Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Az anyukának...

Kinek van igaza? Az anyukának vagy nekünk?

Figyelt kérdés

Játszótéren voltunk tegnap a 2 és fél éves kislányommal. Volt ott egy anyuka a 6-7 év körüli fiával, akivel már többször is találkoztunk, amikor az apja lehozta.

A játszótér csúszdás része 3 csúszdából és 4 feljáróból áll (van egy húzós köteles, egy pókhálós köteles, egy létrás és egy falmászós feljáró is), van egy hordó, ami összeköt két csúszdát és van egy híd, ami a két nagyobb csúszdát köti össze, és "folyosó köti össze a két kisebb csúszdát a két nagyobb csúszdával.

Az én 2 és fél éves lányomnak nagyobb szabadsága volt a játszótéren, mint a 6 év körüli fiúnak. Csak azt lehetett hallani anyukától, hogy ne mássz ide, ne menj oda, ne menj olyan magasra a hintára. Kb semmit nem csinálhatott.

A kislányom miértes korszakjában van, mindent megkérdez. Hangosan megkérdezte, hogy a fiú miért nem mehet fel a nagy csúszdákhoz. Először tőlem, majd tőlük is, hogy a "nagybaba" miért nem mehet fel a nagy csúszdákhoz.

Erre anyuka nem szólt semmit. A lányom kérdezgetett engem, próbáltam elterelni a figyelmét, de csak érdekelte, hogy a nagybaba miért nem mehet fel a nagy csúszdákhoz, amikor ő kisebb, és felmehet.

Mentünk volna át a hintához, mert már nekem volt kellemetlen,meg anyuka is rosszallóan nézett, hogy a lányom kérdezget, hiába válaszoltam rá, hogy az anyukája nem engedi, meg hogy félti, kérdezgette tovább, hogy miért.

Erre anyuka megfordult és ránk üvöltött, hogy "én vagyok az anyja, és én döntöm el, azért!" Erre összevesztünk, hogy mit kell ordibálni a gyerekemmel. Az volt a válasz, hogy mert nem érti meg, hogy ő dönt

2022. júl. 19. 12:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
32%

Egy 2 és fél éves kislány arról kérdezgette az anyját, hogy a másik gyerek miért nem játszhat vele, erre válaszolt is a kérdező, mit kellett volna még tenni "fegyelmezés" címén? 😃

Főleg, hogy máskor meg ugyanúgy játszhat, mint más, a másik anyuka is jelezhetett volna akkor, hogy mondjuk komolyabb oka is van - ami valószínű nincs is-, csak akkor minek mennek ki, ha konkrétan semmit nem csinálhat a gyereke a játszón? 😃 Másnak is ugyanúgy szemet fog szúrni legközelebb.

Inkább azért lett ingerült valószínűleg, mert egy 2 és fél éves is rávilágított neki arra, hogy nem normális módon félti. Nem véletlen, hogy így felhúzta magát.

Ez a "senkinek semmi köze hozzá" duma meg hát...

Az abnormalitás akkor is feltűnik másoknak, ha akarjuk, ha nem.

2022. júl. 20. 03:41
 52/61 anonim ***** válasza:
65%

46-os, mondjuk szégyellném a pofám, hogy nem tudom fegyelmezni a gyerekem és egy másik embernek kellett ezt helyettem megtennie.

Egyébként semmi szó nincs a kérdésben semmilyen ordításról, ez már csak utólag lett kitalálva. Az anyuka annyit mondott határozottan, hogy “mert én vagyok az anyja”. És ez az igazság. Rohadtul nem tartozik semmilyen magyarázattal egy idegennek, aki mellesleg képtelen határozottan rászólni a gyerekére, hogy viselkedjen.

De végül is mondhatta volna azt is, hogy “semmi közötök hozzá”.

2022. júl. 20. 05:13
 53/61 anonim ***** válasza:
24%
Ha neked a fegyelmezés egyenlő az ordibálással, akkor nem lennék a gyereked helyébe! Ha egyáltalán van!
2022. júl. 20. 08:15
 54/61 anonim ***** válasza:
55%
Azt az egyet nem értem, hogy egy KÉTÉVES, aki kerdezoskodik, miért neveletlen. Mi rosszat csinál? Én itt nem látom, miért kéne rászólni.
2022. júl. 20. 09:13
 55/61 anonim ***** válasza:
44%
De aki azt mondja nem volt semmilyen ordítás az elolvasta a kérdést végig? Vagy nem tudja értelmezni? Ott írja, hogy "ránk üvöltött" Mosd már ki a csipát a szemedből csutka nénje.
2022. júl. 20. 10:00
 56/61 anonim ***** válasza:
70%

Neveletlen akkor lenne, ha odamenne és elkezdené ütögetni, de nem azért mert játszani akar vele!

Kultúrált felnőtt a másik helyében meg igen, valamit mondott volna, hogy miért nem enged semmit.

Nem azért, mert magyarázattal tartozik, hanem a játszótér is egy közösség, oda játszani, szocializálódni viszi le az ember a gyereket, és ha tetszik, ha nem, ha a helyzet úgy adja, beszédbe is lehet illetve kell néha elegyedni.

Lemennek, a gyereke konkrétan nem játszhat semmit 6 évesen, meg még bunkó is 😃

2022. júl. 20. 10:07
 57/61 anonim ***** válasza:
54%

Kíváncsi lennék az ilyen "semmi közötök hozzá" emberek hogy élik az életüket.

Bárki bármit kérdez tőlük, ahhoz senkinek semmi köze 😂

2022. júl. 20. 10:11
 58/61 anonim ***** válasza:
31%

Mit vár egy két és fél évestől, könyörgöm? Normális felnőtt amúgy sem üvölt rá kisgyerekre. És mondjuk válaszol is neki, ha a kicsi direkt tőle kérdez valamit. Az ő gyerekének nem volt "miért"-korszaka?

Nektek volt igazatok, én sajnálom annak a nőnek a kisfiát. Az igaz, hogy nincs közötök hozzá, ő miért dönt így a saját gyerekével kapcsolatban, de ezt a kérdező korszakában levő kisgyerek nem érti meg, teljesen indokolatlan így reagálnia rá.

2022. júl. 20. 10:53
 59/61 anonim ***** válasza:
63%

Olvassátok a többi választ? Nem a gyerek neveletlen, hiszen két éves, az anyja nem neveli éppen. És egyszer megkérdezni valamit oké, de arra is kellene figyelnie az anyjának, hogy nem illik másokat kellemetlen helyzetbe hozni(és igen, nem kell az anyának a gyereknevelési kérdéseit megmagyarázni a random kétévesnek) kérdésekkel, illetve nem egyszer kérdezte a gyerek. Ez már szinte zaklatás, ha felnőtt lenne mindenki kibukna rajta, hogy nem hagyja békén a témával, újra és újra kérdezi. Az anyja meg látja, és nem érdekli..

Nyilván nem neveletlen a gyerek, most kell ezt tanulnia, de az anyját nyilván nem érdekli.

Én mit tennék? Egyrészt velem nem fordulna elő ilyen(leírtam, mit tennék, ha az enyém kérdezgetne személyes dolgokat idegenektől), de ha mondjuk elbambulnék és nem vettem volna észre, akkor ezt mondanám: "elnézést, nem vettem észre, hogy zavarja a gyerekem, legközelebb szóljon, ha zavarja valami, mielőtt üvölt más gyerekével"

Mondjuk ha nem tudom, mi történt, mert nem figyeltem rá, akkor az első kérdésem az lenne, hogy "mi történt, miért kiabál a gyerekemmel?!" Aztán gondolom mondaná, hogy figyeljek rá jobban mert zavarja, amiben tökre igaza lenne, akkor mondanám a fentebb leírt szöveget.

Szóval nálam ez így nézne ki, és ja, nekem is rosszul esne, de betudnám a saját hibámnak, amiért nem mértem fel megfelelően a helyzetet. Nem szabad vadidegenek reakcióiban bízni, az én dolgom a gyerek nevelése, nem másé.

Az a hibbant kommentelő meg nagyon vicces, aki megverne mindenkit, aki szerint a gyereke zavaróan viselkedik.. Tudod te nem tudod jobban, mi zavarja a másikat, mint a másik, aki érzi a dolgot:D Ha őt zavarja, igenis le kell állítani. Mint mondjuk ütemes kopogás az ablakon utazás közben, van, aki idegrohamot kap ilyesmitől, mást meg nem érdekel. Ha megkérnek, és nem esik nehezedre abbahagyni a zavaró viselkedést, akkor meg kell próbálni abbahagyni, mert a másik nem szórakozásból szól, őt zavarhatja, akkor is, ha szerinted nem kellene.

NEM A GYEREK HIBÁJA! Az anyjáé. Szerintem senki sem okolta a gyereket egy darab kommentelőn kívül, aki biztos keveset van köztük/nem ismeri őket.

Az meg mi már, hogy random anyuka számonkér, hogy miért viszi ki a fiát, ha nem engedi fel az összes játékra?:D Hát normális vagy?:DD Játszótéren mindent vagy semmit elv érvényesül? Én pl a homokozóba(csak bizonyos alkalmakon a hónapban, egyből takarítás után) nem engedem a gyerekem, és tökre nem érdekel, hogy más mit gondol, tele van macskakakival, és letojom, hogy a hat hónapost beleültetik, az enyém nem fogja ott gyúrni 8 évesen a kaksit, vagy nem fogok szívni azzal, hogy nyafog a homokos lába/cipője miatt. Ahogy a szökőkútas téren sem azért nem szaladgálhat, mert elcsúszik(mint amit az átlag magyar gondolna), hanem mert gombát kaphat, meg szerintem nem is illik. A magas mászókának is lehet 100féle oka, és mind tök oké. A játszóházban is van, akit nem engednek fel a vulkánra, mert 2x mászott fel, kétszer ment érte az anyja, mert félt lejönni, többször nem hülye, hogy engedje a gyereket, azt kihagyják. De te csak azt látod, hogy nem mehet fel és fogalmad sincs, mi van mögötte. És ja, lehet hogy túlfélti, de szerintem esélyesebb, hogy a másik két rokon volt felelőtlen.

2022. júl. 20. 20:34
 60/61 anonim ***** válasza:
74%

Én továbbra is kérdezem:

Ha olyan emberbe (részeg, drogos, kötekedő roma stb) áll bele a kislányod, akkor is te ott fogsz pattogni, hogy mi az, hogy nem válaszol egy idegen gyerek kérdéseire az illető, hiszen ez kutyakötelessége vagy csak ezt a szerencsétlen anyukát merted csesztetni?

Illetve ezektől az emberektől esélyesen sokkal bunkóbb választ fog kapni (neadjisten még rosszabb). Akkor mit csinálsz?

Ha az oviban egy társát fogja erőszakosan kérdezgetni, hogy mondjuk nem tudom, miért játszik kislányként autókkal vagy miért csak sárga ruhákat hord és az nem kedvesen elkezdi elmagyarázni, hanem megmondja, hogy “semmi közöd hozzá” (nehogy azt hidd, hogy a kicsik nem ismerik ezt a kifejezést), akkor majd berontasz az oviba és számon kéred az anyján?

2022. júl. 21. 18:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!