Fárasztónak érzem a gyereknevelést állandó foglalkozást, nem nekem való az apaság?
Építesz te azzal a gyerekkel kapcsolatot, vagy csak ellátod, mint egy "haszonállatot"?
Nézel a szemébe, beszélsz hozzá, reagálsz rá akkor is, ha épp nincs semmi extra? Meghallgatod a gondolatait, adsz át a tieidből? Mesélsz neki a világról, az életedről? Ő mesél a sajátjáról? Kérdezgeted?
Ezek adják a boldogságot, hogy valaki olyan szeret, akit te is szeretsz. Egyébként több a dolog, mint egy háziállattal, 100x fárasztóbb, de ha kiépítesz vele kapcsolatot(sokaknak maguktól jön), akkor érezni fogod, hogy jó. Na meg akkor, ha veszélybe kerül, és meg kell védened. Akkor nagyon.
A gyereknevelés fárasztó, azért érzed annak, és Te még munka után játszóterezel, kedved ellenére, ne csodáld, hogy ki vagy teljesen. (Én mondjuk imádok pont játszózni, de amit nem csinál szívesen az ember, azt még kimerítőbbnek érzi.)
A pszichológus azért jó ötlet, mert az érzelmek megértését segíti. Neked az hiányzik, hogy a jogos fáradságodat enyhiteni hivatott jó érzéseket meg tudd èlni. Nagyon valószínű, hogy az apukád hiányával függ össze az egész. Ne hibáztasd magad. Ez egy szakma, ők az ilyen dolgokhoz értenek. Semmi köze a dilihez.
A feleségeddel esetleg a sport részt jó lenne megbeszélni. Be kell venni a teendők közé az edzésedet. A hízás nem játék. Kérd a segítségét, hogy időt találjátok erre.
Nekem amúgy egy olyan kérdésem van, amit a feleségnek szoktak feltenni.
Lenne amúgy lehetőséged valamikor kikapcsolódni, elmenni sportolni vagy haverokkal találkozni? Vagy teljesen esélytelen lenne? Mert munka után egyből át van adva a gyerek, hogy te felügyeled? Ha túlórázol is, akkor az is durva lehet, főleg, ha a hétvégék is közös programok.
Mert azért heti 2x1 óra futni vagy délután meginni egy narancslevet a kollégáddal, valószínűleg jót tenne. Ha a feleségednek is ugyanez biztosítva van.
Bébiszitteren nem gondolkodtatok? A pszichológus is jó ötlet lehet, de nem biztos, hogy (csak) az a baj.
Gondolom nem egy zárt szobában dolgozik a pasi egyedül, ő beszélget a kollégáival, nyugisan tölti a melós időt, viccelődnek, együtt ebédelnek heti 5 nap, vagy 40 óra+- utazás, amikor magában lehet csendben.. A nőnek meg jut az a heti pár óra szórakozás, csendes utazás meg semmi. Mellé gyerek, meg házimunka.
Apuka nincs túlterhelve azért, mert a családjával is van! Szerintem csak nem vette észre, hogy a gyerekei személyiségeket, akiktől jön az öröm, csak ellátja őket, de nem kedveli őket, mert nem ismeri őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!