Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak a csok,babaváró miatt...

Csak a csok,babaváró miatt szültök gyerekeket?

Figyelt kérdés
Más is elmesélné a történetét?Mi megkaptuk babavárót és csokot is,9 hônapos küzdelem volt,6 hónap várakozás a házra,amit egyszer láthattunk,és lehet elveszítjük,2 és fél millió megy üresbe az eladónak,100 oldal aláírások,párhetente,annyi mint a terhes vizsgálatok és 9 hónap alatt egy baba megszületik,az hogy végül megkaptuk a házat,jobban sírtam mint egy gyerekszületésnél.közben albérletet (8 év alatt 5 albérletben voltunk már)otthagytuk apósnál,anyámnál szenvettünk.esténként sírtam. Azt mondtuk hogy ismerőseink kapcsolata nem bírta volna ki ezt.barátnőm megért mert testvére és felesége is majdnem szétmentek,ők is küzdöttek.mi is megkaptuk másoktól,hogy a csok miatt vállalunk gyereket,( van egy ő már nem számít bele,még kettőt ígértünk). Gyerekkori ismerőseim tudják,hogy már gyerekkoromtól 4 gyereket akartam,még pasim se volt( egyke vagyok,férjem még le is alkudta 3- ra,de még csok se létezett),aki átment ezen tudja,hogy nem akárkinek adnak csokot,azok felérik ésszel,hogy nem éri meg gyereket vállalni ezért.sőt még a párkapcsolatra is káros,ha nem erős kapcsolat,azok nyilván bele se vágnak.de aki megküzdötte ezt a 9 vagy több hónapot,azok meg is érdemlik. Több családi barát is beszólt ha nem születik gyerek ,fizethetjük a 4- szeresét stb.és pont azok irigykedtek,akik mindjárt kifizetik a házat,mert sokat keresnek,pár éve annyiért vették babaváró nélkül,mint mi így.szóval ugyanannyi,neki szülni se kell érte,másiknál meg örökölték,de nekünk semmi segítség és ezt is irigylik...ti milyen ismerősöktől hallottátok,hogy csak azért lesz gyerek" ..és hogy alakult a ház és a gyerekek? Meséljetek. Aki csak ismer babavárósokat az is mesélhet,hogy alakult.
2022. aug. 25. 13:29
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Már volt egy gyerekünk,...nem nulla gyerekkel indultunk,...és örökbefogadásra is készek lettünk volna. ...Csok nélkül is,hisz írtam,...hogy nem létezett még amikor már 3 gyereket terveztünk.....ismerősömék még jól jártak 6 éve még olyan áron vettek támogatás nélkül,mint mi a támogatåssal,...mégis irigyelték.....ha megnézitek mindig használok,pontokat,vesszőket,mégis egybefolyik a szöveg,mert kicsi a szóköz.....régebben pont ezért raktam pontokat is még vessző után,..mert itt már piszkáltak ezzel.....Ha valakit felidegesítettem bocs,...én csak pont ezért szerettem volna más történeteit is hallani...,mert nekünk és barátnőm bátyjáéknál nehéz küzdelem volt.....(tehát nem mindenkinek osztogatnak csak ugy) Ha másnak rövidebb örülök... Mi pont beleestünk az új szabályba,...olyan friss volt,...hogy még az ügyintéző se tudta....(még 3 hónapot várni kell csok és babaváró között,...meg 3 hónap volt házkeresés) stb.... És tényleg minden alkalommal 100 lap mindkét oldalát aláírtuk...( mint egy teljes könyv minden lapja) ....sajnálom már,hogy leirtam a történetem inkább másokét szerettem volna olvasni. ...Sajnos az előítélet megmaradt..
2022. aug. 25. 17:03
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés? Mert én a felét se értettem.
2022. aug. 25. 17:09
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az hogy “megy üresbe”?
2022. aug. 25. 17:11
 24/32 anonim ***** válasza:
60%
Tényleg elképesztő buta lehetsz az írásodból ítélve, és pont az ilyenek miatt, mint te, én sem fogom sajnálni a CSOK-ba és babaváróba belebukókat. Mondom ezt úgy, hogy felvettük a babavárót (4 hónapos terhes voltam már, 2 nap volt kb. az igénylés, 1 hét múlva a számlán volt a pénz), és a CSOK támogatást egy gyerekre, hogy illetékmentes legyen a lakásunk (így jobban jártunk). Egy gyereket akartunk mindenképp, a második még kérdéses, ezért nem írogattunk alá még plusz kettőre stb…. a feltételeket teljesítettük, belebukni így nem fogunk. Így van értelme felvenni…
2022. aug. 25. 17:13
 25/32 anonim ***** válasza:
21%

Tesóm sztorija: két gyerekük volt, egy hatom szobás lakásban.

Megbolondítja őket, de elsősorban őt a csok, és addig rágta a sogorom fülét, hogy vállaltak egy harmadikat.

Vettek is egy családi házat. A támogatásokon kívül kellett még nem kevés kölcsön, amit úgy terveztek, hogy a harom gyerek után járó adokedvezményből fizetnek.

Az igazsághoz hozz tartozik, hogy ő mindig sok gyerekről álmodozott, de ez a csok előtti időben az anyagi helyzet miatt csak álom volt. Tehát ő nem a csokért szült harmadikat, hanem inkább a csok miatt vállalta el a vágyott harmadik babát.

A baba jött és ment: lepényelhalás miatt halva született, de valami komplikáció is volt, tesóm méhe is oda lett.

Így most ott a nagy ház, a nagy törlesztő, a nagy rezsi, három gyerekes adókedvezmény meg már sose lesz. És az igazán nagy rezsi még el se indult.

2022. aug. 25. 17:16
 26/32 anonim ***** válasza:
84%
10 vagyok. Amúgy semmi baj a csokkal, csak a feleőtlenek miatt már azt is "ciki" lassan elmondani ha valaki nagycsaládos, mert akkor tuti a pénz miatt lett annyi, olyanra is ráhúzzák akinek pl már volt 2 gyerek és a harmadik úton, ezért felvették vagy fel sem vette, de "biztos csak a pénzért van annyi". Vagy aki átgondolta bírja-e. Ismerek olyat aki egy gyerekkel felvette 2re plusz a babavárót, mert akartak még. Mostmár úton a harmadik, a csokot is kibővítették háromra. De olyat is ahol felvettek mindent amit tudtak, fél éves a második, de már csak papíron vannak együtt. Elválnak és/vagy eladják a házat fizethetnek vissza egy csomó pénzt, persze nem tudnák, nincs miből. Így kéne vállalniuk mégegyet, mert ha nem lesz méginkább elúsznak, így sem élnek fényesen. Plusz ugye annyira megromlott a viszony köztük, hogy papíron együtt, de már egymáshoz sem szólnak szinte.
2022. aug. 25. 17:16
 27/32 anonim ***** válasza:
70%
26, és a gyerektelenek emiatt pampognak a gyerekesekkel, hogy a mi adónkból bla bla bla….
2022. aug. 25. 17:20
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért írsz szarul, mert kicsi a szóköz. Hát beszarás, esküszöm.

És senki másnál nem kicsi a szóköz, csak nálad? Még ha nem is figyeltél iskolában, hogy mi az a központozás, nem tűnik fel az interneten, hogy nem csak az írásjelek tagolják a szöveget? Hogy másnál vannak mondatok, bekezdések, és nem szorulnak arra hogy minden szó után pontozzanak..?

2022. aug. 25. 17:41
 29/32 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudok már mit mondani. Nem tudtok magyarul vagy nem tudom. Vagy amit nem értesz a szövegben,kérdezd meg.(pl. a megbeszélt százalék jár az eladónak akkor is ha nem sikerül a házvétel,és nem az ő hibájából,nálunk ez volt a 2,5 mill. Ft. ) azt hittem aki túl van egy házvételen az tudja ezt.ismerősöknél is így volt. :( aki írt példákat annak köszönöm.
2022. aug. 25. 18:07
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
nyomj néha egy entert is. vagy az is ment üresbe az eladónak?
2022. aug. 25. 18:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!