Tisztelt karóra-szakértők! Egy régi orosz órán, az "au" felirat, mit jelent?
Jó napot kívánok!
Előre is bocsánat minden ostobaságért, LAIKUS vagyok.
Hagyatékban találtam egy bizonyos "заря" márkájú réginek látszó karórát, a számlapon van még egy ilyen felirat is, hogy "17 камнеи". De nem is ez az érdekes a számomra, hanem hogy a "láncon" két helyen is szerepel egy bizonyos "au" felirat. Ez az "au" mit jelent? Arany volna? (Nem hiszem!) Esetleg aranyozott? Vagy ezek amúgy orosz betűk, amiket nem tudok értelmezni? Ha arany, akkor beadható törtaranynak, vagy elképzelhető, hogy valaki megveszi pl. Vaterán kb. olyan összegért?
A feliratok közül az egyik AU a lánc végén a kapcson van, a másik az órát körbevevő karikán, közvetlenül a felhúzó egység "felett".
Küldök pár képet (ha tudok!), de nem látszanak jól a feliratok! Sőt, semmi sem, mert az óra maga pici! Konkrétan nem tudom, hogy ez rámenne-e bárkinek is a csuklójára.
1.
És ez mit jelent? Az au feliratról te se tudsz semmit?
3.
Olcsó telefonnal. De jó volna ha kötözködés helyett inkább válaszolnál.
(Ha nem tetszik a kép minősége akkor adj egy jobb fényképezőt, fikázda helyett!)
Ahogy #5 írja.
A kövek amúgy javarészt csapàgyak, ez konkrétan àtlagnak szàmít egy 3mutatós óra esetében.
Aranyozott, értéke a kvàzi semmi kategória, plusz szovjetből a női különösen nem kelendő.
Nagy csodára ne számolj, Magyarországon meg pláne ne.
Periódusos rendszerben az Au az arany vegyjele.
Tehát arany van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!