Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Az anyukának...

Kinek van igaza? Az anyukának vagy nekünk?

Figyelt kérdés

Játszótéren voltunk tegnap a 2 és fél éves kislányommal. Volt ott egy anyuka a 6-7 év körüli fiával, akivel már többször is találkoztunk, amikor az apja lehozta.

A játszótér csúszdás része 3 csúszdából és 4 feljáróból áll (van egy húzós köteles, egy pókhálós köteles, egy létrás és egy falmászós feljáró is), van egy hordó, ami összeköt két csúszdát és van egy híd, ami a két nagyobb csúszdát köti össze, és "folyosó köti össze a két kisebb csúszdát a két nagyobb csúszdával.

Az én 2 és fél éves lányomnak nagyobb szabadsága volt a játszótéren, mint a 6 év körüli fiúnak. Csak azt lehetett hallani anyukától, hogy ne mássz ide, ne menj oda, ne menj olyan magasra a hintára. Kb semmit nem csinálhatott.

A kislányom miértes korszakjában van, mindent megkérdez. Hangosan megkérdezte, hogy a fiú miért nem mehet fel a nagy csúszdákhoz. Először tőlem, majd tőlük is, hogy a "nagybaba" miért nem mehet fel a nagy csúszdákhoz.

Erre anyuka nem szólt semmit. A lányom kérdezgetett engem, próbáltam elterelni a figyelmét, de csak érdekelte, hogy a nagybaba miért nem mehet fel a nagy csúszdákhoz, amikor ő kisebb, és felmehet.

Mentünk volna át a hintához, mert már nekem volt kellemetlen,meg anyuka is rosszallóan nézett, hogy a lányom kérdezget, hiába válaszoltam rá, hogy az anyukája nem engedi, meg hogy félti, kérdezgette tovább, hogy miért.

Erre anyuka megfordult és ránk üvöltött, hogy "én vagyok az anyja, és én döntöm el, azért!" Erre összevesztünk, hogy mit kell ordibálni a gyerekemmel. Az volt a válasz, hogy mert nem érti meg, hogy ő dönt

2022. júl. 19. 12:25
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
65%

Most ebben a kérdésben teljesen mindegy, ki mit gondol az anyuka elveiről. Lehet, hogy túlfélti, lehet, hogy nem, nem a mi dolgunk.

Neked kellett volna már az első alkalommal rászólni a saját gyerekedre, hogy “azért, mert az ő anyukája így döntött, ilyeneket nem illik kérdezni”. Ennyike. Pont ideje a neveletlen, erőszakos hercegnődnek megtanulnia, hogy igenis vannak dolgok, amikhez semmi köze (az oviban is igen sokszor meg fogja kapni a társaitól nem éppen kedves stílusban, hogy SKH, ha így folytatja). Neked meg végképp. Amikor pedig elkezdett egy vadidegen felnőttet csesztetni, na ott kellett volna azonnal leállítanod, hogy így nem viselkedünk. Örülj, hogy az anyuka nem zavarta el már az első alkalommal, hanem diplomatikusan nem reagált. Mert baromira nem tartozik semmiféle magyarázattal senkinek, de főleg nem egy random neveletlen 2 évesnek meg a pofátlan anyjának. Mit képzelsz te magadról, miért lenne kutyakötelessége egy idegen nőnek a saját nevelési elveit veled meg egy pisissel megosztania?

Jó úton haladsz afelé, hogy egy erőszakos, tiszteletlen csitrit nevelj a lányodból, aki képtelen lesz tudomásul venni, ha valaki nem úgy csinál, ahogy neki tetszik. Ha egy kis barátjával viselkedik így, akkor sem neki jeleznéd, hogy fejezze be, hanem a másik kicsit csesznéd le, hogy azonnal válaszoljon a gyereked kérdésére, mi az hogy nem, ugye?

2022. júl. 19. 14:43
 22/61 anonim ***** válasza:
85%

"nem anyuka kérdezgetett, hanem a kislánya."

Ez igaz!

De az anyuka az, aki nem állította le, így végül a másik tette meg helyette.

2022. júl. 19. 14:43
 23/61 anonim ***** válasza:
32%
Olyan viselkedést vártok el egy két és fél évestől, ami kb. 5-6 éves kortól reális. Ordít, hogy a legtöbb válaszolónak nincs gyereke, csak nyári szünet van az iskolában és idejött észt osztani.
2022. júl. 19. 14:46
 24/61 anonim ***** válasza:
71%
23: nem a gyerektől várják el szerintem, hanem az anyjától. :)
2022. júl. 19. 14:47
 25/61 anonim ***** válasza:
33%
A gyerek életkorának megfelelően viselkedett, vagyis vég nélkül kérdezett. Ezért írtam, hogy nincs gyereke itt a legtöbb válaszolónak.
2022. júl. 19. 14:49
 26/61 A kérdező kommentje:

Neveletlen kishercegnő, mert megkérdez valamit, amire mondok egy választ, ő kérdezi, hogy miért, amire mondok még egy választ, mire megint jön a kérdés, hogy miért? 2 és fél éves gyerekről beszélünk. "Rendre utasítom"-os válaszon kinyúltam😂😂😂

Jó hogy nem már meg nem ölöm a saját gyerekemet, mert fel mer tenni kérdéseket.

2022. júl. 19. 14:51
 27/61 anonim ***** válasza:
45%
Mi is kinyúltunk rajtad 😂😂😂
2022. júl. 19. 14:52
 28/61 anonim ***** válasza:
65%

26: szerintem se öld, csak néha nevelgesd, nem kell ezért megsértődni, de az tény, hogy egyes válaszok elvetették a sulykot.

Máskor szerintem is inkább te szólj rá még időben, mint valami idegen.

2022. júl. 19. 14:54
 29/61 anonim ***** válasza:
79%

22-24esnek igaza van, az anyja felelős azért, hogy a gyereke(életkori sajátosság, de nevelni kell, hogy ne csinálja, vagy csinálja, csak csendben, távol másoktól) kellemetlen helyzetbe hoz másokat. Bármi állhat mögötte, nem tartozik a kislányra(sem másra), ha odamegy idegenhez, akinek épp nincs türelme hozzá(amihez tökre joga van, ezzel nem vét), te ezt látod, akkor odamész elvezeted, és hangosan felmented az idegent, hogy "kicsim, ilyet nem illik kérdezni, mindenkinek lehet rá 100 oka" aztán eltereled és a padon jó távol, ahol nem hallják, felsorolsz 5 félét.

Én ezt tettem volna. Amúgy anyukánál biztos felment a pumpa, hogy a többi családtag le se szrja, meddig mehet fel a gyerek, én legalábbis ezen is kiborultam volna. Ha nem engedem oda, és az apja tudja, nem engedheti fel magasabbra, egy álláspontot kell képviselnünk(általában a szigorúbbat).

Szóval nem csak miattatok lehetett ilyen ideges, de biztos a te nemtörődöm viselkedésed is közrejátszott. Más emberek érzései is számítanak, nem csak a gyereked érzési. Neked is kellene, hogy számítson. Nevelni kellene, persze nem egyből megy, de biztos megérti, ha hallja, hogy erről most nem beszélünk, majd később.

Amúgy tökre megértem, az enyém is látott már olyat, hogy kilóméteres lyuk volt a néni fülében(lyukas tágító), és kérdezte, hogy miért csinálja a néni, amikor ez csúnya. Tök ciki volt szerencsétlen lánynak, gyorsan bementettem, hogy szerintem különleges, és nem illik mások külsejéről kérdezni, mindenki úgy alakíthatja, ahogy neki tetszik. Ugyanez történt amúgy kövér ember társaságában is. Látnia kell, hogy elfogadsz másokat, hogy elfogadjon másokat. Ha hallotta volna, hogy szerinted ez rendben van, mindenki eldöntheti mit ítél veszélyesnek, akkor biztos tovább állt volna a kisasszony. De persze még kicsi nagyon, te is kezdő anya vagy, majd belerázódsz, mindannyiunknak volt sok ciki sztorija, csak tapasztalás útján tanulunk.

Ja és igen, hiába miért korszak, el kell tudnia fogadni, hogy nem vagy neki köteles mindent megválaszolni minden helyzetben.

És egy tuti lerázós tipp, ha zavarnak a kérdések: Kérdezd meg, hogy szerinte ez miért lehet. Aztán bármit mond, vágd rá, hogy "lehet, hogy ezért van". Simán lezártad a dolgot, és még okosnak is érzi magát a gyerek:) Én milliószor használtam, és tökre bevált, és sokszor rá is csodálkoztam, milyen jó meglátásai vannak a gyereknek. És legalább nem nekem kellett beszélnem. Nem vagy köteles felsorolni mindig minden lehetőséget a talányokkal teli világban, bármilyen helyzetben. Elég, ha többé kevésbé kap válaszokat.

2022. júl. 19. 15:15
 30/61 anonim ***** válasza:
69%
Azért egy 2 és fél éves gyerek gondolatait el lehet terelni. Mondjuk mutatsz neki egy homokozoformát és akkor már azzal foglalkozik. A nagy gyerek ás az anyja dolga hova másznak és hova nem, nem kell neked elmagyarázni, meg órákig erről témázni.
2022. júl. 19. 15:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!