Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fárasztónak érzem a gyerekneve...

Fárasztónak érzem a gyereknevelést állandó foglalkozást, nem nekem való az apaság?

Figyelt kérdés
Párom sokáig ábrándozott azon hogy legyen gyerekünk és végül belementem a dologba,de amióta apa lettem az életem teljesen megváltozott. Az egykori barátaim már nem keresnek, sportolni nincs időm, hízni is elkezdtem, amint hazaérek munkából alig várom hogy az ágyba kerüljek mert persze a gyerekkel meló után is illik foglalkozni. Nap végén meg már semmihez sincs erőm. Hiába van mellettem párom nekem még így is sok a gyereknevelés. Nem értem mikor azt mondják hogy egy gyerek áldás meg boldogság az alatt mit értenek az emberek, nálam pont az ellenkezőjét váltja ki. Egy élettelen szellemileg totálkár embernek érzem magam...
2022. máj. 11. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
73%

Abszolut megértelek, hogy így érzed, azt viszont nem, hogy miért most esik le ez neked?

Teljesen egyértelmű, hogy egy gyerek felnevelése hosszú évek kemény munkája. Ebbe nem nehéz annak se belegondolni akinek nincs gyereke.

Ezért kellett volna előre gondolkodni, és NEM gyereket csinálni társadalmi/ családi nyomásra. Nem igaz hogy ennyi általános, és önismereted nem volt, hogy tudd , egy gyereket felnevelni baromi fárasztó, stresszes stb, és hogy ez az életmód nem neked való. Akkor is szívás, ha nem megy teljesen a kapcsolatotok rovására.

Engem még az átlagos kötelezettségek munka- házimunka, diéta-sport különben elhíznék( újra), is teljesen lefáraszt, szórakozni is max havi 1x ha eljárunk, inkább pihenünk. Nem hogy még egy gyerek is. Pont ezért nem vállalunk soha a házastársammal!

Most már igazaból mindegy, mert ott a gyerek, nem tudod visszacsinálni. Túl kell élned míg felnő. Ha csak nem akarsz lelépni, de remélem hogy nem. Nagyon aljas lenne a gyereket és a párodat is büntetni a te rossz döntésed miatt.

2022. máj. 12. 22:50
 52/63 anonim ***** válasza:
34%
45. Egy emberre se lehet ráerőltetni azt amit nem akar. Nemet kell mondani. Ha gyenge nemet mondani, vagy elhagyni az erőszakoskodó párját, akkor szívjon.
2022. máj. 12. 22:53
 53/63 anonim ***** válasza:
60%
#52 Könnyű azt mondani. Egyébként nagyon sok nő is megbánja, hogy családi/társadalmi nyomásra szült, időnként itt is felbukkan egy-egy. Csak hát ilyenről nem lehet beszélni, mert rögtön a torkának ugranak. Az nem megoldás, hogy szívjon, a gyerek is szívni fog, ha az apjának terhére van. Mindenkinek jobb, ha kiszáll az egészből, fizeti a gyerektartást, és folytatja a régi életét.
2022. máj. 13. 09:04
 54/63 Derjaderja ***** válasza:
36%
Csak a hiány, ami a régi életéből ebbe vitte, meg fog maradni. Sőt, ahogy idősebb lesz, talán mélyül is. Amikor nosztalgikus gondolunk a régi èletünkre, elfelejtjük, hogy akkor még mennyire vágytunk másikba.
2022. máj. 13. 09:15
 55/63 A kérdező kommentje:
Közben voltam már orvosnál az elküldött további vizsgálatokra és kiderült hogy vas és magnéziumhiányom van. Meg szerinte erre még rátesz a munkahelyi stressz is mivel szerinte szó szerint kimerültem. Ő egyelőre nem javasolja hogy szakemberhez forduljak mert nem látja indokoltnak.
2022. máj. 13. 11:16
 56/63 anonim ***** válasza:
30%
53. Persze, mert az megoldás hogy apuka szarul döntött és ezért otthagyja a nőt meg a gyereket a ...csába, nesztek pénz, én meg élem világomat. Mi ez? Farok mentalitás? Nem ő szülte akkor joga van lerázni a felelősséget? Ez nem így működik, hogy odacsinál a nőnek egy gyereket aztán lelép. Tetszett volna előbb gondolkodni. Most már kutya kötelessége ( lenne) kibírni amíg felnő az a gyerek.
2022. máj. 13. 13:01
 57/63 anonim ***** válasza:
68%

Én anyaként is így érzek. Sokszor fontolgatom, hogy összepakolok es lelépek. Már az emberek véleménye sem érdekel.

Ha szétnézel a gyerekvállalás topikban, sok ilyen anyát fogsz találni, akik szintúgy szenvednek. Érdekes, őket nem támadják így.

2022. máj. 13. 16:12
 58/63 anonim ***** válasza:
23%

58

Nyugodj meg az anyát is így támadnák. Elhiszem hogy szar neked mert nagy felelősség, de a csóri gyereket jobban sajnálom, aki meg nem tehet arról hogy itt van, mert te hoztad ide az akaratán kívül önzésből. Hidd el, gyerekként egy páran átéltük milyen mikor a gyerekét elhagyja a saját szülője, és rengeteget meg is nyomorított lelkileg. Ha már önzésből belerángattál valakit az életbe viseld a következményeit.

2022. máj. 13. 16:20
 59/63 anonim ***** válasza:
73%

Hát pedig szerintem a gyereknek is jobb lenne, ha nem egy idegroncs anya nevelné,és érzi, hogy nem szeretem. Komolyan gondolkodom, hogy nevelőszülőkhöz adom.

Pont az fogja megnyomorítani, ha a vérszerinti anyja neveli tovább.

2022. máj. 13. 16:25
 60/63 anonim ***** válasza:
22%
59 Hidd el sokat hozzá tud tenni szóval kár ezzel békítened magad :D De igazából mindegy, a kárt már megtetted, talán lesz egy normálisabb anyja aki az általad okozott károkat valamily szinten korrigálni tudja. Bár erre sincs sok esély, a magyar örökbeadási rendszer nem erről híres, nevelő otthonban is sokszor szar helye lesz. A legjobb dolog amit tehettél volna hogy nem szaporodsz.
2022. máj. 13. 16:35
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!