Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Önző vagyok és elhanyagolom a...

Önző vagyok és elhanyagolom a gyerekeket, ha elmegyek sportolni?

Figyelt kérdés
Dolgozom, egyik héten 3, másik héten 4 napot, ilyenkor reggeltől estig nem vagyok otthon, én viszem őket oviba és utána este 7-re érek haza. Annyira de annyira elmennék, heti kétszer a kedvenc edzésemre (ez 2x2 óra távollét lenne), amit lassan 3 éve hanyagolok. Párom szerint menjek, de nekem olyan rossz érzésem van, hogy ezt az időt a kicsiktől veszem el, így is egy csomót nem látnak a munka miatt. (A lakhelyünkön csak esti időpontban van, évekig jártam régebben. Kipróbáltam mást is, de nem volt egyik sem olyan jó, mint ez)
2022. jún. 17. 21:36
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
43%
ha a felugyeletuket meg tudod oldani (gondolom igen, hiszen amig dolgozol, addig is van aki vigyaz rajuk), menj nyugodtan! nem szunsz meg ember lenni csak mert van gyereked, ezt csak a veranyak hiszik :)
2022. jún. 17. 22:01
 12/61 Derjaderja ***** válasza:
79%

9. Igen, de azért nem 7re ér haza a legtöbb ember.

Heti 2 alkalom ha jól értem, azt jelenti, hogy minden héten minden nap szinte teljesen kicsik a gyerekekkel, illetve még van egy edzés vmikor hétvégén (3+2 illetve 4+2).

Szerintem azért ez elég sok, de függ a pontos időpontoktól. Pl egy hétvégi reggeli edzés egész más, mint egy napközbeni.

Szerintem nem önzőség, de èn vsz nem csinálnám. A gyerek az nem olyan, hogy kibe kapcsolja az ember. A 3 évesnek már maga az óvodaidő sem biztos, hogy egészséges mennyiség, de ha még 7kor esik haza a hullafáradt anyja, az is más, mintha minden nap érte megy az óviba és mennek játszóra, beszélgetnek, vagy épp megfőzik a vacsit.

Ráadásul 2 gyerek van.

2022. jún. 17. 22:02
 13/61 Derjaderja ***** válasza:
66%
OFF: ez a véranya-kifejezés ez elég gáz.
2022. jún. 17. 22:03
 14/61 anonim ***** válasza:
75%

Nem mennék, akkor hetente 2 nap nem is látnak a gyerekeid.

Keress már edzés típust, kizárt, hogy semmi más nem felel meg.

2022. jún. 17. 22:03
 15/61 Derjaderja ***** válasza:
87%

10. Ez nem igaz, a kisgyereknek mennyiségi időre is van szüksége, sokkal megnyugtatóbb számára naponta közösen tenni-venni a szülővel akár párhuzamosan (persze minőségi idő is kell), mint heti 1x vmi extra minőségi progit csinálni, addig meg nélkülözni anyát. A gyerek nem úgy funkcionál, hogy hirtelen elmondja a bánatát, amit a hét többi 160 órájában nem tudtál meghallgatni, hanem állandó támogató jelenlétre van szüksége, és a napi 8 óra hétköznap már pont ki is aknázza a tűrőkêpessegèt.

Szerintem is jó ha a szülő is èl saját életét is, de szerintem a leírt távollét túl sok, még akkor is ha apuka jól âllja a helyét (és anyukáét).

2022. jún. 17. 22:07
 16/61 anonim ***** válasza:
42%
Attól, hogy anya vagy, még nem kell, hogy magadat teljesen háttérbe szorítsd. A gyerekeidnek boldog, kiegyensúlyozott, egészséges anyára van szükségük. Az én-idő mindenkinek jár. Nemcsak anya vagy, hanem ember és nő is. Ha a férjed vállalja a gyerekeket, akkor ez nem kérdés. Nem sok jóval kecsegtet, ha csak másra sóvárogva, lelkiismeret-furdalástól szenvedve játszanál a gyerekekkel, és egyfolytában azon járna az agyad hogy mi hiányzik. A boldogságra, hobbira mindenkinek szüksége van. A teljes hétvége így is ott van gyerekprogramra.
2022. jún. 17. 22:10
 17/61 anonim ***** válasza:
39%

10 vagyok

Elszomorítanak a válaszok, mert így aki azt mondja hogy menjen el a kérdező nyugodtan, a gyerekek túlélik ezt egészséges mentális állapotban, azok le vannak pontozva, míg a többi akik azt mondják hogy hát ez nagy önzőség, az meg rendben van. Ne is haragudjatok, de azért a mai világban ahol egy nőnek alapból nem csak a gyereknevelés meg a háztartás a feladata hanem mellette dolgoznia is kell, komolyan képesek vagytok azt mondani, hogy heti 2x2 óra a boldogsága érdekében az önzőség?!?! Nem tudom milyen felfogás ez, de nem ember és nem anya barát, és ezzel, hogy valakiben megerősítitek a félelmét és a szorongását borzalmasan negatív, és nem hozza meg a kedvet a gyerekvállaláshoz…. Igen is kell magával foglalkozni, és nem kell önzőnek éreznie magát azért mert tesz a boldogsága érdekében, és oké hogy este 7-ig dolgozik, de heti 3/4 napot, nem 5-ot. Nem mindenki teheti am meg hogy olyan munkahelye legyen ahol 7-15 ig tart a munkaidő, szóval aki esetleg nem tud minden pillanatban a gyerek mellett lenni az mar rögtön ne is érezze jól magát?! Rettenetesen elkeserítő ez a mentalitás…

2022. jún. 17. 22:22
 18/61 anonim ***** válasza:
54%
Tökmindegy, mit csinálsz, rosszul csinálod. Ha eljársz sportolni, akkor önző dög vagy, aki elhanyagolja a gyerekeit. Ha meg nem jársz sportolni, akkor meg löttyedt leszel és ne csodálkozz, ha a férjed elhagyj majd egy feszes testű húszéves fruskáért. Igy is úgy is kapod majd az ívet, úgyhogy tedd azt, ami jól esik.
2022. jún. 17. 22:25
 19/61 anonim ***** válasza:
43%
Pár év és mennek a barátaikkal, nem igényelnek majd annyit téged. Addig igazán kibirhatnad, hogy más valamit sportolj. Szerintem ez egy jó kompromisszum.
2022. jún. 17. 22:29
 20/61 anonim ***** válasza:
66%

17es azer gondolj bele

Egyik héten 3 napot dolgozik 4et nem,de abbol is 2xelmegy 2orara plusz az ut odavissza szoval 3ora,másik héten 4 napot dolgozik és a maradék 3napbol szinten elvesz 2x2orát az edzés plusz az út.Azér számold csak ki hogy akkor mit van mégis a gyerekekkel?

Ráadásul gondolom a munkában is kifárad még az edzés persze gondolom van házimunka/főzés miegyéb(ami minden nőnek van),mennyi energiája jut a gyerekekre?!És ha jut energia is annak ezek után mi a menősége?

Én nem azt mondom hogy ne törödjön magával,ne járjon edzésekre vagy bármi hasonló "csak azért mert van gyereke",de azért itt érdemes átgondolni az időbeosztást és a fontossági sorrendet!

2022. jún. 17. 22:30
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!