Kilátástalan helyzetben teherbe estem. Hogyan tovább? Valaki adna tanácsot?
21 éves vagyok. Szeptembertől tanulnék egy kicsit nehezebb szakon, vagyis ez lett volna a terv. Azért, mert sikeres karriert szerettem volna, hogy az emberek a saját nevemmel ismerjenek, ne úgy, hogy "XY lánya" vagy "YX felesége".
Most viszont itt vagyok 3 pozitív teszttel és fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek. Őszinte leszek, egyelőre nem is gondoltam arra, hogy nekem mikor lesz gyerekem. Mikor fog eljönni az az idő, hogy azt mondjam, babát szeretnék. Nem egyedül terveztem leélni az életemet, 1-2 gyereket tudtam, hogy akarnék, de egyelőre gondolatban sem voltak erről terveim.
A "kapcsolatom" 1,5 éve tart, de titokban. Egyedül a legjobb barátnőm és az anyám tudja, hogy van valaki és hogy kicsoda.
Idősebb nálam jóval, teljesen az ellentétem mindenben. Ennek ellenére szeretek vele lenni, nagyon jól kijövünk egymással. Tavasszal is volt egy terhességi parám, szerencsére az false alarm volt. De ott ő azt mondta, hogy "igazából nem lenne ellenére"... Lehet, ezt csak azért mondta, hogy ne idegeskedjek és ha tényleg terhes lettem volna, már máshogy állt volna az egészhez. Nem tudom. Tény és való, hogy nem vagyunk évek óta együtt és egy nagyon rossz időszakomban találkoztunk, úgy gondolok rá, hogy ott ő mentett meg. Nem tudom, hogy más körülmények között is ennyire szeretném-e, vagy csak egy apám korabeli férfinak gondolnám, aki néha vicces.
Rengeteg bennem a kérdőjel és a félelem. Az utóbbi időben megint éreztem, hogy mentálisan nem vagyok jól, a nyári utazások, bulik után terveztem újra pszichológushoz menni.
Nem is tudom, miért írtam ki a kérdést... Tudom, hogy idegenek nem oldhatják meg a problémáimat, de úgy érzem, ezt így hirtelen senkivel nem tudom megbeszélni. Anyukámhoz nem akarok rögtön szaladni, amíg csak egy katyvasz van a fejemben. A "párom" nem tudom, mit reagálna. A legjobb barátnőmmel pedig az utóbbi hónapokban nagyon eltávolodtunk egymástól.
"Bocsánat de a legfontosabb ki is maradt, vedekeztetek??"
Kb. annyi lehetett a védekezés, hogy mormolta az imát:
Ki vétkezés nélkül szültél,
add, hogy szülés nélkül vétkezhessek!
Tavasszal is majdnem bekapta a legyet, legalább az után lehetne annyi esze, hogy gumit húz a faszra!
Hat az biztos hogy nem leszel "annak a parja" tudod hogy fognak hivni?
Ilonka: emlekszel erre a kislanyra?
Marika: jaj Ilonkam nem ismerem. Ki az ?
Ilonka: hat tudod az a lany akinek nagyra toro almai voltak de felcsinalta egy apja korabeli ferfi
Marika: oo igen tudom es Feri bacsi hogy van ( gyerek apja)
Ilonka: jaaaj Marikam nem is tudtad? Meghalt.
Marika: Istenem...nem is tudtam es hogy van el tartva a felesege es a gyermeke?
Ilonka: Nem tudom Marikam. De ezert nem szabad apadkoruval osszeallni. Most ozvegy maradt. Arva gyermekkel.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Különösen ezt a két utolsó, "én mindent jobban tudok" utolsó bunkót!
Elárulom, hogy tavasszal azért volt egy kisebb ijedtség, mert akkor hagytam abba a fogamzásgátlómat és utána két hétig nem jött meg. De gondolom qkker1 minden együttlétünknél ott ült a sarokban és ezt sokkal jobban tudja nálam!
43 éves, tehát nem kell bácsizni és halni sem tervez a következő években. :)
De megnyugtatlak, ha özvegy is lennék, bőven tudnék miből élni.
Gyönyörű iromány, gyermek így, gyermek úgy, közben meg "felcsinálta"...
Nem vagyok gazdagkislány, egyszerűen leírtam, hogy nem nyomorban élnék "árva gyermekkel". Szabad tisztázni a félreértéseket, nem?
Igen, bennem is ez van, hogy fiatal vagyok még, akár 10 év múlva is ráérne a gyerekvállalás. De mi van, ha az abortusz miatt később nem lehetne gyerekem? Vagy ha elmondom a páromnak, ő pedig nagyon szeretné és emiatt romlik meg a kapcsolatunk, hogy én inkább elvetetném?
Az a baj, hogy annyira sok a bizonytalan tényező mindkét opciónál, egyszerűen azt érzem, hogy itt nincsen jó döntés, csak kevésbé rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!