Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kilátástalan helyzetben...

Kilátástalan helyzetben teherbe estem. Hogyan tovább? Valaki adna tanácsot?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Szeptembertől tanulnék egy kicsit nehezebb szakon, vagyis ez lett volna a terv. Azért, mert sikeres karriert szerettem volna, hogy az emberek a saját nevemmel ismerjenek, ne úgy, hogy "XY lánya" vagy "YX felesége".

Most viszont itt vagyok 3 pozitív teszttel és fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek. Őszinte leszek, egyelőre nem is gondoltam arra, hogy nekem mikor lesz gyerekem. Mikor fog eljönni az az idő, hogy azt mondjam, babát szeretnék. Nem egyedül terveztem leélni az életemet, 1-2 gyereket tudtam, hogy akarnék, de egyelőre gondolatban sem voltak erről terveim.

A "kapcsolatom" 1,5 éve tart, de titokban. Egyedül a legjobb barátnőm és az anyám tudja, hogy van valaki és hogy kicsoda.

Idősebb nálam jóval, teljesen az ellentétem mindenben. Ennek ellenére szeretek vele lenni, nagyon jól kijövünk egymással. Tavasszal is volt egy terhességi parám, szerencsére az false alarm volt. De ott ő azt mondta, hogy "igazából nem lenne ellenére"... Lehet, ezt csak azért mondta, hogy ne idegeskedjek és ha tényleg terhes lettem volna, már máshogy állt volna az egészhez. Nem tudom. Tény és való, hogy nem vagyunk évek óta együtt és egy nagyon rossz időszakomban találkoztunk, úgy gondolok rá, hogy ott ő mentett meg. Nem tudom, hogy más körülmények között is ennyire szeretném-e, vagy csak egy apám korabeli férfinak gondolnám, aki néha vicces.

Rengeteg bennem a kérdőjel és a félelem. Az utóbbi időben megint éreztem, hogy mentálisan nem vagyok jól, a nyári utazások, bulik után terveztem újra pszichológushoz menni.

Nem is tudom, miért írtam ki a kérdést... Tudom, hogy idegenek nem oldhatják meg a problémáimat, de úgy érzem, ezt így hirtelen senkivel nem tudom megbeszélni. Anyukámhoz nem akarok rögtön szaladni, amíg csak egy katyvasz van a fejemben. A "párom" nem tudom, mit reagálna. A legjobb barátnőmmel pedig az utóbbi hónapokban nagyon eltávolodtunk egymástól.

2022. júl. 14. 08:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 anonim ***** válasza:
94%
Ha jobb a kapcsolatotok, mint itt gondolja mindenki, akkor miért is kéred előbb vadidegen emberek véleményét, akik se téged, se a párod, se a kapcsolatod nem ismerik, ahelyett, hogy először a magzat apjával beszéled meg, hogy mégis mi a f.sz legyen?
2022. júl. 14. 09:53
 42/89 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartanám meg. Nem tenném tönkre az életem azelőtt, hogy elkezdődne. Ha 21 évesen nem vagy képes felvállalni egy kapcsolatot, nem vagy kész a gyerekre. Nem bántás, ritka hogy valaki ilyen fiatalon kész. A semmibe szülni egy nem várt gyereket a legnagyobb felelőtlenség. Aki szerint az örökbefogadás opció az abortusz helyett, nem tudom szült-e már. A fizikai része egy dolog, de lelkileg elviselhetetlen lehet örökbeadni, még ha nincs is kész a gyerekvállalásra.
2022. júl. 14. 09:54
 43/89 anonim ***** válasza:
96%

Nekem 2 dolog tünt fel.

A titokban tartott kapcsolat, és az ahogyan írsz róla.

Ha egy kapcsolatot dugdosni, titkolni kell, azt eleve megette a fene.

ha szégyenled felvállalni, ne szülj.

Sehol nem látom, hogy szerelemmel írnál róla, ha úgy lenne nem kellene titkolni. El vagy vele, kész ennyi. Időtöltésnek jó.

Saját véleményem. Nem lennék titkos kapcsolatban.

Nem lennék jóval idősebbel kapcsolatban 🤢 bár nem részletezed mennyi az annyi.

Ilyen fiatalon meg főleg nem vállalnék.

2022. júl. 14. 10:06
 44/89 anonim ***** válasza:
72%

Mondjuk ennek a csajnak az anyukája is jó firma lehet, ha ölbe tett kézzel nézi ahogy a lányának van egy titkos kapcsolata, és partner abban, hogy még az apuka elől is titkolva legyen a dolog.

Tán valami nagyon gazdag fickó, és anyuka abban reménykedik hogy sikerül megfogni a kislányának? Szerintem inkább csak a kérdező álmodozik arról hogy így-úgy szeretik, valójában pont hogy a faszi titkolja őt.

2022. júl. 14. 10:12
 45/89 anonim ***** válasza:
95%
Annak alapján, amit leírsz, tényleg egy katyvasz van a fejedben. Szuper a kapcsokat, ugyanakkor felvállalható. Túl öregnek tartod őt magadhoz, de kiborulsz, ha mások öregurazzák (ez itt a gyakori, örülj, hogy csak ennyit kaptál). Azt akarod, hogy karriered legyen és magadért ismerjenek, de közben nem tudod elkepzelni sem az egyedülálló anyaságot, feleség akarsz lenni. Ideák kergetik egymást a fejedben, illúziók és rémképek. Nem hiszem, hogy jó döntés lenne megtartanod ezt a gyereket. Nagyon ingatag minden, amire az életed alapul pillanatnyilag, rengeteg a bizonytalanság, egy gyereknek viszont biztonságra van szüksége. Szerintem te ezt nem tudnád neki megadni, szenvednél, járkálnál a pszichológushoz, gyászolnad az elvesztegetett lehetősegeidet. Erre egy gyereknek semmi szüksége. Ezt nagyon ritkán mondom, de szerintem most ezt a gyereket nem kellene megtartani.
2022. júl. 14. 10:14
 46/89 anonim ***** válasza:
100%
*ugyanakkor NEM felvállalható.
2022. júl. 14. 10:15
 47/89 anonim ***** válasza:
82%
Belezavarodott már a saját hazugsagaba, az öregúr megfogta némi pénzzel, most teherbe esett mert kiszakadt a gumi mint minden 2 embernek itt a gyakorin, nem vett be esemeny utánit sem mert minek, és most itt érdeklődik.
2022. júl. 14. 10:21
 48/89 A kérdező kommentje:

48-aska, a tévképzeteidet tartsd már meg magadnak. Köszi!

Nem arról van szó, hogy ne vállalnám fel. De egyszerűen nem tudom elképzelni azt, hogy egy vasárnapi családi ebéden négyen üljünk az asztalnál és kedélyesen beszélgessünk valamiről.

2022. júl. 14. 10:27
 49/89 anonim ***** válasza:
93%
Magyarul nem vállalod fel, minek túlragozni.
2022. júl. 14. 10:30
 50/89 anonim ***** válasza:
66%
Tevkepzet??? Gyanitom sosem hallottal az esemény utáni tablettarol de mindjárt kiderul hogy azt is vettél be, sok dupla gumival vedekeztetek mégis terhes lettél 😂
2022. júl. 14. 10:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!