Lányok, ha a párotok ikreket szeretne (és minden adva van, mindegy hogy 5-10 millióba kerül a legjobb szülészeti magánklinika, állandó felügyelet, ultrahang, legjobb szülész orvos, stb.) belemennétek? Végigcsinálnátok a beültetésest, stb?
Kérdező már bocs, de a válaszod alapján te egy hülye vagy és még egy úri, elkényeztetett nőszemély is, hogy csak hajtod az igazad, de más valaszat/véleményét nem fogadod el.
Ne haragudj, de így egy gyereket se vállaljatok, nemhogy ikreket... egy gyerek nem hobbi. :)
Kicsit gondolkozz...
17
A hormonkezelés nem amiatt kell, mert gond van, hanem azért, hogy le tudják szívni az érett petéket, nem egyet, talán, hanem egyszerre többet.
Megelőzi egy halom tabletta és injekció a beavatkozást ( sőt, előzmény beavatkozások is vannak.
Egyébként nem.
Minden szempontból mindenkivel kicseszés az iker.
Persze, ha úgy alakul, akkor kihozza az ember belőle a legjobbat..
De 1 gyerek is fárasztó, ha van segítség akkor is, nemhogy 2 egyszerre
Ha nem lehetett volna gyerekünk spontán módon vagy esetleg inszeminációval, akkor nem vállaltam volna a lombikot a rengeteg egészségügyi kockázata miatt, illetve a nehéz döntés miatt, hogy a fagyasztott embriókkal mi lesz.
A férjem örült volna ikreknek, amit mindkét alkalommal elmondott, mikor gyereket vállaltunk. Én néztem rá, hogy normális-e :D Egy is óriási feladat, nem tudom, az ikresek hogyan csinálják. Mondjuk nálatok adott a pénz, egy bentlakó babysitterrel azért más lehet a helyzet, de ameddig picik voltak, én amúgyis mindenre felriadtam. Nem tudom, ikrek mellett hogyan lehet túlélni annál is kevesebb alvással, mint amennyihez én jutottam hozzá.
De oké, tegyük fel, hogy a férjem nagyon-nagyon szeretne, én azt is, hogy én is, van ilyen nők között is, aki kifejezetten vágyik ikrekre. Lombikba akkor sem mennék bele a már leírt okokból. Clostylogbegyt nevű gyógyszert viszont egyszer már kellett szednem, és annál nagyobb a kétpetéjű ikrekre a kockázat, így ennyit megtennék a kedvéért, de egyébként ennek is van egészségügyi kockázata, csak jóval kisebb, mint a lombiknál, és persze az esélyek is alacsonyabbak ikrekre, a dózist is nagyon kell tudni.
Ha nem lehetett volna természetes úton gyerekünk, akkor van lehetőség már embrió örökbefogadására (tudtommal Magyraországon is), ahol a lombikból maradt, fel nem használt embriókat a család eladományozza. Teljesen saját gyereknek számítanak, és ilyen esetben kettőt szoktak tudtommal beültetni. De én még ezt is meggondolnám, mert csak egy kisebb részéből születik meg mindkettő.
Szóval a leegyszerűsített válaszom az, hogy nem, nem mennék bele, főleg nem lombikkal. Meg amúgysem akarok ikreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!