek mindkét mintát szállítani.
Ki mit gondol erről?
Kb minden 4. válasz provokatív és talán ugyanaz írja...
Meleg vagyok, de nem gondolnám, hogy el kéne venni a heteróktól a gyerekeket és a melegeknek felnevelni.
Rengeteg csodás heteró szülő van. Mégis miért lenne jobb az egyik a másiknál?
Ugyanúgy vannak csodálatos azonos nemű szülők.
És ugyanúgy vannak mindkettőből rosszak.
Az meg, hogy valaki talál egy linket youtube-on és azzal érvel, elegge nevetséges.
Amit előttem is megírtak: én sem tartom helyesnek az olyan viselkedést. (És mégis hetero szülei vannak.)
És ha már a férfi-női szerepeknél tartunk...
Az egyedüli szülőknél ugyanúgy felmerül a probléma, sőt!
A mai világban meg egyáltalán nem magától értetődő, hogy a nő otthon takarít, amíg a férfi dolgozik. (Megjegyzem helyes, hogy nem így van)
Tehát egy ilyen "normális" felállásban a gyerek csak este látja az apját, a "férfi" példát, vagy egyáltalán nem is találkozik vele hétköznap, mert mire hazáér a gyerek már alszik.
Vagy ha mondjuk mindkét szülő napestig dolgozik, akkor senki sincs otthon főzni meg takarítani... akkor meg a "normális női" példa hiányzik.
Azt viszont nagyon fontosnak tartom, hogy egy gyerek életében igenis szerepeljenek felnőtt nők és férfiak, de ezek lehetnék nagyszülők, szülők testvérei, barátai, keresztszülők, bárkik, akikben meg tud bízni és számíthat az adott gyerek.
Fontos, hogy lássák, hogy egy nő is be tud ütni egy szeget és egy férfi is tud finom ebédet főzni.
Talán a lányoknál még fontos megjegyezni, hogy a menstruációs problémákat igenis jobban meg tudja beszélni egy nővel, de annyi egyedüli apuka van, aki képest ezt id megoldani és helyén kezelni, hogy ez sem lehet akadály.
Tehát összességében azt gondolom, nincs különbség a gyerek szempontjából hogy azaonos, vagy különböző nemű szülők nevelik-e, ahogy abban sincsen, hogy egy szülő neveli, vagy akár a szülők és a nagyszülők egyszerre.
Az én nagypapámat is 2 nő nevelte (anyukája és nagymamája), mégis rendes ember lett belőle.
Miért lenne ez másképpen, ha két azonos nemű szerelmes pár nevelné a gyereket?
Szerintem azt fontos megérteni, hogy attól még mert az azonos nemű párok is nevelnek gyereket, azzal nem veszik el a jogot a hetero pároktól. Nekik is "marad" még gyerek és öröm a nevelésükben
#20: "Itt senki nem (?) akarja jobbnak gondolni magát, hanem pont ugyan olyan jónak."
Pedig nem ugyanolyan jók.
#24: "Ideális esetben az anya-apa páros a jobb."
Ezt magyarázd az itteni homoszexuálisoknak, akik szerint egyformán jó a kettő, és legyen joguk mások által megcsinált gyereket felnevelni.
28
Van ilyen is
"kéri a tagállamokat, hogy biztosítsák, hogy minden reproduktív korú személy
hozzáférjen a termékenységi kezelésekhez, függetlenül társadalmi-gazdasági
státuszuktól és családi állapotuktól, nemi identitásuktól vagy szexuális irányultságuktól;
hangsúlyozza az EU-n belüli termékenység közegészségügyi kérdésként való alapos
vizsgálatának fontosságát, valamint a meddőség és a csökkent nemzőképesség
elterjedtségének vizsgálatát, amely számos család és személy számára nehéz és
fájdalmas valóság; felhívja a tagállamokat, hogy holisztikus, jogokon alapuló, inkluzív
és megkülönböztetésmentes megközelítést alkalmazzanak a termékenységgel
kapcsolatban, beleértve a meddőség megelőzését és a szolgáltatásokhoz való egyenlő
hozzáférés biztosítását valamennyi reproduktív korú személy számára, és tegyék
elérhetővé és hozzáférhetővé az orvosilag segített megtermékenyítést Európában;"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!