Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önző vagyok és elhanyagolom a...

Önző vagyok és elhanyagolom a gyerekeket, ha elmegyek sportolni?

Figyelt kérdés
Dolgozom, egyik héten 3, másik héten 4 napot, ilyenkor reggeltől estig nem vagyok otthon, én viszem őket oviba és utána este 7-re érek haza. Annyira de annyira elmennék, heti kétszer a kedvenc edzésemre (ez 2x2 óra távollét lenne), amit lassan 3 éve hanyagolok. Párom szerint menjek, de nekem olyan rossz érzésem van, hogy ezt az időt a kicsiktől veszem el, így is egy csomót nem látnak a munka miatt. (A lakhelyünkön csak esti időpontban van, évekig jártam régebben. Kipróbáltam mást is, de nem volt egyik sem olyan jó, mint ez)
2022. jún. 17. 21:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
73%

Senki nem dönt helyette. Feltett egy kérdést, amire válaszoltunk. A válaszokon elgondolkodik majd, utána pedig úgy dönt, ahogy szeretne.

Egyébként a kérdést is nyilván azért tette fel, mert ő sem biztos benne, mi lenne a helyes döntés. Legyen már szabad válaszolni rá, elvileg erről szól ez az oldal.

2022. jún. 18. 09:29
 42/61 anonim ***** válasza:
32%
Bírom, amikor olyanok ellenzik a heti 4 óra távollétet a gyerekektől, akik otthon képesek a gyerek mellett komplett sorozat évadokat megnézni egy nap. Aztán veri a mellét, hogy otthon van, de hozzászólni nem lehet mert a telefon a kezében van egész nap.
2022. jún. 18. 10:19
 43/61 anonim ***** válasza:
77%
És azt honnan tudod, hogy ide ilyenek válaszoltak? Mert olyan sokan nem lehetnek, én pl.egyetlen ilyet se ismerek.
2022. jún. 18. 10:37
 44/61 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, felvetnék egymásik szempontot: neked nem hiányoznak a gyerekeid? Nincs igényed belülről, hogy többet legyél velük (vagy legalább annyit, mint most)? Mert ha így van, akkor tökmindegy, vadidegenek önzőségnek tartják-e...
2022. jún. 18. 11:23
 45/61 anonim ***** válasza:
32%
Ez nem másik szempont, ez a passzív-agresszív lelkiismeret-furdalás keltés.
2022. jún. 18. 11:25
 46/61 anonim ***** válasza:
88%

Nem, engem tényleg érdekel. Én se igénylek több közös időt a gyerekemmel a napi 3-4 órán túl (+ hétvégén nonstop), szóval nekem kb bárki bármit mondhat, nem veszem magamra és nem az alapján fogom élni az életemet / lelkiismeret-furdalást érezni.

21 és 44 voltam

2022. jún. 18. 11:32
 47/61 A kérdező kommentje:

Csak átfutni volt időm a kérdéseken, annyit kérdeznék, hogy szerintetek az apa nem teljes értékű szülő? Nem kell átvenni az anya feladatát és 3-5 éves gyerekekről van szó, nem csecsemőkről, mi az amit nem tud megcsinálni?🤷‍♀️

Miért jobb heti 5x8 órát dolgozni? Ha azt is hozzávesszük, hogy mondjuk 30 percre van az ovi, akkor 5x9 órát nem is vagytok együtt, mellette hogy fér bele mondjuk a sport/énidő? Nekem rövid hetemen 4 egész napot vannak velem a gyerekeim, másikon 3-at...

És igen, nagyon hiányoznak ha nem vagyok velük. Az a támadó, hogy konkrétan azt gondoljátok a legtöbben, hogy teljesen elhanyagolom őket, csak mert megfordult a fejemben, hogy ennyi év után újra olyat csinálnék, amit szeretek. De ez NEM jelenti, hogy a gyerekekkel nem szeretek lenni. Ezért is van a kétségem, de természetesen ők az elsők, mindig is azok voltak.

2022. jún. 18. 12:06
 48/61 A kérdező kommentje:
*hozzászólásokon, nem kérdéseken jav.
2022. jún. 18. 12:07
 49/61 anonim ***** válasza:
83%

"miért jobb heti 5x8 órát dolgozni?" Ömm, nem szabad választásból döntöttem így, külföldön élek, rövid a gyes, drága az albérlet, a bölcsi, sajnos a részmunkaidőt nem engedhetjük meg magunknak. Amúgy a 21-es válaszomban szerintem elég részletesen kifejtettem, hogy fér bele a sport (kora reggel), egyrészt ez is énidő, másrészt fektetés után is van még azért én/felnőttidőm. 8kor már legtöbbször alszik a kisfiam.

21, 44 és 46 voltam

2022. jún. 18. 12:22
 50/61 anonim ***** válasza:
63%

De ha ennyire tudod, mi a jó válasz, miért tetted fel a kérdést? Ha csak egyféle választ tudsz elfogadni, akkor már döntöttél is, és feleslegesen idegesíted magad az ellenvélemények miatt.

Akkor menj edzeni, hajrá. Nem bűn. Csak tényleg nem értem, minek kérdezni ilyenkor.

2022. jún. 18. 13:00
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!