Fárasztónak érzem a gyereknevelést állandó foglalkozást, nem nekem való az apaság?
Figyelt kérdés
Párom sokáig ábrándozott azon hogy legyen gyerekünk és végül belementem a dologba,de amióta apa lettem az életem teljesen megváltozott. Az egykori barátaim már nem keresnek, sportolni nincs időm, hízni is elkezdtem, amint hazaérek munkából alig várom hogy az ágyba kerüljek mert persze a gyerekkel meló után is illik foglalkozni. Nap végén meg már semmihez sincs erőm. Hiába van mellettem párom nekem még így is sok a gyereknevelés. Nem értem mikor azt mondják hogy egy gyerek áldás meg boldogság az alatt mit értenek az emberek, nálam pont az ellenkezőjét váltja ki. Egy élettelen szellemileg totálkár embernek érzem magam...2022. máj. 11. 19:43
11/63 A kérdező kommentje:
Tudom késő bánat, magamnak köszönhetem hogy bevállaltam a szülőséget.
2022. máj. 11. 20:12
12/63 anonim válasza:
Nem vállaltad be a szülőséget, csak csináltál egy gyereket. Én amúgy nem értem, mire valaki nemzőképes korba ér, hogy' nem ismeri magát annyira, hogy szeretné-e ezt? Apád nem figyelmeztetett, hogy ez lesz? Vagy ő apa volt, nem olyan vagy mint ő?
13/63 anonim válasza:
Te mit gondoltál, milyen lesz ez a mostani időszak?
14/63 anonim válasza:
Senki se tartott fegyvert a fejedhez hogy vállald be. Kereshettél volna más nőt, aki nem akar gyereket. Így jártál. Többet ne vállalj be.
15/63 A kérdező kommentje:
Nem is akarok több gyereket. Pedig párom már kérdezgeti néha hogy lesz e kistestvér, de még nem tudom hogyan tálaljam, hogy semmilyen körülmények között nem akarok.
Apámat nem ismerem. Édesanyám nevelt egyedül.
2022. máj. 11. 20:33
16/63 anonim válasza:
Itt valami érzelmi defekt van, hogy a saját gyereked nem szereted. Szerintem el kéne menned erről beszélni egy pszichológussal, sok mindent rendbe tehet pár beszélgetés nálad.
17/63 anonim válasza:
Hát erre találták fel pl a gumit, bár utólag már eső után köpönyeg.
18/63 anonim válasza:
Na, gyereket már csináltál, eljött az ideje tök.t növesztened hozzá. Szépen beleképzeled magad a gyereked helyébe, vajon kiben bízhat, ha a saját apjának is teher. Amint nem magadat sajnálgatod hanem neki akarsz jót -hisz te gyártottad a földre- máris kint vagy a gödörből. Neked célt ad, neki boldogságot, biztonságot.
19/63 A kérdező kommentje:
Adhatok magamnak egy esélyt hogy elmegyek egy dilidokihoz, de nem hiszem hogy változtatni tudna azon hogy egyik pillanatról a másikra nagy családcentrikus embert faragjon belőlem.
2022. máj. 11. 20:38
20/63 anonim válasza:
Akkor legyen ez az egy, több gyereked ne legyen. De amúgy ha meg már ott van, jobban belefolyhatnál, kicsit erőltesd meg magad, és akkor rákapsz a dolog ízére, még örömöd is lehet benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!