Csak a csok,babaváró miatt szültök gyerekeket?
Pénzért gyereket szülni? Van ilyen idióta,tényleg? Vagy csak provokatív kérdés?
2 kisgyermekek van egy 3 éves és egy fél éves.Egyikre sem vettünk fel az égadta világon semmit,és nem is fogunk,úgy eleve nem vállaltunk volna,hogy az alap szükségleteiket sem tudjuk ellátni külső segítség nélkül.De nem is gondoltuk túl ezt annyira sem mint mások..
Egyszerű házunk van,egy kutyánk,nem élünk kaviáron és bio bébirépán,de a gyerekek így is egészségesek,tető van a fejük felett,esznek (bőven..) minden nap rendes ételt,és a szereteten túl meg van amire szükségük van (játékok,ágy,ruházat,étel,a fiam allergiás így az ő gyógyszere amikor épp allergia szezon van.)
Kell ennél több?
Albérletben lakunk (egy gyerekkel egy 55nm 1+felesben,most egy 3 szobás+nappalis 90nm-esben),de ez nem katasztrófa.Ha bármilyen oknál fogva arrébb kell költözni hát arrébb költözünk,semmi nagy dolog nincs ebben.Pesten 40 millió körül mozog egy átlagos 2-3 szobás lakás,ha nem több.Eszem ágában sincs hitelekbe verni magunkat,hogy aztán meg talán még a gyerekeim is annak a törlesztését nyögjék.Pont ugyan olyan veszélyei vannak az albérletnek mint a hitelnek,ha a hitelt nem tudom fizetni vagy sokat csúszok vele a saját lakásomat veszik el a fejem felől ÉS még az adósságom is meg marad (már pedig nem minden fix törlesztőrészletes,sz*pás mikor 20-50 ezrekkel emelkedik meg hirtelen + most a rezsi is..).
24 évesek vagyunk,van időnk félre rakni a gyerekeknek és ha lakást venni belőle nem is fognak tudni lesz 18 éves korukra pénz amihez nyúlhatnak,ha úgy döntenek hogy nem velünk akarnak lakni,hanem mondjuk másik albérletbe mennének vagy egyetemre..
Biztos a házon túl több oka is van,ha valaki hitelre adja a fejét (gondolom innen a sok új BMW-vel rohangáló 6 gyerekes Mucsaröcsögi kisk*csög),de én kizárólag emiatt a gyerek vállalást elég beteg dolognak tartom.Régen eladták őket pénzért most hitelért cserébe szülnek..hát gratulálok.
szerintem mindenkinek a magánügye, hogy mit vesz vagy nem vesz fel. nem jobb, több annál aki nem veszi fel, mint aki felveszi.
miért kell más pénztárcájában, méhében, magánéletében turkálni? semmi köze hozzá…
Pontosan is a te mintád tükrözi, hogy minden hülye megkapja ezeket a támogatásokat.
Egy épkézláb mondatot nem tudsz leírni.
Azért kicsit belegondolhatnálmás helyzetébe is, hogy neked milyen nehéz? Gondold el, azokat a fiatalokat, akik nem akarnak gyereket, de ezek a támogatások felverték az ingatlanok árát, így nekik mekkora szívás. 2 gyerekem van, nekem is mondták, hogy szüljek 3.-at. Felmértem, hogy sem idegileg, sem anyagilag nem fér bele. Volt már megfelelő ingatlanunk is. Viszont ezen a mindig is 3 gyerekre vártam szövegtől rosszul vagyok. Meg kéne szülni az elsőt és látni a nehézségeket, anyagilag is. Egy egyszerű fejlesztés, ami i kább egy komolyabb iskolaelőkészítő, havi 50 ezer, ráadásul amilyen helyzet van mpst, élelmiszer, rezsi az egekben stb
., hát igen nagy bátorság 3 gyereket bevállalni.
Nagyszerű, pont az ilyenek miatt "ciki" felvenni ezeket a támogatásokat. Aki értelmesen le se tudja írni mi baja van, biztos hogy nem fog utánanézni, olvasni a dolgoknak. Nulla pénzügyi kultúrájú okosoknak osztogatják ingyé' a pénz, akik csak aláírnak eztazt, de fogalmuk sincs mit. Devizahitel második felvonás. Ott sem a konstrukcióval volt baj, hanem hogy sok az eszetlen. És még sajnáltatják is magukat.
Ismerek olyanokat aki csokozik, semmi nehézség nincs benne, jól jöttek ki belőle, mert időben léptek és a valós szükségleteinek megfelelően. Babavarósokat is ismerek, az meg még könnyebb,csak tudni kell meddig tudtok nyujtozkodni. Mi is felvettük, szépen be van fektetve a pénz. Sajnos a sok durrbele, majd most megvesszük a kacsalábon forgó palotát, majd lesz valami nyomi miatt egyelőre nem érte meg házat venni az elmúlt 4 évben, irreálisan felmentek az árak. Most meg majd meglátjuk merre megy a piac.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!