Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kilátástalan helyzetben...

Kilátástalan helyzetben teherbe estem. Hogyan tovább? Valaki adna tanácsot?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Szeptembertől tanulnék egy kicsit nehezebb szakon, vagyis ez lett volna a terv. Azért, mert sikeres karriert szerettem volna, hogy az emberek a saját nevemmel ismerjenek, ne úgy, hogy "XY lánya" vagy "YX felesége".

Most viszont itt vagyok 3 pozitív teszttel és fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek. Őszinte leszek, egyelőre nem is gondoltam arra, hogy nekem mikor lesz gyerekem. Mikor fog eljönni az az idő, hogy azt mondjam, babát szeretnék. Nem egyedül terveztem leélni az életemet, 1-2 gyereket tudtam, hogy akarnék, de egyelőre gondolatban sem voltak erről terveim.

A "kapcsolatom" 1,5 éve tart, de titokban. Egyedül a legjobb barátnőm és az anyám tudja, hogy van valaki és hogy kicsoda.

Idősebb nálam jóval, teljesen az ellentétem mindenben. Ennek ellenére szeretek vele lenni, nagyon jól kijövünk egymással. Tavasszal is volt egy terhességi parám, szerencsére az false alarm volt. De ott ő azt mondta, hogy "igazából nem lenne ellenére"... Lehet, ezt csak azért mondta, hogy ne idegeskedjek és ha tényleg terhes lettem volna, már máshogy állt volna az egészhez. Nem tudom. Tény és való, hogy nem vagyunk évek óta együtt és egy nagyon rossz időszakomban találkoztunk, úgy gondolok rá, hogy ott ő mentett meg. Nem tudom, hogy más körülmények között is ennyire szeretném-e, vagy csak egy apám korabeli férfinak gondolnám, aki néha vicces.

Rengeteg bennem a kérdőjel és a félelem. Az utóbbi időben megint éreztem, hogy mentálisan nem vagyok jól, a nyári utazások, bulik után terveztem újra pszichológushoz menni.

Nem is tudom, miért írtam ki a kérdést... Tudom, hogy idegenek nem oldhatják meg a problémáimat, de úgy érzem, ezt így hirtelen senkivel nem tudom megbeszélni. Anyukámhoz nem akarok rögtön szaladni, amíg csak egy katyvasz van a fejemben. A "párom" nem tudom, mit reagálna. A legjobb barátnőmmel pedig az utóbbi hónapokban nagyon eltávolodtunk egymástól.

2022. júl. 14. 08:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 anonim ***** válasza:
100%
Szinte biztos hogy nem tartanám meg.
2022. júl. 14. 11:47
 62/89 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nem tudod, a párod hogy reagalna, es el se mondtad még neki, igazából a legrosszabb resze az egésznek. Ennyire se ismered? Ennyire se szoros a kapcsolat, hogy nem rögtön hozzá futsz?

Nem te vagy véletlenül az a kerdező, aki sugar kapcsolatban van es par honappal ezelőtt abban kert tanácsot, hogy elmondja-e az anyjanak? Meg hogy lakast akar a pasiból kimanipulalni? Nem azért, csak sok minden nagyon hasonlít, pl a ket kerdező stílusa. Mert ha ez sugar kapcsolat, akkor meg is ertem, hogy parazol es nem mered neki elmondani.

2022. júl. 14. 12:04
 63/89 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyereknek stabilitásra van szüksége 18+ évig. Ebből a legfontosabb az első 3 év. Ott teszed le a gyerek érzelmi alapköveit, arra épül minden, amit utána az életben kap. Amit leírtál, ilyen háttérrel borítékolható, hogy súlyos elakadásai lesznek.

Ha most még megtartanád, amint belecsöppennél abba amivel egy csecsemő, majd egy kisgyerek jár, nagyon gyorsan eljutnál odáig, hogy őt kezd vádolni azért, mert miatta nem mentél egyetemre, nem tudtad megélni az álmaidat. Ezt a lelki terhet egy gyereknek sem kívánnám. Egy gyerek még azok életét is 180 fokban megváltoztatja, akik vágytak rá és várták. No ha ezt úgy kapod a nyakadba, hogy még nem is vágytál rá, akkor azt bizony nagyon szarul fogod megélni. Ami aztán szintén a gyereken csapódik le.

Biztos, hogy nem tartanám meg...

Mondom ezt úgy, hogy van gyerekem. Mondom ezt pont azért, mert süt az írásodból, hogy amire egy babának szüksége lenne az első időkben, te nem fogod tudni megadni neki most. Később lehet. Sőt, lehet, hogy ez az abortusz kell hozzá, hogy később, 10 év múlva olyan anyja legyél az akkor megszülető gyerekednek, amilyen kell neki, és amilyen ennek sosem tudnál lenni.

2022. júl. 14. 12:06
 64/89 anonim ***** válasza:
65%

Valoszinu troll kerdes.

Ha nem, kerdezo, ha mar egy apad koruval kezdtel, legalabb lett volna annyi eszed, hogy rendesen vedekezz. ( igen , tudom, abban az 1 % ban vagy aki vedekezett 🙄)

Gondolom az oregnek van penze, meg gondolom mashol unokai is , elvenni nem fog, azt ne almodd.

Egyedulallo anyuka leszel huszonpar evesen. Erettsegivel. Kell ez neked ?

2022. júl. 14. 12:12
 65/89 anonim ***** válasza:
88%
65 Az is lehet hogy az öregnek pont kapóra jön egy fiatal huszonéves menyecske, mert még van olyan naív hogy teherbe esik, aztán el is tudja venni feleségül, jó lesz háztartásbelinek majd. Egy 20 éves nincs olyan érettségi szinten fejben és nincs annyi élethez való tapasztalata, mint egy kiélt negyvenes rókának. Könnyebb befolyásolni. Főleg ha a kérdező már így is megmentőjeként tekint rá, és issza a szavait.
2022. júl. 14. 12:19
 66/89 anonim ***** válasza:
64%
Nézd, kivételesen értelmes nőnek tűnsz a gyakori főközönségéhez képest. Pusztán azt tartsd szem előtt, hogy a saját életed felől csak te rendelkezel. Akarsz most gyereket? Készen állsz most rá? Szívesen vállalod, akár teljesen egyedül, segítség nélkül is? Ha ezekre nem a válasz, akkor vetesd el, ilyen egyszerű.
2022. júl. 14. 12:22
 67/89 anonim ***** válasza:
39%
Csak zárójelben jegyezném meg, hogy nem minden negyvenes papó. Mi is a negyvenes éveink elején járunk, de az én párom kinézetben, kisugárzásban és energikusságban is felveszi a versenyt a fiatalabbakkal. Kimondottan sértőnek találom az ilyen jelzőket. Tiszteljünk minden korosztályt! A húszévesek is lesznek negyvenesek. A kérdéshez korábban már írtam.
2022. júl. 14. 12:42
 68/89 anonim ***** válasza:
85%

68, szerintem sokan nem emiatt “papóznak”. Én legalábbis biztos nem.

A gond inkább az, hogy egy 42 éves manusz egy 21 éves lány MELLETT igenis papó. Más gondolkodás, más generáció, más problémák, más célok.

2022. júl. 14. 12:47
 69/89 anonim ***** válasza:
88%
68-as, persze, a 40 es nem papo, (en is 41 vagyok, nem tartom mamonak magam ) DE ha a parja a gyereke lehetne , akkor igenis papo, hozza kepest.
2022. júl. 14. 12:52
 70/89 anonim ***** válasza:
59%
De gaz 😂😂😂 parodnak hivod azt akinek csak szexre kellesz 😂
2022. júl. 14. 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!