Lehet valami baja?

Figyelt kérdés
Gyermekem 3éves.Eddig őszinte leszek borzasztó szerencsések vagyunk mert nem volt semmi nagy fejet ért ütése vagy hasonló.benne vagyunk az extra dackorszakban amiért néha már én is türelmetlen vagyok de kezet nem emelem rá,sajnos inkább a hangom 😔 Szégyenlem is magam!Nemis értem a mai napot hiszen dacol persze de egy tünemény aki ilyet mint a mai napon még sose csinált!ma játszottak a kis barátjával elősször oda jött és adott egy pofont nekem mert rászoltam,hogy a gyurmát nem kenjük senki hajába,rászoltam erélyesen,sírt egy kicsit majd rájött mit csinált és bocsánatot kért.utánna összevesztek a legón amikor is fejéhez ütötte amire már persze mérges lettem és rászoltam és elküdtem,hogy gondolkodjon el és mikor pakoltam össze a játékot és ahogy fordultam el Ő futott felém sírva,hogy oda bújjon erre erőből összeütközött a fejünk 😔 Sírt ölbe vettem egy-kettő megnyugodott de irtóra bánt ami történt.Az érdekesség az,hogy mikor elmentek utánna teljesen visszaalakult és semmi probléma nem volt.szóval nemtudom mire vélni a mai napot és,hogy mi volt vele.és közben aggódom,hogy nehogy baja legyen,hogy össze buccoltunk 😔
tegnapelőtt 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon egyszerű, az volt vele hogy ennyi idősen természetes hogy irigy/féltékeny a játékaira, az kell neki ami a másiknak és ha ehhez az érzéshez nem szokott hozzá mert mondjuk egyke akkor kisebb ,,dühkitörése" lesz. Hozza kell ehhez szoktatni. Az, hogy erősebben összekoccant a fejetek nyilván nem okoz gondod, 3 éves, nem csecsemő...
tegnapelőtt 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy féltékeny és irigy hisz ez a korszaka van igyekszünk magyarázni neki,hogy nem szabad és nemis szép dolog.a kis barátjával már születésüktől kezdve "ismerik" egymást sokat vannak együtt ezért is nem értem mert ilyen még nem volt.hát bízom benne,hogy ma ilyen napja volt és nem lessz ez gyakori.
tegnapelőtt 21:13
 3/6 anonim ***** válasza:
De gyakori lesz,most lépett ebbe a korba. Nem kell túlgondolni. Nyilván el kell vele beszélgetni a játékmegosztásról...stb de úgyis az lesz erre a megoldás hogy kinövi.
tegnapelőtt 21:16
 4/6 anonim ***** válasza:

De, mostantól gyakoribb lesz. Teljesen mindegy, hogy mióta ismerik egymást. Életkori sajátosság. Meg kell élnie ezeket az érzéseket is - a te feladatod, hogy megtanítsd kezelni őket. De attól még validak az érzései. Igen, az irigy érzése is, meg az, hogy dühös. Neked nem az érzelmeit kell kontrollálnod (azt inkább ismerd el), hanem a tetteit.

“Megértem, hogy dühös vagy. Dühítő ha Peti elveszi, amivel épp játszol. A másikat viszont akkor sem ütheted meg, ha dühös vagy, de egy párnát megüthetsz nyugodtan vagy kikiabálhatjuk mennyire vagy dühös”

És persze, idővel kinövi, kérdés mit tanul majd ezekből a szitukból és mit visz majd tovább, hogyan épül majd ezáltal a konfliktuskezelése (vagy sehogy) vagy mennyire fogja elfojtani ezeket a nehéz érzéseket később (hiszen anya is mérges lesz rám, amikor ilyeneket érzek és elküld >> nem szeret)…

tegnapelőtt 21:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Az enyém még csak 4 hónapos, de kb.naponta lefejel direkt. Nem túl erősen, de azért van, amikor rendesen fáj. Nekem. Ő meg se nyekken. Nem szoktam aggódni, ha lenne valami jel, nyilván mennénk orvoshoz. Ezek is fejsérülésnek számítanak olyan szempontból, hogy ugyanarra kell figyelni, de azért ritkán lesz ennyiből probléma.
tegnap 00:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem lesz gond. Szerintem ezt korrekten kezelted. De több türelem, mert bizony egy darabig most csak rosszabb lesz, aztán javul kicsit pár évre, és hopp,ott is van a kamaszkor.
tegnap 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!