Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak a csok,babaváró miatt...

Csak a csok,babaváró miatt szültök gyerekeket?

Figyelt kérdés
Más is elmesélné a történetét?Mi megkaptuk babavárót és csokot is,9 hônapos küzdelem volt,6 hónap várakozás a házra,amit egyszer láthattunk,és lehet elveszítjük,2 és fél millió megy üresbe az eladónak,100 oldal aláírások,párhetente,annyi mint a terhes vizsgálatok és 9 hónap alatt egy baba megszületik,az hogy végül megkaptuk a házat,jobban sírtam mint egy gyerekszületésnél.közben albérletet (8 év alatt 5 albérletben voltunk már)otthagytuk apósnál,anyámnál szenvettünk.esténként sírtam. Azt mondtuk hogy ismerőseink kapcsolata nem bírta volna ki ezt.barátnőm megért mert testvére és felesége is majdnem szétmentek,ők is küzdöttek.mi is megkaptuk másoktól,hogy a csok miatt vállalunk gyereket,( van egy ő már nem számít bele,még kettőt ígértünk). Gyerekkori ismerőseim tudják,hogy már gyerekkoromtól 4 gyereket akartam,még pasim se volt( egyke vagyok,férjem még le is alkudta 3- ra,de még csok se létezett),aki átment ezen tudja,hogy nem akárkinek adnak csokot,azok felérik ésszel,hogy nem éri meg gyereket vállalni ezért.sőt még a párkapcsolatra is káros,ha nem erős kapcsolat,azok nyilván bele se vágnak.de aki megküzdötte ezt a 9 vagy több hónapot,azok meg is érdemlik. Több családi barát is beszólt ha nem születik gyerek ,fizethetjük a 4- szeresét stb.és pont azok irigykedtek,akik mindjárt kifizetik a házat,mert sokat keresnek,pár éve annyiért vették babaváró nélkül,mint mi így.szóval ugyanannyi,neki szülni se kell érte,másiknál meg örökölték,de nekünk semmi segítség és ezt is irigylik...ti milyen ismerősöktől hallottátok,hogy csak azért lesz gyerek" ..és hogy alakult a ház és a gyerekek? Meséljetek. Aki csak ismer babavárósokat az is mesélhet,hogy alakult.
2022. aug. 25. 13:29
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
17%

Pénzért gyereket szülni? Van ilyen idióta,tényleg? Vagy csak provokatív kérdés?

2 kisgyermekek van egy 3 éves és egy fél éves.Egyikre sem vettünk fel az égadta világon semmit,és nem is fogunk,úgy eleve nem vállaltunk volna,hogy az alap szükségleteiket sem tudjuk ellátni külső segítség nélkül.De nem is gondoltuk túl ezt annyira sem mint mások..

Egyszerű házunk van,egy kutyánk,nem élünk kaviáron és bio bébirépán,de a gyerekek így is egészségesek,tető van a fejük felett,esznek (bőven..) minden nap rendes ételt,és a szereteten túl meg van amire szükségük van (játékok,ágy,ruházat,étel,a fiam allergiás így az ő gyógyszere amikor épp allergia szezon van.)

Kell ennél több?

Albérletben lakunk (egy gyerekkel egy 55nm 1+felesben,most egy 3 szobás+nappalis 90nm-esben),de ez nem katasztrófa.Ha bármilyen oknál fogva arrébb kell költözni hát arrébb költözünk,semmi nagy dolog nincs ebben.Pesten 40 millió körül mozog egy átlagos 2-3 szobás lakás,ha nem több.Eszem ágában sincs hitelekbe verni magunkat,hogy aztán meg talán még a gyerekeim is annak a törlesztését nyögjék.Pont ugyan olyan veszélyei vannak az albérletnek mint a hitelnek,ha a hitelt nem tudom fizetni vagy sokat csúszok vele a saját lakásomat veszik el a fejem felől ÉS még az adósságom is meg marad (már pedig nem minden fix törlesztőrészletes,sz*pás mikor 20-50 ezrekkel emelkedik meg hirtelen + most a rezsi is..).

24 évesek vagyunk,van időnk félre rakni a gyerekeknek és ha lakást venni belőle nem is fognak tudni lesz 18 éves korukra pénz amihez nyúlhatnak,ha úgy döntenek hogy nem velünk akarnak lakni,hanem mondjuk másik albérletbe mennének vagy egyetemre..

Biztos a házon túl több oka is van,ha valaki hitelre adja a fejét (gondolom innen a sok új BMW-vel rohangáló 6 gyerekes Mucsaröcsögi kisk*csög),de én kizárólag emiatt a gyerek vállalást elég beteg dolognak tartom.Régen eladták őket pénzért most hitelért cserébe szülnek..hát gratulálok.

2022. aug. 25. 14:05
 12/32 anonim ***** válasza:
84%

szerintem mindenkinek a magánügye, hogy mit vesz vagy nem vesz fel. nem jobb, több annál aki nem veszi fel, mint aki felveszi.

miért kell más pénztárcájában, méhében, magánéletében turkálni? semmi köze hozzá…

2022. aug. 25. 14:08
 13/32 anonim ***** válasza:
24%
Két gyerekem van, a nagyszülőktől örökölt lakásban lakunk és ennyi. Jobb lenne, ha egyel több szoba lenne, de nem merek felvenni semmit. Tervben volt kertes ház egy messzi-messzi galaxisban :D, de aztán egyedül is maradtam velük, meg a rezsi és benzinárak miatt már mégsem tűnik jó ötletnek. Szerintem maradunk a fenekünkön, mégsem olyan rossz így se, és legalább kisebb az ökológiai lábnyomunk :)
2022. aug. 25. 14:18
 14/32 anonim ***** válasza:
35%
Aki tényleg csak a pénzért szül az mi a f*sznak,van sok más hitel amit felvehet..
2022. aug. 25. 14:23
 15/32 anonim ***** válasza:
90%

Pontosan is a te mintád tükrözi, hogy minden hülye megkapja ezeket a támogatásokat.

Egy épkézláb mondatot nem tudsz leírni.

2022. aug. 25. 14:49
 16/32 anonim ***** válasza:
20%
Mi két gyereket akarunk, abból egy már megvan, csok, meg egyéb baba típusú támogatásra nem vagyunk jogosultak, mert csak élettársak vagyunk, meg lehet már öregek is hozzá, nem tudom, igazából utána se néztem a pontos feltételeknek. Egy kis lakásban élünk, és nincs is kilátásunk másra.
2022. aug. 25. 14:57
 17/32 anonim ***** válasza:
78%
Nincs más történet. Nem vettünk fel csok-ot. Gyerek nélkül 3 at akartam, de valóság az, hogy egy van és lesz és ez így jó. Az allamigazgatas is így születik, tervezőasztalnál, 0 tapasztalattal
2022. aug. 25. 14:57
 18/32 anonim ***** válasza:
43%

Azért kicsit belegondolhatnálmás helyzetébe is, hogy neked milyen nehéz? Gondold el, azokat a fiatalokat, akik nem akarnak gyereket, de ezek a támogatások felverték az ingatlanok árát, így nekik mekkora szívás. 2 gyerekem van, nekem is mondták, hogy szüljek 3.-at. Felmértem, hogy sem idegileg, sem anyagilag nem fér bele. Volt már megfelelő ingatlanunk is. Viszont ezen a mindig is 3 gyerekre vártam szövegtől rosszul vagyok. Meg kéne szülni az elsőt és látni a nehézségeket, anyagilag is. Egy egyszerű fejlesztés, ami i kább egy komolyabb iskolaelőkészítő, havi 50 ezer, ráadásul amilyen helyzet van mpst, élelmiszer, rezsi az egekben stb

., hát igen nagy bátorság 3 gyereket bevállalni.

2022. aug. 25. 15:27
 19/32 anonim ***** válasza:
38%
Úgy utálom már ezt az előítéletet. Mi is szeretnénk harmadikat,utálom már viszont ezt a hozzáállást a 3 gyerekesekhez. Nem lesz csok mert van már házunk. Nem kell a plusz gáz mert villannyal és napelemmel fűtűnk....szimplán csak nagy családot szeretnénk.Egyke voltam,már kislány koromban vágyakozva néztem a hangos reszkessetek betőrős házat,hogy na majd lesz egy csomó gyerekem és egy hangos házam...hát az utóbbi már mondjuk megvan 🤣
2022. aug. 25. 15:31
 20/32 anonim ***** válasza:
59%

Nagyszerű, pont az ilyenek miatt "ciki" felvenni ezeket a támogatásokat. Aki értelmesen le se tudja írni mi baja van, biztos hogy nem fog utánanézni, olvasni a dolgoknak. Nulla pénzügyi kultúrájú okosoknak osztogatják ingyé' a pénz, akik csak aláírnak eztazt, de fogalmuk sincs mit. Devizahitel második felvonás. Ott sem a konstrukcióval volt baj, hanem hogy sok az eszetlen. És még sajnáltatják is magukat.

Ismerek olyanokat aki csokozik, semmi nehézség nincs benne, jól jöttek ki belőle, mert időben léptek és a valós szükségleteinek megfelelően. Babavarósokat is ismerek, az meg még könnyebb,csak tudni kell meddig tudtok nyujtozkodni. Mi is felvettük, szépen be van fektetve a pénz. Sajnos a sok durrbele, majd most megvesszük a kacsalábon forgó palotát, majd lesz valami nyomi miatt egyelőre nem érte meg házat venni az elmúlt 4 évben, irreálisan felmentek az árak. Most meg majd meglátjuk merre megy a piac.

2022. aug. 25. 16:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!