Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önző vagyok és elhanyagolom a...

Önző vagyok és elhanyagolom a gyerekeket, ha elmegyek sportolni?

Figyelt kérdés
Dolgozom, egyik héten 3, másik héten 4 napot, ilyenkor reggeltől estig nem vagyok otthon, én viszem őket oviba és utána este 7-re érek haza. Annyira de annyira elmennék, heti kétszer a kedvenc edzésemre (ez 2x2 óra távollét lenne), amit lassan 3 éve hanyagolok. Párom szerint menjek, de nekem olyan rossz érzésem van, hogy ezt az időt a kicsiktől veszem el, így is egy csomót nem látnak a munka miatt. (A lakhelyünkön csak esti időpontban van, évekig jártam régebben. Kipróbáltam mást is, de nem volt egyik sem olyan jó, mint ez)
2022. jún. 17. 21:36
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
55%
Írta a kérdező, hogy utazással együtt két óra. Azért heti négy órát ne tudjon magára szánni, ez durva. A gyerekek pedig kettesben lehetnek egy kicsit apával, ez inkább pozitív.
2022. jún. 18. 13:07
 52/61 anonim ***** válasza:
60%
51-es, szövegértés. Nem a heti 4 órával van a baj, persze, sőt, hanem hogy az pont a gyerekekkel töltött közös időből menne, mikor ott vannak azok a napok, amikor nem dolgozik, a gyerekek meg oviban vannak, egyik héten kétszer, másik héten egyszer... Abba kéne ideális esetben beleférnie a 4 órának.
2022. jún. 18. 13:10
 53/61 A kérdező kommentje:
50-es, mi az az egy válasz szerinted? Ne forgasd ki megint az egészet könyörgöm. Nem döntöttem el semmit sem, fogalmam sincs mi a jó válasz. Szeretnék is menni, meg nem is a gyerekek miatt. Nem tudom mi itt az ellenvélemény, teljesen ok, ha valaki szerint önző vagyok, meg az is oké, ha nem. Nem tudom ennél szájbarágósabban leírni mi volt a bajom a legtöbb válasszal.
2022. jún. 18. 13:46
 54/61 anonim ***** válasza:
36%
Borzasztó káros az a hozzáállás, hogy egy ferfinel elfogadható, sőt, akár elvart is lehet, hogy hétköznap későn érjen haza a munkából, egy nőnek meg eszébe se jusson ilyen, mert az ő hiányát nehezebben viselik a gyerekek. Ahol ebben szignifikáns különbség van, ott ti szurtatok el, a férjeitekkel közösen. Ahol a férfi nem csak nemzőként és penzkeresokent van jelen, ott a gyereknek mindkét szülője ugyanolyan értékű, ugyanúgy fontos, ugyanannyira kielégítő a jelenléte.
2022. jún. 18. 14:12
 55/61 anonim ***** válasza:
87%
Én járok gyerek mellett sportolni (szülés után nyolc héttel kezdtem újra) és támogatom is a rendszeres mozgást, így írom a válaszom. Én gyerekkel jártam az elejétől kezdve, a lányom mindig jött velem, az elején végigaludta az edzéseket, most már nyilván tesz-vesz közben (3 éves múlt, nem ovis). Én tudatosan úgy kerestem mozgást, hogy tudjam vele csinálni. Tavaly elmentem próbaedzésre egy helyre, nagyon megtetszett, de azt mondták és én is úgy láttam, hogy neki nem lenne megfelelő a környezet, amíg nem lesz kicsit nagyobb, koránál fogva értelmesebb, így egy évig hanyagoltam azt az edzést és helyet, de amint úgy láttam, hogy már tudnánk együtt menni egyből fel is hívtam a helyet. Úszni is pl azért nem járok (pedig imádok), mert nagyon macerás és időigényes lenne, ennyi időt nem akarok tőle elvenni. Majd ha ovis lesz és a munkámhoz tudom igazítani, ha nem, akkor sem tragédia. Egy olyan edzés volt az elmúlt években, ahova (eleinte) nem tudott velem jönni, tőlünk 10 percre volt gyalog is a terem és 40 perc volt maga az edzés, így egy óra külön töltött idő volt heti max kétszer, nekem ez az 1-1 óra volt a max., ami még belefért nálam. DE ez én vagyok, én az általad felvázolt helyzetben nem vállalnám be, vagy nagyon maximum heti egyszer, és megnézném mit szólnak ehhez a változáshoz a gyerekek. Esetleg az edzővel nem tudod felvenni a kapcsolatot, hogy más időpontban nem lenne-e igény csoportindításra? Nem tudom pontosan milyen torna, feltételezem valami csoportos, de ilyenkor előfordulhat, hogy más is igényelné és benne van a tréner az ilyesmiben.
2022. jún. 18. 16:46
 56/61 anonim ***** válasza:
69%

Gondolom, nem kell egy évre előre befizetni. Mi lenne, ha kipróbálnád, hogy működik. Ha megy, semmi gond, ha nem jó a gyerekeknek, akkor abbahagyod, vagy csak egyszer mész.

Szerintem csak így tudod meg, mi hiába találgatunk itt.

2022. jún. 18. 20:00
 57/61 anonim ***** válasza:
76%
Kerdezo, ha mondjuk nem a 29. valasz utan kozlod, hogy a szabadnapjaidon elhozod oket hamarabb az ovodabol, nem ilyen valaszokat kaptal volna.
2022. jún. 19. 00:05
 58/61 anonim ***** válasza:
84%

#57 vagy ki tudja. Abban az egyik válaszolónak igaza van, hogy pl sokat számít ezeknek a dolgoknak a felosztása is. Csak egy példa:

Teszem azt a kérdező átlagban hétfő-szerda-péntek felosztásban dolgozik, az adott edzés meg szerencsére kedd-csütörtökre esik, akkor én azt mondanám nem olyan vészes. Mert akkor munka után ha későn is, de hazamegy egyből és tud a gyerekeivel lenni. A szabadnapokon meg elmondása alapján vagy egész nap, vagy déltől a gyerekekkel van, így késő délután-estefelé belefér az a 2 óra, főleg ha már apa is hazaér, addigra (egész napos együttlét vagy pár közös óra után) lehet a gyerekek is igénylik, hogy más felnőttel játsszanak. Ha viszont a munkanapjain menne úgy tényleg neccesnek érzem (de ez az én véleményem), mert akkor viszont aznap tényleg nem igazán látja a gyerekeit, azt meg ki tudja hogy viselné a két gyerek.

2022. jún. 19. 00:18
 59/61 anonim ***** válasza:
84%
58, szerintem meg azért közölte akkor, mert azután találta ki, hogy nem a neki tetsző válaszokat kapta.
2022. jún. 19. 11:02
 60/61 A kérdező kommentje:

Kedves 59, meg többiek, nem volt " nem nekem nemtetsző válasz", plusz nem, nem kitaláció, hogy a gyerekek itthon vannak velem. Egy agresszívabb válaszom volt, a 31-es és igazat is adtam neki. Én azon lepődtem meg, vagy akadtam ki, vagy nem tetszett, hogy itt sokatok szemében az apa nem teljes értékű szülő és milyen dolog már az, hogy ő vigyáz rájuk és az, hogy milyen munkabeosztásban dolgozom, mert így állítólag sosem vagyok velük otthon. Én ezt találtam, ezt szeretem, itt kapok nagyon jó fizetést. Nem tudom miben rosszabb, mint mondjuk naponta 4-ig dolgozni, aztán 5-re hazaérni, akkor mit tudsz csinálni utána?

Alkalomszerűen kipróbálom, hogy elmegyek, ha rosszul viselik (vagy én viselem rosszul) akkor pedig még hanyagolni fogom. De ezek a hozzászólások, hogy a férjem átveszi a helyem, meg helytáll helyettem, ezek azért durvák... Az ő gyerekei is ugyanúgy, ketten vállaltuk őket.

Minden más teljesen oké, az a válasz is, hogy nem önzőség, belefér, meg az is, hogy az.

2022. jún. 19. 14:21
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!