Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fárasztónak érzem a gyerekneve...

Fárasztónak érzem a gyereknevelést állandó foglalkozást, nem nekem való az apaság?

Figyelt kérdés
Párom sokáig ábrándozott azon hogy legyen gyerekünk és végül belementem a dologba,de amióta apa lettem az életem teljesen megváltozott. Az egykori barátaim már nem keresnek, sportolni nincs időm, hízni is elkezdtem, amint hazaérek munkából alig várom hogy az ágyba kerüljek mert persze a gyerekkel meló után is illik foglalkozni. Nap végén meg már semmihez sincs erőm. Hiába van mellettem párom nekem még így is sok a gyereknevelés. Nem értem mikor azt mondják hogy egy gyerek áldás meg boldogság az alatt mit értenek az emberek, nálam pont az ellenkezőjét váltja ki. Egy élettelen szellemileg totálkár embernek érzem magam...
2022. máj. 11. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező, most megtanultad, hogy csak úgy nem mész bele ilyenekbe
2022. máj. 11. 23:11
 42/63 anonim ***** válasza:
64%

#40 Azért ez nagyon függ a munkahelyi közegtől. Voltam már olyan cégnél, hogy az emberek 2/3-a az asztalánál evett és igaziból csak udvarias 5-10 perces bájcsevelyeket folytattunk a kollégákkal. Egyszer volt egy hosszabb beszélgetésem az egyik kollégám lakásvásárlásáról és utána jelezte a főnökömnek, hogy én feltartom őt a munkájában az irreleváns kérdéseimmel, amire ő nem mer bunkón reagálni. (Ezután álltam fel, de első munkahely volt, azt hittem ez mindenhol ilyesmi).

Lehet, hogy a kérdező munkahelye sem annyira jó hangulatú, egymásnak feszülnek a vezetők. Nekem abból, hogy a barátait és a sportot hiányolja, az rajzolódik ki, mintha valamilyen stresszlevezetést keresne.

Persze lehet, hogy tévedek.

2022. máj. 11. 23:17
 43/63 anonim ***** válasza:
59%

De jó látni egy 100%-ig értelmes, korrekt és emberséges választ a sok megkeseredett idegbeteg nő válasza között!

2022. máj. 12. 08:24
 44/63 anonim ***** válasza:
76%

A feleséged amúgy nem látja rajtad, hogy gáz van?

A dilidoki meg sajnos nem úgy működik, hogy "adok neki egy esélyt". Az első alkalom csak az anamnèzis, ott még nem történik semmi kezelés. És a munka oroszlánrészét te végzed. A pszichológus atomjaidra szed, beletrafál a legfájóbb pontjaidba, felszaggat gyógyultnak hitt sebeket, te meg összerakod magad minden egyes héten. (Vagy ha súlyos a helyzet, hetente többször) És ezt ismételgetitek úgy egy évig. De lehet, hogy megérné 1 évet rászánni erre az életedből, és utána a maradék 3-4 évtizedet még tudnád élvezni.

2022. máj. 12. 08:41
 45/63 anonim ***** válasza:
38%

Ez van abból, amikor a nő kierőlteti a gyereket, a férfi nem bírja az állandó nyaggatást és belemegy. Aztán jön az igenis foglalkozzon az apja a gyerekkel, mert ketten hozták létre. Sajnálom, Kérdező, de én nem sok jövőt jósolok ennek a "családi idillnek". Jobban teszed, ha kiszállsz belőle, mert ez fel fog őrölni. Ezt a helyzetet semmilyen pszichológus nem fogja megoldani.

N

2022. máj. 12. 12:39
 46/63 anonim ***** válasza:
29%
A szakember mindenképpen jól jönne, ha meg elhagyod őket, abba roppansz bele. Mert akkor majd tudod, hogy a fiad (lányod) is úgy járt mint te.
2022. máj. 12. 13:03
 47/63 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező, neked nincs feldolgozva az apahiányod, azzal kellene kezdeni. Szóval szerintem is pszichológus, hogy adhass magadnak és a gyerekednek is egy tartalmasabb jövőt. Nem kell azt a mintát neked tovább vinni, amit az apádtól kaptál. És szeretném ha tudnád: ha nem te töröd meg ezt a transzgenerációs átkot, akkor majd a gyerekednek kell. Ha ő sem tudja/akarja, akkor az ő leszármazottjának. És ennek sose lesz vége...
2022. máj. 12. 13:13
 48/63 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, hány éves a gyerek tulajdonképpen? Nem mindegy, mióta tart ez az állapot.

Pszichológushoz menj el, valószínűleg hat rád a tény, hogy neked nem volt apád, ezért nem tudsz ott lenni a gyerekednek sem.

Emellett beszéld meg a feleségeddel, hogy mondjuk heti 1 este mindenkinek a sajátja - neked is igényed van a barataidra, sportra.

2022. máj. 12. 13:57
 49/63 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, sose kérj itt segítséget, mer a sok gyerekszerelmes momzilla, és dadzilla támadast fog ellened indítani. Gyökerek.
2022. máj. 12. 21:27
 50/63 anonim ***** válasza:
34%

Kedves 49-es válaszoló, XxXHb2695, akitől a privit kaptam:

"Köszi, megyek hányni. Mi ez a nyálas duma, te jó isten..

(egy kedves válaszoló😁)"

Remélem, sikerült már visszajönnöd, ha jobban vagy, kérdezd meg anyucidat, hogy minek tartottad apukát (már ha volt neked olyan), hidd el, a szemedben ő volt a világ legerősebb, legokosabb embere. Vagy kérdezd bármelyik már beszélni tudó pici gyereket. Apuka a hős, anyuka pedig a legszebb a világon. Na persze nem a tiéd, hanem a sajátja. Aztán, hogy most minek tartod apukát az rajta múlt, nem rajtad. Egy másik kedves válaszoló.

2022. máj. 12. 22:09
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!